Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τη διόρθωση των αδικιών ζητούν οι μικροπωλητές της Ξάνθης
Τη θηλιά στο λαιμό τους νιώθουν πλέον οι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Ξάνθης αφού ο οργανισμός ασφαλίσεως ελεύθερων επαγγελματιών τους ζητά να καταβάλλουν υπέρογκες για τα οικονομικά τους εισφορές οι οποίες απειλούν να πνίξουν τους ανθρώπους του μόχθου.
Ωστόσο μετά την παρέμβαση και του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ήδη το θέμα μελετάται για να υπάρξουν οι σχετικές διορθώσεις.

Σειρά επαφών πραγματοποιούν οι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Ξάνθης προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση που τους αναγκάζει να φύγουν από τον ΟΓΕ και να ενταχθούν στον ΟΑΕΕ, καταβάλλοντας υπέρογκες για τα οικονομικά τους δεδομένα εισφορές.

Γιάννης Αθανασίου: γενικός γραμματέας πανελλήνιας συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ

«Έχουμε καταρχήν κάνει μια επίσκεψη στον ΟΑΕΕ, έχουμε συναντηθεί με το διοικητή του τον κύριο Παπαθανασίου, όπου θέσαμε τους προβληματισμούς μας και του είπαμε ότι σε μια περιοχή η οποία ουσιαστικά ταλαντεύεται οικονομικά, αντιλαμβανόμενοι βέβαια και την κρίση που περνάμε ως χώρα, θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά δε θα θέλαμε με τίποτα να συμμετάσχουμε όλοι εμείς σε μια κοινωνική – ασφαλιστική αδικία.
Του θέσαμε λοιπόν τους προβληματισμούς μας και του είπαμε πως αυτό που πάει να γίνει τώρα δεν μπορεί να ισχύσει, γιατί απλούστατα δε γίνεται να δουλεύουμε στην ουσία μία ημέρα την εβδομάδα σε αντίθεση με τους συναδέλφους μικροπωλητές των μεγαλουπόλεων όπως είναι η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα και να έχουμε τις ίδιες με εκείνους ασφαλιστικές εισφορές.
Βλέποντάς το λοιπόν αυτό ο κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετά και από συζητήσεις που είχαμε με το γενικό γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, τον κύριο Αχιλλέα Τσαρτσάρα, αντιλήφθηκε και εκείνος το πρόβλημα και βλέποντας παράλληλα ότι ο νόμος 2323 απαγορεύει τη μετακίνηση μικροπωλητών από νομό σε νομό, έκανε κάποιες παρεμβάσεις και πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα, ακόμα και αν δε λυθεί το πρόβλημα αυτό, τουλάχιστον θα πάρουμε μια αναστολή από το υπουργείο Εργασίας, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο για τον τρόπο με τον οποίο θα υπαχθούμε στο ΤΕΒΕ ή στον ΟΑΕΕ».

Ήδη οι μικροπωλητές με την ενεργή συμπαράσταση του γραμματέα του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος έκανε και σχετική ερώτηση στη βουλή, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας κύριο Κουτρουμάνη προκειμένου να εξετάσουν από κοινού λύσεις. Να σημειώσουμε ότι ο υφυπουργός Εργασίας παραδέχεται ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με μικροπωλητές και με κάποιες κατηγορίες που είναι το 20% περίπου αυτών που έχουν ειδοποιηθεί από τον οργανισμό, διαβεβαιώνοντας ότι μελετά το θέμα και ότι σε κάθε περίπτωση ο συγκεκριμένος νόμος και το πλαίσιο θα αναμορφωθεί για να μην υπάρξουν αδικίες για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου