Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει
Οι θρακικές λαογραφικές γιορτές άρχισαν πλέον και επίσημα και όλος ο επαγγελματικός κόσμος βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα των τελευταίων ημερών.
Ωστόσο και πάλι προβάλλει προς συζήτηση το θέμα της διαμόρφωσης των τιμών οι οποίες κάθε τέτοια περίοδο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ξεφεύγουν από κάθε λογική.

Στην κρίση του καταναλωτή αφήνει ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καφέ μπαρ την επιλογή του καταστήματος για τη διασκέδασή του αφού όπως τονίζει ο καθένας οφείλει να προσαρμοστεί στις οικονομικές του δυνατότητες. Κι αυτό γιατί ο κάθε επαγγελματίας είναι ελεύθερος να διαμορφώνει τις τιμές του όπως ελεύθερος είναι και ο πελάτης να τις δεχθεί ή να αντιδράσει.

Δημήτρης Πασσαλής: πρόεδρος ιδιοκτητών καφέ μπαρ

«Στο καρναβάλι μας υπάρχουν καταστήματα για όλα τα πορτοφόλια, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν επαγγελματία ως προς τον τρόπο που θα τιμολογήσει την παροχή υπηρεσιών που θα προσφέρει στους επισκέπτες της πόλης μας και όχι μόνο. Ως εκ τούτου, εμείς καλούμε όλους τους καταναλωτές και τους επισκέπτες της πόλης μας, πριν μπουν σε ένα μαγαζί και ψωνίσουν, να ρίξουν πρώτα μια ματιά στον αναρτημένο τιμοκατάλογο τον οποίο βάσει νόμου πρέπει να διαθέτει το κάθε κατάστημα ώστε να πληροφορηθεί το πόσο θα του κοστίσει το προϊόν που θέλει να αγοράσει και να επιλέξει την καλύτερη τιμή γι’ αυτό που θέλει.
Εγώ ξέρω πως πέρυσι το διοικητικό μας συμβούλιο επισκέφθηκε όλα τα μέλη μας και βρήκαμε τιμές από 5 έως και 10 ευρώ την είσοδο, έτσι λοιπόν το θεωρώ κοροϊδία το να επιλέγει κάποιος ένα χώρο όπου θα πληρώσει 10, 20 ή και 30 ευρώ τα 3 ή 4 ποτά που θα πιει και μετά να διαμαρτύρεται ότι τα πλήρωσε πολύ ακριβά, ας κάνουν όλοι την έρευνα τους. Υπάρχουν χώροι διασκέδασης για όλα τα πορτοφόλια καθώς και πάρα πολλά σημεία για καφέ.
Πριν από μερικά χρόνια υπήρχε το φαινόμενο να μην μπορεί ο επισκέπτης να βρει σημείο για καφέ μέσα στην πόλη αλλά μετά από τις παρεμβάσεις του σωματείου και τις συζητήσεις που είχαμε με συναδέλφους, υπάρχουν επιχειρήσεις που προσφέρουν 24 ώρες το 24ωρο και καφέ.

Μία λογική η οποία ωστόσο βρίσκει αντίθετους τους πολίτες οι οποίοι αναμένουν από τους ίδιους τους επαγγελματίες να διαφυλάξουν τόσο τους ίδιους όσο και την πόλη η οποία κάθε χρόνο καταγράφει κρούσματα αισχροκέρδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου