Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αυξημένα τα μέτρα προστασίας των θηροφυλάκων
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το έργο που προσφέρουν οι θηροφύλακες στο νομό Ξάνθης. Ωστόσο καθημερινά, η ασφάλειά τους τίθεται σε κίνδυνο, αφού δεν είναι λίγα τα περιστατικά τραυματισμών, ή ακόμη και θανάτων των θηροφυλάκων, από λαθροκυνηγούς, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να αμυνθούν, τους πυροβολούν εν ψυχρώ.
Τα κατά καιρούς περιστατικά που αφορούν σε τραυματισμούς ή ακόμη και θανάτους θηροφυλάκων, κυρίως από λαθροθήρες, έχουν οδηγήσει τους κυνηγετικούς συλλόγους, να λαμβάνουν όλο και περισσότερα μέτρα προστασίας, προκειμένου να εξαλειφθεί κάθε είδους κίνδυνος αναφορικά με την ασφάλειά τους.
Λοΐζος Σεραίος: πρόεδρος κυνηγητικού συλλόγου Ξάνθης
«Αυτά τα φαινόμενα όπως ξέρετε και όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι πάρα πολύ λυπηρά, δυστυχώς όμως γίνονται. Εμείς τα καταδικάζουμε απερίφραστα γιατί οι άνθρωποι αυτοί, οι θηροφύλακες, λειτουργούν για το καλό του συνόλου του κυνηγιού, άρα και των κυνηγών, των συνειδητοποιημένων κυνηγών. Αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι φτάνουν σε τέτοιες ενέργειες είναι λαθροθήρες και μάλιστα αισχίστου είδους μπορώ να πω. Είναι ξένα σώματα, δεν είναι δικοί μας άνθρωποι, δηλαδή δεν τους θεωρούμε δικούς μας και οπωσδήποτε τους διώκουμε και τους καταδικάζουμε.
Θέλω να πω, όμως, πως οι θηροφύλακες νιώθουν σίγουρα ασφάλεια γιατί όλοι οι κυνηγοί είμαστε με το μέρος τους, τους συμπαραστεκόμαστε στο έργο τους και επίσης εμείς σαν διοίκηση των κυνηγετικών οργανώσεων προσπαθούμε για την ασφάλειά τους, όσο βέβαια αυτό είναι εφικτό γιατί όπως ξέρετε έχουν να αντιμετωπίσουν ανθρώπους οι οποίοι κρατάνε όπλα στα χέρια τους και δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά των λαθροθηρών τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς όχι στην περιοχή μας αλλά στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, είναι πολύ συχνά.
Στην προσπάθειά μας αυτή για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλειά τους, τους επιβάλουμε υποχρεωτικά τα γιλέκα ασφαλείας στην υπηρεσία τους, όπως επίσης και όταν βγαίνουν για υπηρεσία, δεν τους αφήνουμε να βγαίνουν μεμονωμένα αλλά δύο δύο άτομα. Εδώ στην περιοχή της Ξάνθης όπως ξέρετε έχουμε 4 θηροφύλακες, δύο ομοσπονδιακούς και δύο του συλλόγου, ζευγάρια τους βγάζουμε λοιπόν με τα γιλέκα τα αλεξίσφαιρα και ευτυχώς σας ξαναλέω στην περιοχή μας δεν έχουμε τέτοιου είδους λαθροθήρες».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι θηροφύλακες της περιοχής μας, βρίσκονται καθημερινά σε συνεχή επικοινωνία με τον κυνηγετικό σύλλογο και σε περίπτωση που συμβεί οτιδήποτε, καλούν άμεσα σε βοήθεια, ενώ όλη η αστυνομική αρχή βρίσκεται αδιάλειπτα στην υπηρεσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου