Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Αυλαία του α΄ γύρου με την 6η νίκη για τη Makro Ξάνθη 79-68 τους Ίκαρους Σερρών
Η Makro Ξάνθη ολοκλήρωσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο, καθώς έκαμψε την αντίσταση των Ίκαρων Σερρών με 79-68, στο ματς που είχε μετατεθεί για την Κυριακή, λόγω παραχώρησης του κλειστού το Σάββατο για συναυλία ενόψει της έναρξης του καρναβαλιού.Στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ και φαινόταν πως όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Ωστόσο, στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Νεοκλή Λεμονίδη, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν μέχρι το φινάλε.Χαρακτηριστικό στοιχείο που αποτέλεσε το κλειδί της νίκης για τους Ξανθιώτες ήταν ο αλτρουισμός που είχαν στο παιχνίδι τους, καθώς μοίρασαν συνολικά 26 ασίστ!
Στο αγωνιστικό μέρος, το πρώτο 10λεπτο κύλησε αναγνωριστικά με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο σκορ, με τους Σερραίους να ξεφεύγουν με τη μεγαλύτερη διαφορά των 4ων πόντων (9-13), με τη λήξη όμως να βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες.
Στη δεύτερη περίοδο οι Ξανθιώτες έκαναν απόπειρα να ξεφύγουν, πήραν προβάδισμα εννιά πόντων (36-27), αλλά το 3ποντο του Πεχλιβάνη 4΄΄ πριν το τέλος τους χάλασε τη διαφορά.
Στην 3η περίοδο, η διαφορά και πάλι ανέβηκε στους εννιά πόντους (49-40), 6:17 πριν το τέλος, αλλά ένα σερί 0-9 στα επόμενα τρία λεπτά έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα και την τελευταία περίοδο να φαντάζει δύσκολη.
Η είσοδος του Καραγεωργίου φάνηκε να διορθώνει την κατάσταση και παρά το αυστηρό αντιαθλητικό 7:40 πριν το τέλος, δεν μπορεί να αλλάξει δραματικά την εικόνα του αγώνα, με τους Ξανθιώτες να διατηρούν το προβάδισμα και να το ανεβάζουν στους έξι πόντους (66-60) με έμμεσο 3ποντο του Γέλενιτς. Αυτή η διαφορά στάθηκε αρκετή για να τελειώσει το παιχνίδι στο +11 79-68, με τα χαμόγελα πολλά από την 6η φετινή νίκη.
Κορυφαίος των νικητών ο Αναγνωστόπουλος και κοντά του στάθηκαν οι Παναγιωτόπουλος, Χρήστου και Καραγεωργίου.
Μία από τα ίδια η διαιτησία των κ.κ. Γεωργιάδη – Πανταζή (Θεσσαλονίκης) - Γιαμούζη (Κατερίνης). Πολλά λάθη εις βάρος της Makro Ξάνθης, αλλά δεν αξίζει η αναφορά τους, γιατί τουλάχιστον οι Θεσσαλονικείς γίνονται γραφικοί. Ο πρώτος ανέχθηκε την κάκιστη συμπεριφορά του Τοπούζη και ο Κατερινιώτης που ήταν μπροστά όταν τον έβγαζε ο Χ#Κυριακίδης για να τον προφυλάξει, δεν είχε το σθένος να τον χρεώσει τεχνική ποινή ή ντισκαλιφιέ ή και κράτημα του δελτίου. Χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα δύο 10λεπτα οι Ξανθιώτες εκτέλεσαν τέσσερις (!!!) βολές, δύο σε κάθε περίοδο, ενώ οι Σερραίοι είχαν 7/7 στην πρώτη περίοδο.Τα 10λεπτα: 22-22, 40-34 (ημιχ.), 56-54, 79-68 τελικό.MAKRO ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 13 (3τρ., 7ασ.), Χρήστου 18 (2), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 3 (1), Στεφανίδης 3 (1), Γέλενιτς 13 (2τρ., 5ασ.), Αναγνωστόπουλος 21 (4ασ.), Νησιώτης 2, Καραγεωργίου 6, Μασλαρινός.ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης): Πεχλιβάνης 11 (3), Γυμνόπουλος 2, Τότσιος 19, Γεωργατζάς, Ιωσηφίδης, Χόχλερ 9 (1), Συμεωνίδης 12, Ασημάκης 11, Παβλίσεβιτς, Βοϊβατόπουλος, Τοπούζης 4.
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ
Τη Δάφνη υποδέχεται το Σάββατο στις 17:30 η Makro Ξάνθη και θέλει να αποκαταστήσει τις ισορροπίες πετυχαίνοντας τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη για πρώτη φορά φέτος, ενώ με δεδομένο ότι έχει περισσότερους αγώνες μακριά από το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, με νίκη θα ξεφύγει ακόμη περισσότερο από την ουρά, θα πιάσει την αθηναϊκή ομάδα και θα της φύγει το άγχος, δείχνοντας τις μεγάλες δυνατότητές της.
Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Λάζαρος Σεφερίδης, που μετά από δύο χρόνια πετυχημένης του παρουσίας στη Makro Ξάνθη, επιστρέφει ως αντίπαλος.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Αρκαδικός ειδικεύεται στο να... σπάει αήττητα! Οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτη έπαιξαν εξαιρετικά στη Δράμα και κατάφεραν να την... αλώσουν φτάνοντας στην επικράτηση, γεγονός που σήμανε την πρώτη εντός έδρας ήττα του ΚΑΟΔ!Ο Ηρακλής ήταν πολύ σκληρός για να... πεθάνει στο Ρέθυμνο και έφτασε σε βαρυσήμαντη επικράτηση, που τον επανέφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι Κρητικοί φαίνεται χάνουν το... τρένο της ανόδου.Η Ολυμπιάδα κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση της Νήαρ Ηστ, πολύ πιο δύσκολα απ' ότι μαρτυρά το τελικό 98-91. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, με αιχμή του δόρατος τον Νίκο Μίχαλο, όμως, στον αντίποδα οι Πατρινοί ευτύχισαν να έχουν σε εκπληκτική κατάσταση τον Νίκο Πέττα, αλλά και τον Βασίλη Μουλάκη, ο οποίος την κράτησε όρθια στα δύσκολα.Συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό του Μετς, με το Παγκράτι να φτάνει στην επικράτηση επί του ΟΦΗ.Το Πέραμα έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για 25 λεπτά και έδειχνε πως θα καθαρίσει εύκολα το ματς κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά.Τέλος, το Αιγάλεω πήρε βαθιά βαθμολογική... ανάσα, κάμπτοντας την αντίσταση της Δάφνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου