Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Φωτιά στην κορυφή της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης έβαλε η Ασπίδα
Με την διεξαγωγή των τριών πρωταθλημάτων, αφού η ΕΠΣ Ξάνθης, λόγω του μεσημεριανού Κυριακάτικου αγώνα της Skoda Ξάνθης με τον Άρη, ανέβαλε και μετέθεσε κατά μία εβδομάδα την Α2. Μετά από αυτό το γεγονός, το Σαββατοκύριακο διαμορφώθηκε ως εξής. Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι δεύτερες αγωνιστικές των Α1 και Γ΄ ΕΠΣ Ξάνθης και την Κυριακή το πρωί η Β΄ ΕΠΣ.
Παράλληλα η διοργανώτρια αρχή όρισε όλες τις αναβολές να διεξαχθούν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, δηλαδή την ίδια μέρα θα έχουμε τους επαναληπτικούς ημιτελικούς του κυπέλλου και τέσσερις αγώνες. Της Α1 Κένταυρος – Ατρόμητος Χρύσας, της Α2 Αετός Γοργόνας – Νέστος Κύρνου ο οποίος θα συνεχιστεί από το 63΄ λεπτό και δεν θα λάβουν μέρος οι παίκτες που αποβλήθηκαν στα επεισόδια. Δηλαδή οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν με εννιά ποδοσφαιριστές και οι του κάμπου με οκτώ. Τέλος και δύο αγώνες της Γ΄ Εθνικού Κιμμερίων – Κάστρο Γλαύκης και Πάχνη – Σήμαντρα Σπορ.
Α1 ΕΠΣ: «ΦΟΝΙΑΣ» ΤΗΣ ΑΕΠ ΕΥΜΟΙΡΟΥ Η ΑΣΠΙΔΑ
Φονέας της ΑΕΠ Ευμοίρου αποδεικνύεται η Ασπίδα, που υποχρέωσε και πάλι σε απώλεια την πρωτοπόρο του βαθμολογικού πίνακα, βάζοντας φωτιά στην κορυφή, αφού με τις νίκες των υπολοίπων τριών ομάδων που ακολουθούν, μπήκαν για τα καλά στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης που οδηγεί προς το παρόν απευθείας στην Δ΄ Εθνική.
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ η ομάδα του Παναγιώτη Καμαράκη παρουσιάστηκε με την καλή ψυχολογία από την νίκη στον εξ αναβολής αγώνα με τον Αστέρα Μαγικού (3-1) και παρά τις σοβαρές ελλείψεις κατάφερε να πάρει ένα «χρυσό» βαθμό για την συνέχεια. Από την άλλη η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου έχασε μοναδική ευκαιρία να προσθέσει να επιστρέψει στις νίκες, αφού δεν μετέτρεψε την υπεροχή της σε νίκη, παρά τις κραυγαλέες ευκαιρίες και ιδιαίτερα στα τελευταία 15 λεπτά, από τους Βασιλειάδη – Αρχοντάκη.
ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟ η συνάντηση του Π. Μελά με την Αναγέννηση κρίθηκε στο ένα γκολ. Το πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι με τον Καζάκη, ο οποίος είχε πετύχει και το γκολ της νίκης στον πρώτο γύρο, αφού πρώτα ξεπέρασαν το δύσκολο πρώτο ημίωρο των γηπεδούχων και το κράτησαν στην συνέχεια σχετικά εύκολα.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ νίκη και για τον 3ο Άρη Πετεινού που πέρασε μέσα από το Αμοιρίδειο κερδίζοντας την νεανική ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που αιφνιδιάστικε με το γρήγορο γκολ της ομάδας του πρώην προπονητή τους.
ΣΕ ΡΟΛΟ παρατηρητή συνεχίζει ο Έρμης Μάνδρας που ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Αστέρα Μαγικού, που συνεχίζει να απογοητεύει και βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση.
ΣΤΗΝ ΦΕΛΩΝΗ η Βιστωνίδα είχε εύκολο έργο απέναντι στην ουραγό Θύελλα Μαγγάνων και απλά έπαιξε τόσο όσο χρειαζόταν για πάρει την νίκη πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο.
ΕΠΑΝΗΛΘΕ στις νίκες η Θράκη που κέρδισε στην Συδινή την Κεντητή, σε έναν αγώνα με πολλές διακυμάνσεις και πολύ σασπένς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1 βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 ισοφάρισαν σε 2-2 και τελικά πέντε λεπτά πριν το τέλος η συνάντηση κρίθηκε με γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» πολύ πιο νωρίς την νίκη, αν δεν αστοχούσαν δύο φορές από τα έντεκα βήματα.
ΞΕΦΥΓΕ για τα καλά από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα ο Ηρακλής Ν. Ζυγού μετά την 3η νίκη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η ομάδα του Νίκου Κριεζή έκαμψε την αντίσταση του Κενταύρου, από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 2-0. Παρά την μείωση πολύ νωρίς στην επανάληψη του σκορ (2-1) έμελλε να είναι και το τελικό, αφού οι γηπεδούχοι με καλή αμυντική τακτική κράτησαν μακριά από την εστία τους, τους αντιπάλους.
Με δύο ντέρμπι και δύο αμφίρροπα παιχνίδια συνεχίζεται το επόμενο Σάββατο το πρωτάθλημα. Στον Πετεινό συγκρούονται δύο ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 4άδα και στο Κουτσό έχουμε το ντέρμπι των δύο ομάδων της πρώην κοινότητας Κουτσού, με ενδιαφέρον όμως και από τις δύο ομάδες.
Δεν πρέπει να μας ξεφύγει της προσοχής οι αγώνες σε Θαλασσιά και Κένταυρο, ενώ εύκολο φαίνεται το έργο της πρωτοπόρου ΑΕΠ Ευμοίρου που υποδέχεται την ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ, την οποία όσοι την υποτίμησαν το «πλήρωσαν» ακριβά.
Β΄ ΕΠΣ: Με νίκες συνέχισαν Άβατο – Σέλινο
Με την ενδέκατη αγωνιστική συνεχίστηκε η Β΄ ΕΠΣ με τους δύο πρωτοπόρους Άρη Αβάτου και Άτλα Σελίνου να συνεχίζουν με νίκες την προέλασή τους. Δεν έγινε ο αγώνας της Κοτύλης, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου.
Ο πρωτοπόρος Άρης Αβάτου πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετέτρεψε την συνάντηση σε περίπατο και στην επανάληψη έκλεισε το σκορ με το τρίτο γκολ.
Στην Χρύσα και σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο Άτλας Σελίνου πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πήρε την νίκη και κρατά το 3ποντο της διαφοράς τόσο από την κορυφή όσο και από την 3 η θέση που κατέχει ο ΠΑΣ Φιλίων, η οποία κέρδισε 5-1 την Δήμητρα Δαφνώνα και συνεχίζει να ελπίζει σε κάποιο στραβοπάτημα της ομάδας του Απαλαγάκη.
Τέλος τους τρεις βαθμούς της νίκης είχε σειρά να πάρει ξεκούραστε ο Ορφέας 2005 από το Ορφανό.
Γ΄ ΕΠΣ: Γρουσούζικη η 13η αγωνιστική για Ν. Αμισσό & Κιμμέρια
Οι εκτός έδρας ήττες με το ίδιο σκορ 3-2, του Ορφέα Ν. Αμισσού και Εθνικού Κιμμερίων, ήταν τα κύρια γεγονότα που σημάδεψαν την 13η αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ, που δίνουν νέο ενδιαφέρον στην κορυφή, με δεδομένο ότι υπάρχουν δύο εκκρεμότητες που μπορεί να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα και να έχουμε συνωστισμό στην πρώτη 4άδα, από την οποία οι τρεις θα χαμογελάσουν.
Στο αγωνιστικό μέρος ο πρωτοπόρος Ορφέας Ν. Αμισσού, μπορεί να προηγήθηκε με 0-1 πολύ νωρίς, όμως οι του Ολυμπιακού κατάφεραν γρήγορα να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να προηγηθούν με 2-1, χωρίς να τους πτοήσει η ισοφάριση στα μέσα της επανάληψης παίρνοντας την νίκη με 3-2 στο 78΄.
Μία από τα ίδια και στα Σήμαντρα, με την ίδια εξέλιξη, με την διαφορά ότι οι του Εθνικού Κιμμερίων πριν την ισοφάριση έχασαν πέναλτι και τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής.
Παράλληλα είχαμε δύο εκτός έδρας επιτυχίες. Η νεοφώτιστη ΑΠΟΚ Θερμών κέρδισε με 2-5 στην Νεάπολη τον Κόσυνθο, που παρουσιάστηκε απογοητευμένος από την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στην Ν. Αμισσό, παρότι προηγήθηκε με 1-0. Η ομάδα της ορεινής περιοχής πήρε την ρεβάνς της ήττας του α΄ γύρου.
Στο Π. Κατράμιο η Πάχνη επανέλαβε το σκορ του πρώτου αγώνα κερδίζοντας και πάλι το Σαμακώβ με 1-0.
Η Βαθμολογία επί 13ων αγώνων: 1. Ορφέας 28, 2. Ολυμπιακός 25, 3. Κιμμέρια 21 (12), 4. Σήμαντρα Σπορ 21 (12), 5. ΑΠΟΚ Θερμών 18.
Αμφίρροπα κρίνονται τα παιχνίδια της επόμενης αγωνιστικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει η αναμέτρηση των Κιμμερίων μεταξύ του Εθνικού και του Σαμακώβ, όπου οι προπονητές είναι κουμπάροι και τον πρώτο γύρο είχε γίνει η έκπληξη με την νίκη του Σαμακώβ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου