Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Με κατεβασμένα τα χέρια έχασε η Makro Ξάνθη 81-60 από τον Ηρακλή
Σίγουρα η αποστολή της Makro Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον πρωτοπόρο Ηρακλή ήταν δύσκολη και σε συνδυασμό με την απουσία του Καραγεωργίου που υπέστη διάστρεμμα στο φιλικό της Τετάρτης με την Ένωση Καβάλας, όμως σε καμία περίπτωση η ομάδα του Νεοκλή Λεμονίδη, δε δικαιολόγησε την παρουσία της στο Ιβανώφειο, με το 81-60 να αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα.
Μία αναμέτρηση που στο πρώτο ημίχρονο έδινε τη δυνατότητα στους λίγους φίλους του μπάσκετ που είχαν δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη συνάντηση, αφού διεξαγόταν κεκλεισμένων των Θυρών από τη γνωστή τιμωρία από τον πρώτο αγώνα κυπέλου με τον Παναθηναϊκό, ότι θα κρινόταν στις λεπτομέρειες. Κι αυτό γιατί η Makro Ξάνθη, δεν άφηνε τους παίκτες του Λευτέρη Κακιούση να ξεφύγουν στο σκορ, κρατώντας τους σε χαμηλά επίπεδα.
Στην επανάληψη και κυρίως στο πρώτο 10λεπτο, οι Ξανθιώτες δεν είχαν απαντήσεις στα εύκολα καλάθια των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευθεί γρήγορα στο -18 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή να λάβει τέλος.
Πλέον ο αγώνας της Κυριακής με τους Ίκαρους Σερρών – αλλαγή ημέρας λόγω συναυλίας στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – αποκτά και πάλι χαρακτήρα τελικού, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο αν θέλει να μην μπει σε περιπέτειες. Πάντως και το επόμενο παιχνίδι που είναι και πάλι στην Ξάνθη με τη Δάφνη μπορεί σε περίπτωση νίκης να φέρει την ισορροπία στην ομάδα αφού μέχρι τώρα έχει περισσότερους αγώνες μακριά από την Ξάνθη.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Κατραχούρας - Τσούνας - Θωμόπουλος Β.
Τα 10λεπτα: 17-15, 37-30 (ημιχ), 58-40, 81-60 τελικό.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Κακιούσης): Καστλ 14 (1), Ακεψιμαΐδης, Λάππας 6, Λαμπρόπουλος 11 (1), Καρασποστόλου 9 (3), Πέτροβιτς 15 (2), Τσαμάτος 17 (1), Μπούτσι 6 (1), Δέσπος 3
MAKRO ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 9, Χρήστου 7, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 2, Στεφανίδης 2, Γέλενιτς 17 (2), Αναγνωστόπουλος 10, Νησιώτης, Μασλαρινός 11 (2), Σπανός
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Ο Λευτέρης Κακιούσης είχε παράπονα για τα πολλά λάθη των παικτών του σε φάσεις που θα έφερναν εύκολα καλάθια. «Θα μπορούσαμε να ξεφύγουμε πιο γρήγορα στο σκορ αν δεν κάναμε αυτά τα λάθη, που πιστεύω ότι ίσως γίνονται και λόγω κούρασης. Όταν όμως κάναμε αυτά που έπρεπε στην άμυνα, μπορέσαμε να ξεφύγουμε και να πάρουμε δίκαια τη νίκη», τόνισε. Παράπονα είχε όμως και από τη διαιτησία των Κατραχούρα (Κρήτης), Τσούνα (Αχαΐας), Θωμόπουλου (Χαλκιδικής), που ήταν μετριότατη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρεις ρέφερι έχασαν τον έλεγχο του αγώνα, που ήταν μεν δυνατός, αλλά όχι σε σημείο να δώσουν… πέντε τεχνικές ποινές – μία στον Κακιούση, δύο σε παίκτες του Ηρακλή και δύο στη Μakro Ξάνθη. Είτε γιατί υπήρχαν διαμαρτυρίες είτε γιατί υπήρχαν αψιμαχίες μεταξύ τους (μετά από μια αγκωνιά του Λαμπρόπουλου στον Αναγνωστόπουλο).
«Ο Ηρακλής μας τιμώρησε για τα πολλά μας λάθη και τις αργές μας επιστροφές. Δεχθήκαμε 8 αιφνιδιασμούς αν και ξέραμε ότι το κυνηγά αυτό το στιλ παιχνιδιού», σχολίασε ο Νεοκλής Λεμονίδης.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Πρεμιέρα των τηλεοπτικών μεταδόσεων είχαμε αυτή την αγωνιστική. Την Παρασκευή μεταδόθηκε η συνάντηση Δάφνης – Παγκρατίου, ενώ συναρπαστικό ήταν και το δεύτερο φετινό παιχνίδι της Α2, αυτό της Νήαρ Ηστ με το Ρέθυμνο, με την ομάδα του Τόλη Καρνέση να έχει τον πλήρη έλεγχο στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, όμως στα τελευταία λεπτά χαλάρωσε και λίγο έλειψε να το... πληρώσει, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη χάρη στον Μίχαλο που έδειξε ψυχραιμία στα 7'' πριν από το φινάλε ευστοχώντας και στις δύο ελεύθερες βολές που εκτέλεσε, διαμορφώνοντας το 75-71. Στην Καλλιθέα, ο Ίκαρος/Έσπερος ήταν... καταιγιστικός για ένα ημίχρονο κόντρα στο Πέραμα, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέκαμψαν στο δεύτερο μέρος και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, οι γηπεδούχοι ήταν πιο ψύχραιμοι, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 99-93 (81-81 κα).
Στην Τρίπολη, έγινε η μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής, με τον Αμύντα να παίρνει τη βαρυσήμαντη νίκη κόντρα στον Αρκαδικό και πραγματοποίησε σημαντικό βήμα παραμονής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο ΚΑΟΔ συνέχισε τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, «δραπετεύοντας» με το «διπλό» από την έδρα του ΟΦΗ.
Στο Λαγκαδά, ο Ερμής άντεξε για ένα ημίχρονο κόντρα στην Ολυμπιάδα και οι Ίκαροι Σερρών πήραν νίκη... ανάσα επί του Αιγάλεω.
ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ
Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Ερμή Λαγκαδά, υπέβαλε ο Γιώργος Σιγάλας, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας, με πιο πρόσφατο την εντός έδρας ήττα του Σαββάτου από την Ολυμπιάδα. Η παραίτηση όμως δεν έγινε αποδεκτή από την διοίκηση της ομάδας, η οποία συνεχίζει να εμπιστεύεται και να στηρίζει τον «Ράμπο», ενώ παρά τις δυσκολίες και τα γνωστά οικονομικά προβλήματα, προσπαθεί να είναι απολύτως συνεπής στις υποχρεώσεις της προς τους παίκτες.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΛΟΓΩ TV
Όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ, θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων της Α2, για τηλεοπτικούς λόγους. Φυσικά όλες γίνονται σε αγώνες του λεκανοπεδίου, χωρίς προς το παρόν να επηρεάζεται κάποιος αγώνας της Makro Ξάνθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου