Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ…το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης για το 2010 το οποίο περιλαμβάνει τη δημιουργία πεζογέφυρας που θα ενώνει το Σαμακώβ με το νησάκι. Και ως εδώ καλά και κανείς δεν θα είχε να πει κουβέντα για ένα τέτοιο έργο. Το περίεργο είναι η συγκυρία κατά την οποία η υλοποίησή του εγκρίθηκε στην τρέχουσα χρονιά. Κι αυτό γιατί κατά περίεργη τρόπο δημοτικός σύμβουλος είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του κέντρου Νησάκι το οποίο παρέμενε εδώ και χρόνια κλειστό. Όσο καλοπροαίρετος λοιπόν κι αν είναι κανείς δεν μπορεί να μην περάσει από το μυαλό του ότι την ίδια στιγμή που οι δραστηριότητες του συγκεκριμένου συμβούλου επεκτείνονται και σε εκείνη την περιοχή, την ίδια στιγμή ο δήμος επιχειρεί να την αναβαθμίσει. Σύμπτωση θα μου πείτε και θα το δεχθώ. Μόνο που το τελευταίο διάστημα οι συμπτώσεις πληθαίνουν βρε αδελφέ και δημιουργούν εύλογα ερωτήματα. Τα οποία σημειωτέων δεν απασχόλησαν την αντιπολίτευση. Παράβλεψη;

…ο καθένας έχει το δικαίωμα να διεκδικεί την εκλογή του σε όργανα. Μόνο που εγώ είμαι ήδη εκλεγμένος και έχω αρκετή δουλειά μπροστά μου από τη θέση που κατέχω. Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας στα δημοσιεύματα που τον φέρουν να στρέφει το βλέμμα προς τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης το οποίο οδεύει προς εκλογές. Τώρα τι είδους παιχνίδια παίζονται κανείς δεν ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι επιχειρείται κατασκευή ειδήσεων εκεί που δεν υπάρχουν. Για ποιο λόγο αυτό ας προβληματίσει τα όργανα του ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις που αναπτύσσουν με ορισμένα ΜΜΕ. Δυστυχώς με τέτοια και με τέτοια φθάσαμε στο σημείο οι πολίτες να αναρωτιόμαστε ποια είδηση από αυτές που διαβάζουμε είναι αληθής και ποια όχι. Το μόνο που κερδίζουμε τελικά σαν κλάδος είναι η αναξιοπιστία που την εισπράττουμε όλοι, δικαίως ή αδίκως.

…ο Μητροπολίτης Ξάνθης ο οποίος έφθασε ο άνθρωπος σε σημείο να δημοσιοποιεί την μισθολογική του κατάσταση προκειμένου να αποδείξει ότι δεν ανήκει στα golden boys όπως παρουσιάστηκε σε δημοσίευμα το οποίο έκανε λόγο για μισθό 36.000 €!!!. Μεθερμηνευόμενο σε περίπου μισό εκατομμύριο το χρόνο. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε τα 36.000 αφορούν στις ετήσιες αποδοχές οι οποίες μάλιστα για τον Μητροπολίτη Ξάνθης δεν ανέρχονται καν σε αυτό το ποσό. Το μόνο που έμεινε είναι η πίκρα του σεβασμιωτάτου και η άσχημη εντύπωση που δημιουργήθηκε και μάλιστα για τον προκαθήμενο της εκκλησίας μας. Είναι καλό λοιπόν να δείχνουμε λίγη περισσότερη προσοχή έναντι θεσμών και ανθρώπων οι οποίοι έχουν δώσει δείγματα ευαισθησίας και αξιοπιστίας σε όλη την πορεία τους.

…η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε οριστικά και αμετάκλητα παράνομες της διαφημιστικές πινακίδες καλώντας τους δήμους να φροντίσουν για την απομάκρυνσή τους. Μόνο που στην Ξάνθη φαίνεται πως τέτοιες αποφάσεις δεν μας πτοούν αφού είμαστε υπεράνω νόμων και αποφάσεων. Οι πινακίδες στην κεντρική πλατεία και στους εθνικούς δρόμους καλά κρατούν και μάλλον θα συνεχίσουν να υπάρχουν αφού κανείς δε συγκινείται από τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους οδηγούς. Παραβιάζοντας μάλιστα κατάφωρα και τη συμφωνία της Βιέννης που η χώρα μας συνυπέγραψε. Βέβαια ας μην προδικάσουμε και ας τηρήσουμε στάση αναμονής για να δούμε τι θα γίνει τελικά. Γιατί το σχέδιο προβλέπει μετακίνησή τους και όχι απομάκρυνση όπως πλέον επιβάλλεται.

…η φράση των αγροτών του Προμαχώνα ότι δεν θα περνά ούτε νεκροφόρα. Μια φράση που ξεσήκωσε το λαϊκό αίσθημα αφού δείχνει όχι απλώς σκλήρυνση της στάσης τους και ένταση της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πολίτες αλλά και αναλγησία. Βέβαια υπάρχει η δικαιολογία ότι ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου και σε στιγμές αγανάκτησης. Ωστόσο ακόμη κι έτσι μια τέτοια στάση προϊδεάζει αρνητικά την κοινωνία η οποία παρακολουθεί σοκαρισμένοι τους αγρότες που δίνουν την αίσθηση ότι δε σέβονται τίποτε. Προσοχή λοιπόν στον αγωνιστικό οίστρο γιατί καμιά φορά φέρνει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει.

Μ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου