Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΟΛΜΗΡΑ

Τελικά γέμισε η Νομαρχία με κηδεμονευόμενους γιατί διαφορετικά δεν εξηγείται να γράφεις για έναν και να θίγονται πέντε. Πολλές επισκέψεις από κηδεμόνες τελικά είχε ο Νομάρχης Ξάνθης και χαρά στο κουράγιο του! Ζήτω οι κηδεμόνες και τα καμάρια τους. Την επόμενη φορά να πάρετε μαζί σας και όλο σας το σόι ώστε να καταλάβει ο κ. Νομάρχης και το ρεύμα των ψηφοφόρων σας, αν και απ’ ότι φαίνεται δεν ενδιαφέρεται πια.

Και μιας και μιλάμε για ψηφοφόρους και τοπική αυτοδιοίκηση, μπράβο στο Μανώλη Φανουράκη που κατάφερε με τις γνώσεις και την εμπειρία που του έχει δώσει η δουλειά του ως ιδιοκτήτης καφετερίας – μπαρ, να δώσει στο Καρναβάλι της Ξάνθης έναν άλλο αέρα τελείως διαφορετικό από αυτόν που μέχρι πρότινος είχε. Και φυσικά μιλάω για τις γνώσεις του ως προς τη διασκέδαση και τις δημόσιες σχέσεις γενικότερα. Ποιος άλλωστε θα ήταν ο πλέον κατάλληλος για τη θέση αυτή από το Μανώλη Φανουράκη; Κατάφερε τις Θρακικές Λαογραφικές Γιορτές της Ξάνθης να τις μετονομάσει σε Καρναβάλι Ερωτευμένων. Τι πιο πρωτότυπο και καινοτόμο; Από την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου (αυτό σημαίνει Θράκη – Λαογραφία – Γιορτές) περάσαμε σε μία γιορτή για ερωτευμένους και μόνο. Όσοι δεν είστε ερωτευμένοι απαγορεύεται αυστηρώς να λάβετε μέρος στο φετινό καρναβάλι. Πέρυσι ερωτοχτυπηθήκαμε, πληρώσαμε αδρά τον έρωτά μας, φέτος δεν υπήρχε περίπτωση να ονομάσουμε διαφορετικά το καρναβάλι της Ξάνθης από Καρναβάλι του Έρωτα. Δεν έχω λόγια να σχολιάσω την ικανότητα και τις ιδέες ενός ειδήμονος σε πολιτιστικά και εικαστικά θέματα εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Άλλωστε στον τόπο που ζούμε δεν μπορώ να καταλάβω πως το καταφέρνουν αυτό και τοποθετούν πάντα τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Συγχαρητήρια στους τοπικούς μας άρχοντες!

Και φυσικά με την ικανότητα σωστής επιλογής που έχουν οι άρχοντες του τόπου μας, δεν υπήρχε περίπτωση να επιλέξουν και να αξιοποιήσουν έναν άνθρωπο με αποδεδειγμένες γνώσεις, με εμπειρία σε τεχνοκρατικά θέματα και μελέτες και που ξέρει πάντα να μιλάει και να εκπροσωπεί περήφανα ένα κόμμα που απέτυχε παταγωδώς στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία. Οι τεχνοκράτες και οι καταρτισμένοι δεν έχουν καμία θέση να καταλαμβάνουν τέτοιες καίριες θέσεις. Μιχάλη Πουσπουρίκα αφού μπορείς και καταθέτεις αξιόλογες προτάσεις σε αναπτυξιακά συνέδρια και αφού δεν επέλεξες να πιαστείς αλά μπρατσέτα και να πάρεις σβάρνα όλες τις δημόσιες υπηρεσίες προεκλογικά και να μοιράζεις ψηφοδέλτια με τον Δήμαρχο, δεν πρόκειται να σε αξιολογήσουν σύμφωνα με τη δυναμική σου και τις γνώσεις σου. Τι να τα κάνουν τα πτυχία και την τεχνοκρατική σου κατάρτιση; Άνοιξε και εσύ μία καφετερία, ένα μπαρ. Γίνε Πρόεδρος σε κάποιο σύλλογο ή σε κάποιο σύνδεσμο. Έτσι μόνο θα αποκτήσεις την ανάλογη εμπειρία που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και μετά θα προωθηθείς ανάλογα με τις γνώσεις και την προϋπηρεσία σου στις Δημόσιες Σχέσεις. Και μετά θα είσαι και ειδήμων επί παντός επιστητού.

Άλλωστε οι άδειοι τενεκέδες είναι αυτοί κάνουν πολύ θόρυβο. Και ο πολύς θόρυβος στην εποχή μας είναι μεγάλο προσόν.

Και στο Δημοτικό Συμβούλιο με το που εκλέχθηκαν ξώφαλτσα κάποιοι τέτοιοι ειδήμονες, που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν θόρυβο, κατάφεραν σε λίγες ημέρες να αγορεύουν, να παρουσιάζουν με στόμφο τον οικονομικό προϋπολογισμό του Δήμου και να κομπάζουν για τις γνώσεις τους. Συγχαρητήρια παλικάρια, άντε την επόμενη φορά να συντάξετε και τον οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους. Είναι αυτό που αναφέραμε και προηγουμένως. Οι σωστοί άνθρωποι στην κατάλληλη θέση. Σας περιμένουν πως και πως για να βγάλετε από το οικονομικό αδιέξοδο και την χώρα μας αφού πρώτα καταφέρετε να κάνετε το ίδιο στο Δήμο μας.

Όμως και στη διοίκηση της Δημοτικής μας Αστυνομίας έχουμε πολύ αξιόλογους ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται άψογα τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Και ξέρετε τι μπορεί σημαίνει αυτό. Καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησής τους αγοράζοντας ένα υπερπολυτελές τζιπ, γιατί δεν γίνεται οι άνθρωποι να μετακινούνται με ένα απλό συμβατικό όχημα. Αλλά τα απωθημένα που κουβαλάμε κάποια στιγμή της ζωής μας τα βγάζουμε. Και τα κορόιδα πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα εφελίκια τους.


Πλησιάζει η ώρα μηδέν για την Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης – Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ, με την σύγκλιση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, για να μπορέσει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να βγει από το αδιέξοδο. Θα δούμε πως οι Δήμαρχοι θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και τι τρόπο θα βρουν για να διορθωθεί η κακοδιαχείριση των προηγούμενων διοικήσεων στην οποία αναφέρονται συνεχώς ο νυν Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας και επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κατάσταση που τώρα αντιμετωπίζουν. Αλήθεια σε ποιες προηγούμενες διοικήσεις αναφέρονται ; Στον κ Ζλάτκο που ήταν πρόεδρος για μόλις επτά μήνες και συμμετείχαν και οι ίδιοι στο εν λόγω Δ.Σ.; Στον Κο Ανδρικόπουλο που διετέλεσε δυο χρόνια Πρόεδρος του Δ.Σ.; Ή μήπως στις πιο προηγούμενες διοικήσεις; Γιατί αν δεν με απατάει η μνήμη μου, τόσο η Κα Τσακίρη ήταν επί σειρά ετών Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής όπως επίσης και ο κ. Χατζηευαγγέλου ήταν μέλος του Δ.Σ. Σε αυτές λοιπόν τις διοικήσεις αναφέρονται; Γιατί από αυτούς τους ίδιους Δημάρχους που διοίκησαν κάποτε αυτή την εταιρεία, τώρα ζητούν στήριξη για να δουν επιτέλους λίγο φως στο τούνελ. Ποιους τελικά κατηγορούν για κακοδιαχείριση; Πιστεύω σύντομα να λυθεί η απορία μου.

Αλήθεια τι έγινε τελικά με τους εργαζόμενους στην εταιρεία τουριστικής προβολής της Νομαρχίας Ξάνθης; Γιατί σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε δημόσια η Πρόεδρος της εταιρείας Κα Στάντσιου, τα εντελλόμενα της Νομαρχίας αδυνατούσαν να καλύψουν τις αμοιβές των εργαζομένων οπότε και δεν υπήρχε άλλη λύση από την παύση τους. Όμως σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, τα εντελλόμενα της Νομαρχίας, έθεσαν ως προϋπόθεση για την πληρωμή των υπαλλήλων, την μονιμοποίησή τους, κάτι που αν αληθεύει, απέχει παρασάγγας από την εξήγηση που έδωσε στα ΜΜΕ η Κα Στάντσιου. Καλό θα ήταν να διευκρινιστεί το θέμα και να μην κυκλοφορούν πληροφορίες ή διαδόσεις, κακόβουλες ή μη, που δημιουργούν ένα κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης.

Άν και μπαγιάτικο το θέμα της Αθωνικής, θα ήθελα να σχολιάσω την μεγάλη αγωνία και κατάθλιψη στην οποία έπεσαν κάποια συναιτεράκια και πρώην κολλητοί του Νομάρχη γιατί δεν ψηφίστηκε θετικά από το Νομαρχιακό Συμβούλιο το όλο θέμα. Τώρα αυτοί που μιλούν για λαδοτύρια, τι χρησιμοποίησαν στο θέμα της Αθωνικής, το λάδι ή το τυρί;

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους θέλουν να κόψουν τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ αλλά έχουν ένα θέμα ως προς τον χώρο που θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωσή τους. Και αυτό προέκυψε γιατί η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση του 2009 ακόμη δεν αποπληρώθηκε. Βρε τι τραβάνε τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ. Αλλά έτσι γίνεται όταν για να κάνουμε εφέ υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και διάφορα κονδύλια άτομα που κατείχαν αξιώματα. Ένα χρόνο μετά οι διοργανωτές ακόμη περιμένουν αλλά άνθρακες ο θησαυρός αφού πια η ΝΔ δεν είναι πλέον στη κυβέρνηση. Άς πρόσεχαν !


Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο και αφορά την άσκηση δίωξης σε εκπαιδευτικό για κατοχή και χρήση πορνογραφικού υλικού με μικρά παιδιά. Πραγματικά πιστεύω ότι κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με μικρά παιδιά μπορεί να είναι τόσο διεστραμμένοι και επικίνδυνοι, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών μας. Ειδικά όταν αυτοί οι άνθρωποι είναι οι παιδαγωγοί των παιδιών μας. Αλλά δυστυχώς η κοινωνία μας έχει γίνει τόσο βρώμικη που ακόμη και δίπλα μας μπορεί να βρίσκονται άνθρωποι με τέτοιες διαστροφές και φυσικά να μην μπορούμε εμείς να καταλάβουμε τίποτα. Χρειάζεται λοιπόν να δείξουμε μεγάλη προσοχή και ιδιαίτερη επικοινωνία και επαφή με τα παιδιά μας για να διασφαλίσουμε την σωματική τους ακεραιότητα και την ψυχική τους υγεία.

Και μία συμβουλή για το τέλος : Φιλίες που βασίζονται σε εκβιασμούς και απειλές, σίγουρα δεν είναι φιλίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου