Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Οδυνηρή ισοπαλία (1-1) της Skoda Ξάνθης στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό
Μπορεί ο Πανθρακικός να ήταν αδιάφορος αφού γνωρίζει ότι τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Β΄εθνική, ωστόσο δε χαρίστηκε. Οι παίκτες του Παύλου Δερμιτζάκη κατάφεραν να πάρουν τον ένα βαθμό (1-1) κόντρα στην Ξάνθη, βάζοντας το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη σε προβληματισμό, αφού η νίκη σε αυτό το παιχνίδι ήταν επιβεβλημένη, καθώς η ομάδα ύστερα από αυτό το αποτέλεσμα έμεινε κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το κίνητρο που είχε η Skoda Ξάνθη πριν τον αγώνα, αγωνιζόμενη για την επιβίωση, φάνηκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης όταν και μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά από τον Πανθρακικό, που έπαιξε κυρίως για το γόητρο.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα δημιουργώντας περισσότερες επικίνδυνες στιγμές στα καρέ του Ρόκα. Λίγο πριν την εκπνοή μάλιστα και συγκεκριμένα στο 37', κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Κιντάνα, ο Στρμπα εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια και με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος ο Πανθρακικός μεταμορφώθηκε. Ανάγκασε τη Skoda Ξάνθη να οπισθοχωρήσει προκειμένου να διαφυλάξει το προβάδισμα και απείλησε αρκετές φορές τον Γκσμπούρνινγκ με ισοφάριση.
Στο 71' ο νεοεισελθών Παπουλής σημάδεψε μετά από εκτέλεση φάουλ το αριστερό δοκάρι της εστίας του γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης, όμως ό,τι δεν κατάφερε στη φάση αυτή, το έκανε πράξη λίγη ώρα αργότερα. Συγκεκριμένα στο 82', μετά από σουτ του Μπέλεκ, ο Γκσμπούρνινγκ δεν απομάκρυνε όπως θα έπρεπε, με τον Παπουλή να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να φέρνει τον αγώνα στα ίσα.
Για ακόμη μια φορά η Skoda Ξάνθη παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών σε ένα εκτός έδρας ματς. Αν και προηγήθηκαν, έπαιξαν απέναντι στους ουραγούς σαν μικρή ομάδα, καθώς κλείστηκαν πίσω για να διαφυλάξουν το σκορ και στο τέλος το πλήρωσαν ακριβά με την ισοφάριση.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Το Θρακιώτικο ντέρμπι διηύθυναν ο Αθηναίος Κώστας Παπασταμάτης με βοηθούς τους Μποζατζίδη (Μακεδονίας) - Παπαχαραλάμπους (Αθηνών). Κιτρίνισε τους Φαγιάρδο, Λέο, Ρομπέρ, Ρόκα και Κωστούλα, Στρμπα, Σουάνη.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Ρόκα, Αργυρίου, Σακελλαρίου, Ματεντζίδης, Κασάρ (51' Ιασωνίδης), Λόπεζ, Άλβεζ, Φαγιάρδο (64' Παπουλής), Μπερτράντ, Καζάκης (77' Αρσενίεβιτς), Μπέλεκ
SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (74' Ριζογιάννης), Τζάγκι, Σταθάκης, Κωστούλας, Βάλλας, Κιντάνα (88' Λέιτε), Πόι, Μπούγκα (69' Σουάνης), Έλινγκτον, Στρμπα
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Παύλος Δερμιτζάκης αφού απέδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, επικεντρώθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου, στην τύχη που έλειψε ακόμα μια φορά και στο νεαρό Μπέλεκ που κέρδισε τις εντυπώσεις με τα προβλήματα που δημιούργησε στην άμυνα της Skoda Ξάνθης. Από μέρους του ο Γιάννης Ματζουράκης απέδωσε την απώλεια των δύο βαθμών στη νευρικότητα που παρουσίασε η ομάδα του, ενώ παραδέχτηκε πως ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος εντός αγωνιστικού χώρου στο σύνολο του αγώνα.
Ματζουράκης: «Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε ένα παιχνίδι γεμάτο δύναμη και πάθος. Φεύγουμε από την Κομοτηνή με βαθμολογικές απώλειες, οι οποίες προήλθαν λόγω της νευρικότητάς μας. Είχαμε νεύρα και τα πληρώσαμε. Μας έλλειπε η τελική πάσα και δε χειριστήκαμε σωστά την υπεροχή μας στο πρώτο ημίχρονο. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος».
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Αήττητη παραμένει η Skoda Ξάνθη στις τέσσερις αναμετρήσεις των δύο ομάδων στη SuperLeague. Χαρακτηριστικό ότι έχει δύο νίκες στην Ξάνθη και δύο ισοπαλίες στα Πηγάδια. Τα γκολ είναι 3-1 τα οποία έχει πετύχει στο πρώτο ημίχρονο, ενώ του Πανθρακικού ήταν το πρώτο. Ο Στρμπα πέτυχε και τα δύο φετινά γκολ της ξανθιώτικης ομάδας ενώ το άλλο ο Πόι.
ΣΤΟΥΣ «8» Η SKODA Ξάνθη
Η Skoda Ξάνθη προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη που πέτυχε στο γήπεδό της επί του Ολυμπιακού Βόλου με 2-0. Τα γκολ της ακριτικής ομάδας σημείωσαν οι Μαρσελίνιο στο 25' και Μπούγκα στο 82', ενώ στο 85' οι νικητές «έχασαν» με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Στίγκα.
Ύστερα από ένα ανούσιο εικοσάλεπτο, η Skoda Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 25' με ωραία προσπάθεια του Μαρσελίνιο, ο οποίος από θέση μέσα αριστερά έστειλε με δυνατό σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Κολίτσι. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, λίγο έλειψε να ισοφαρίσουν στο 27' με τον Μάρτινς, όταν το σουτ που επιχείρησε ο παίκτης της βολιώτικης ομάδας έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Skoda Ξάνθης.
Στο β' ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 65' ακυρώθηκε γκολ του Πλιάγκα, ως οφσάιντ του σκόρερ μετά το σουτ του Μάρτινς και την απόκρουση του Λυμπερόπουλου, ενώ στο 70' η κεφαλιά του Κόρμπου έστειλε την μπάλα στο δοκάρι της Skoda Ξάνθης. Τελικά, οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο 82' με τον Μπούγκα, που μετά την κεφαλιά - πάσα του Σουάνη, σκόραρε με δυνατό σουτ.
SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Λυμπερόπουλος, Ριζογιάννης, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζιωρτζιόπουλος, Στίνγκα, Μαρσελίνιο (61' Μπούγκα), Έλινγκτον, Σουάνης, Σταθάκης, Λουτσιάνο (67' Στρμπα).
ΒΑΤΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ οι κληρώσεις για τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος. Η Skoda Ξάνθη που έχει ως όνειρο εδώ και χρόνια την παρουσία σε έναν τελικό θα αντιμετωπίσει στην προημιτελική φάση τον Άρη και θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την έδρα της, όπου και φέτος στο πρωτάθλημα αποτελεί τη μεγάλη της δύναμη, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης στα ημιτελικά θα υποδεχθεί στα Πηγάδια το νικητή της συνάντησης Καβάλας – Πανιωνίου.
Αισιόδοξος για πρόκριση της Skoda Ξάνθης επί του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου παρουσιάστηκε ο Γιώργος Κασναφέρης.
Ο τιμ μάνατζερ, σχολιάζοντας την κλήρωση με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, είπε: «Ο θεσμός του κυπέλλου αποτελεί για τη Skoda Ξάνθη το βασικό της στόχο. Σίγουρα ο Άρης είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος αλλά αν υπολογίσουμε ότι ο αγώνας γίνεται στην Ξάνθη και η ομάδα μας τον τελευταίο καιρό επιστρέφει στο δρόμο των επιτυχιών, μας δημιουργεί προσδοκίες για τη συνέχιση στο θεσμό του κυπέλλου».
ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Στην προημιτελική φάση οι αγώνες είναι μονοί. Εάν δεν υπάρξει νικητής στο πρώτο παιχνίδι, τότε θα πραγματοποιηθεί δεύτερο παιχνίδι στην έδρα του φιλοξενούμενου. Στην ημιτελική φάση οι αγώνες είναι διπλοί.
Οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις των δύο φάσεων του θεσμού θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ημέρες από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτοι αγώνες για τα προημιτελικά θα διεξαχθούν στις 2 και 3 Φεβρουαρίου. Εάν χρειαστούν δεύτεροι αγώνες, αυτοί θα γίνουν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.
Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Στην περίπτωση που σε αυτόν περάσουν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης), τότε, ενδέχεται να αλλάξει η έδρα του.
ΤΟΝ «ΕΔΕΣΕ» ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014
Η διοίκηση της Skoda Ξάνθης, έριξε φως στο μυστήριο που δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την ανακοίνωση της ΕΠΟ για λύση του συμβολαίου του Μαρσελίνιο με τη Skoda Ξάνθη. Αυτό έγινε προκειμένου να μπορέσει να... επεκταθεί η συνεργασία των δύο πλευρών μέχρι το 2014.
ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ
Με αφορμή τα επεισόδια και τη βία στα γήπεδα η Skoda Ξάνθη ανακοίνωσε ότι πλέον θα δίνει εισιτήρια μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη της. Αποκλείονται οι φίλαθλοι των φιλοξενούμενων ομάδων, ενώ δε θα ανοίγουν τα εκδοτήρια.
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι τους αγώνες της Skoda Ξάνθης θα παρακολουθούν από εδώ και στο εξής μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της ομάδας, εξέδωσε η ακριτική ΠΑΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην αγωνιστική που πέρασε, που αφορούν στο γενικότερο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα και την μετακίνηση των οργανωμένων οπαδών και μετά τις εξαγγελίες της πολιτείας, η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, ως το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου
1. Δεν θα διαθέσει εισιτήρια σε φιλάθλους των φιλοξενούμενων ομάδων.
2. Δεν θα διαθέτει από τα εκδοτήρια του γηπέδου της κανένα εισιτήριο.
3. Τους αγώνες της Skoda Ξάνθη, μέχρι το τέλος της περιόδου, θα τους παρακολουθούν μόνο τα εγγεγραμμένα μέλη της ομάδας μας και μόνον αυτοί.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ οι αρχηγοί της ομάδας εκ μέρους όλων των συμπαικτών τους ευχαριστούν τους φιλάθλους της ομάδας μας για την στήριξη τους στον αγώνα με τον Πανθρακιικό. Δυστυχώς τους στεναχωρήσαμε με την απόδοση μας στο δεύτερο ημίχρονο και με το αποτέλεσμα που φέραμε. Θέλουμε, να τους δώσουμε την υπόσχεση μας, πως θα δώσουμε το καλύτερο εαυτό μας για να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα και χαρά στους φιλάθλους μας με αρχή το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη.»
Επόμενη μέρα
Απογευματινή προπόνηση περιελάμβανε η επόμενη μέρα του αγώνα με τον Πανθρακικό. Πριν την έναρξη η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές ανέλυσαν τον χθεσινό αγώνα και επικεντρώθηκαν στα σημεία που έφεραν το αρνητικό αποτέλεσμα. Τελειώνοντας, ο κύριος Μαντζουράκης τόνισε ότι από σήμερα η ομάδα κοιτάει το επόμενο παιχνίδι και ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη ώστε να γυρίσει στις επιτυχίες.
Κατά την διάρκεια της προπόνησης οι ποδοσφαιριστές που αγωνίσθηκαν ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν πρόγραμμα για βελτίωση της κυκλοφορίας.
Το πρόγραμμα προπόνησης δεν ακολούθησαν οι Παπαδημητρίου και Μπούγκα οι οποίοι έκαναν θεραπεία λόγω ενοχλήσεων που είχαν από το χθεσινό αγώνα.
Στα ευχάριστα είναι ότι ο Ζίεντσουκ ανεβάζει ρυθμούς και αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να λάβει κανονικά μέρος στις προπονήσεις.
Στις κάρτες ο Κωστούλας συμπλήρωσε τις 4 και αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί στο εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΚ.
ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ
Λύση στο πρόβλημα της μεσο-επιθετικής τους γραμμής φαίνεται πως συνεχίζουν να αναζητούν οι διοικούντες τη Skoda Ξάνθη, με τον Γιακούμπου Άλφα να βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες μία ανάσα από τα Πηγάδια. Ο 19χρονος μέσος της Χέλσινμποργκ, που έχει αγωνιστεί και σε όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Νιγηρίας, αναμένεται τις επόμενες μέρες στη Ξάνθη, αφού προφορικά τα έχει βρει σε όλα με τη Skoda.
Σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες αλλά με κοινή ώρα έναρξης την 17.00΄, θα πραγματοποιηθεί η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα (25/01), το πρώτο παιχνίδι θα γίνει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΠΑΟΚ. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Καλλιθέα και θα ολοκληρωθεί στις 10 του ίδιου μήνα με τους αγώνες Skoda Ξάνθη – Άρης και Καβάλα – Πανιώνιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου