Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Καυσόξυλα λόγω οικονομίας;
Στης ανέχειας των καιρών που έχουν περιέλθει τα νοικοκυριά λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να θερμανθούν με καυσόξυλα το προτιμούν προκειμένου να ζεσταθούν. Άλλωστε το τζάκι πέρα από θέρμανση παρέχει και τη θαλπωρή της φωτιάς, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που βοηθά να ξεφύγουμε από τις πιέσεις της καθημερινότητας. Έτσι όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε αυτή τη λύση ανεβάζοντας τις πωλήσεις και στα αντίστοιχα καταστήματα.

Ιμάμ Νουρή – έμπορος καυσόξυλων

«Έρχεται ο κόσμος και αγοράζει ξύλα, έρχεται και κόσμος που ήταν στο πετρέλαιο. Όσο για το λόγο που προτιμάει τα ξύλα, δεν ξέρω, ίσως να τα θεωρεί πιο φθηνά. Οι περισσότεροι πάντως λένε πως τα ξυλά τους κοστίζουν λιγότερο και γι’ αυτό άφησαν το πετρέλαιο και αγοράζουν πλέον ξύλα.

Σύμφωνα με τον κ. Νουρή τα καυσόξυλα που πουλιούνται στην αγορά της Ξάνθης είναι ελληνικά αλλά και εισαγωγής τονίζοντας ότι είναι καλής ποιότητας και προσιτά στην τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο.

«Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και από την ποιότητα του ξύλου και από την τιμή του. Εξάλλου η τιμή του ξύλου είναι σταθερή εδώ και πολλά χρόνια και είναι γύρω στα 10 με 11 λεπτά το κιλό. Δεν είναι ακριβά τα ξύλα, είναι πολύ πιο φθηνά από το πετρέλαιο».

Ανεξάρτητα αν τα ξύλο είναι πιο φτηνό από το πετρέλαιο, σημασία πλέον έχει να καίει κανείς το τζάκι του συμπληρωματικά και γιατί του αρέσει και όχι γιατί η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τα νοικοκυριά. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως σιγά σιγά ξαναγυρνάμε σε παλιούς καιρούς, τότε που η οικογένεια μαζευόταν γύρω από την εστία. Και αυτό όχι γιατί αλλάζουμε τρόπο ζωής αλλά γιατί μας το επιβάλλουν οι χαλεποί καιροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου