Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Σε τέσσερις μόλις ημέρες μας αποχαιρετά ο πρώτος μήνας του 2010 και ο δεύτερος μήνας του χειμώνα. Αφού βέβαια αισθανθήκαμε το κρύο να τρυπάει το κορμί μας και την οικονομική κρίση το μυαλό και την ψυχή μας. Τα άδεια ταμεία του κράτους φαντάζουν ως κακή επιστημονική φαντασία ενώ τα έσοδα του Δημοσίου αιμορραγούν από όλες τις πλευρές. Επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων, αποδοχές βουλευτών και δικαστικών, νομαρχών και δημάρχων, αμοιβές αρχιτεκτόνων και μηχανικών, συμβόλαια ποδοσφαιριστών, υπερωρίες γιατρών και χορηγίες προς εθνικές ομάδες αποτελούν μόνο ορισμένες από τις περιπτώσεις που φορολογούνταν μέχρι και σήμερα αυτοτελώς με συντελεστές από 5% έως και 20%, προκαλώντας αιμορραγία στα έσοδα του Δημοσίου. Η νέα κυβέρνηση δεν ξέρει τι να πρωτομαζέψει και τι να μπαλώσει για να ανακάμψει η οικονομία της Ελλάδας μας που έχει πάρει τον κατήφορο και δεν λέει να σταματήσει. Φρένο προσπαθούν να βάλουν σε ασυδοσίες και περίεργα επιδόματα που έκαναν κάποιους καρεκλάτους να πλουτίζουν περισσότερο και κάποιους σκαφτιάδες να φτωχαίνουν μέρα με τη μέρα. Γιατί οι σκαφτιάδες φορολογούνται κανονικά ενώ οι καρεκλάτοι όλο και κάποιο παραθυράκι θα ανακάλυπταν για να την γλιτώσουν.
Και η οικονομική κρίση έπληξε και τις ένοπλες δυνάμεις μας γιατί σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τούδε και στο εξής αποκλειστικά και μόνο πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων θα συμμετέχουν στις παρελάσεις των εθνικών εορτών και επετείων. Όπως διευκρίνισε, η απόφαση αυτή ελήφθη τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους. Θα υπάρξει μάλιστα γενικότερη αναδιοργάνωση και ανακατανομή των οικονομικών του ελληνικού στρατεύματος. Η χώρα μας σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές έχει το προνόμιο, να διαθέτει τους περισσότερους στρατηγούς σε αναλογία με τον πληθυσμό της μεταξύ των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ. Περικοπές και στα αυτοκίνητα για τη μεγαλύτερη μερίδα των αξιωματικών, καθώς μόνο οι ανώτατοι αξιωματικοί θα δικαιούνται στο μέλλον μετακινήσεις με αυτοκίνητα του στρατού. Μία ακόμη από τις δαπάνες που κρίνονται υπερβολικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις, είναι το επίδομα που δίνεται στους αξιωματικούς για να ράψουν τις στολές τους και ανέρχεται σε μερικές εκατοντάδες ευρώ για κάθε αξιωματικό. Για να τα βάλουμε κάτω και να προσθέσουμε αυτές τις μερικές εκατοντάδες ευρώ επί των τόσων αξιωματικών που διαθέτει ο στρατός μας και θα ανακαλύψουμε ποσά που δεν θα τα πιστεύουμε.
Συνολικά περικόπτονται κατά 6,6%, οι συνολικές δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με ιδιαίτερη έμφαση στις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες περικόπτονται κατά 12,1%.
Οπότε στην επέτειο 25ης Μαρτίου ξεχάστε τα εφελίκια, τα τεράστια τανκ και τα αεροπλάνα να σκίζουν τον ουρανό της πόλης μας. Με σεμνότητα και σοβαρότητα οι στρατιώτες μας πεζοί θα μας πείσουν ότι και στρατό καλό έχουμε αλλά και ικανό εξοπλισμό που δεν χρειάζεται να τον δούμε για να πειστούμε για την προστασία που μας παρέχουν οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου μας. Άλλωστε γιατί να χρεώνεται το κράτος για να μας αποδείξει τα αυταπόδεικτα;
Η πολυτέλεια και τα μεγάλα έξοδα δεν θα έχουν θέση στις Ένοπλες Δυνάμεις, διαμηνύει η πολιτική ηγεσία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης έγινε έξαλλος, όταν σε πρόσφατη επίσκεψη σε στρατόπεδο του Έβρου διαπίστωσε, ότι χρήματα που προοριζόταν για παράθυρα θαλάμων, κατέληξαν στην ανέγερση ναού. Αλλά δεν καταλαβαίνω την έκπληξη και το θυμό του Κου Υπουργού αφού κάποιοι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι η ανέγερση του ναού θα ήταν πιο εποικοδομητική από το να αλλάξουν τα παράθυρα των θαλάμων και να μην κρυώνουν οι φαντάροι μας στον Έβρο. Άλλωστε στον Έβρο, το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, κάνει κρύο;
Βέβαια υπήρξαν και οι διαμαρτυρίες των εθνικοφρόνων για την αναδιάρθρωση και τις αλλαγές που εξαγγέλθηκαν από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ με περισσή ειρωνεία δήλωσε ότι από έναν τόσο έξυπνο άνθρωπο, όπως είναι ο κ. Βενιζέλος, δεν περίμεναν να ακούσουν μια τέτοια δικαιολογία. Και υποστήριξε ο κ. Αϊβαλιώτης ότι θα ήταν πιο τίμιο εκ μέρους της Κυβέρνησης να έλεγαν ότι στα πλαίσια της αποεθνοποίησης πήραν αυτή την πρωτοβουλία. Και καταλήγοντας τόνισε ότι εν πάση περιπτώσει για λόγους ισορροπίας να καθιερώσουν την συμμετοχή στις παρελάσεις και αγημάτων λαθρομεταναστών.
Πόσο εύκολα άραγε και χωρίς δεύτερη σκέψη κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο λαός της Ελλάδας έχει μεγαλύτερη ανάγκη από χλιδάτες παρελάσεις και πολυτελείς και γεμάτες παράσημα στολές; Πόσο νοιάζει στον απλό πολίτη που καταβάλλει τα μέγιστα για να επιβιώσει, το αν θα παρελάσουν τανκ και μαχητικά F16 στα πλαίσια μίας εθνικής επετείου; Αν είναι να καλυτερεύσει έστω και στο ελάχιστο η ζωή του Έλληνα από τις περικοπές εξόδων και επίδειξης πλούτου και πολυτέλειας από τις Ένοπλες Δυνάμεις, καλά έκαναν και στένεψαν το ζωνάρι σε όλους αυτούς που χειρίζονται ανεξέλεγκτα κονδύλια που προέρχονται από τον τίμιο ιδρώτα του Έλληνα πολίτη. Και να αναλογιστούν ότι η αίσθηση της ασφάλειας δεν παρέχεται με προνόμια και πολυτέλειες αλλά με υπευθυνότητα και αξιοκρατία. Όσο για τα αγήματα των λαθρομεταναστών, δεν θα το σχολιάσω, γιατί θα παρεκτραπώ σίγουρα και δεν θέλω. Μόνο μία απορία θα εκφράσω…. Όλοι αυτοί οι εθνικόφρονες που κρατούν ψηλά τώρα την σημαία του κράτους και διαριγνύουν τα ιμάτιά τους για τις περικοπές στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπηρέτησαν κανονικά την μαμά πατρίδα; Ήταν σε κάποιο απομακρυσμένο φυλάκιο του Έβρου ή μήπως σε ένα ζεστό γραφείο διοικητικής υποστήριξης;

Μπορείς να καταλάβεις την ποιότητα ενός ανθρώπου αν παρατηρήσεις πως συμπεριφέρεται σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα να του προσφέρουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου