Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Καρέ κορυφής στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης στην αυλαία του β΄ γύρου
Πλήρη αγωνιστική είχαμε το Σαββατοκύριακο με την διεξαγωγή και των τεσσάρων αγωνιστικών, με το πολικό κρύο να είναι ο πρωταγωνιστής. Το Σάββατο το απόγευμα είχαμε τις πρεμιέρες του δευτέρου γύρου σε Α1 και Γ΄ ΕΠΣ Ξάνθης. Στην κορυφαία κατηγορία η κορυφή έμεινε αμετάβλητη αφού και οι τέσσερις πρωτοπόροι κέρδισαν και μάλιστα αποσπάστηκαν των αντιπάλων τους. Αντίθετα φωτιά στην ουρά βάζει η δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που αυξάνει τις ομάδες για την σωτηρία. Λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου του Κενταύρου αναβλήθηκε ο αγώνας της ομώνυμης ομάδας με τον Ατρόμητο Χρύσας.
Στην Γ΄ ΕΠΣ αναβλήθηκαν δύο αγώνες για διαφόρους λόγους, ενώ ο πρωτοπόρος Ορφέας Ν. Αμισού επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας πιο δύσκολα από ότι δείχνει το 4-2, τον Κόσυνθο. Σημαντική ήταν και η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί του Σαμακώβ.
Αυλαία του β΄ γύρου είχαμε και στην Β΄ ΕΠΣ το πρωί της Κυριακής με τον πρωτοπόρο Άρη Αβάτου να περνά σχετικά εύκολα από τα Φίλια αναγκάζοντάς τα να υποχωρήσουν στην 3η θέση, αφού μόνος δεύτερος έμεινε ο Άτλας Σελίνου που είχε εύκολο έργο στο Μυρωδάτο.
Στην Α2 οι τρεις πρωτοπόροι, Αετός Τοξοτών, Φίλιππος Δροσερού και Κεραυνός Λευκόπετρας συνέχισαν με νίκες, ενώ στο κόλπο της ανόδου μπήκε και η Δόξα Σταυρούπολης.
Τέλος είχαμε τους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, με τον Εχίνο Σπορ να μετατρέπει την ρεβάνς με την Ασπίδα σε τυπική διαδικασία αφού το 6-0 δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα του Παναγιώτη Καμαράκη.
Αντίθετα ο Ηρακλής Ν. Ζυγού, όπως και πέρυσι βάζει υποθήκη για την πρόκριση στον τελικό με την λευκή ισοπαλία που απέσπασε στο γήπεδο του ΑΟΞ από τον κουρασμένο Ορφέα Puma, αν φυσικά ολοκληρώσει την έκπληξη στον Ζυγό το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου.
Α1 ΕΠΣ: ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στις επιτυχίες η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου που κέρδισε στην έδρα της τον Π. Μελά Κουτσού με 3-1. Η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου μπορεί να έκαμψε την αντίσταση της ομάδας του Τζαρτάκη στην επανάληψη όμως ήταν καταιγιστική από το ξεκίνημα και μόνο από τύχη το πρώτο μέρος ήθελε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 αντί 4-1. Η ομάδα του Π. Μελά μπορεί να είχε βλέψεις για ψηλά όμως θα πρέπει στην συνέχεια να υπερβάλλει εαυτόν αν δεν θέλει να μπει σε περιπέτειες.
ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ η νέα νίκη της Αναγέννησης Θαλασσιάς, αυτή τη φορά επί της Θράκης Συδινής, η οποία σε αντίθεση με τις τελευταίες αγωνιστικές παρουσιάστηκε στην Θαλασσιά μεταμορφωμένη. Οι παίκτες του Τάσου Κελίδη πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, διατήρησαν την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΣΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ένα γκολ ήταν αρκετό για την ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη να κάμψει την αντίσταση της Ασπίδας, η οποία παρά το ότι αγωνιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, ζήτησε τον βαθμό αλλά στάθηκε άτυχη.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ο Ερμής Μάνδρας που πέρασε και μέσα από την Φελώνη κερδίζοντας την Βιστωνίδα και έφτασε στην 4η θέση, έχοντας διαφορά ασφαλείας τεσσάρων βαθμών από την αντίπαλό του, συμπληρώνοντας το καρέ της κορυφής.
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ παραμονής βρίσκεται ο Ηρακλής Ν. Ζυγού μετά την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του, αυτή τη φορά στα Μάγγανα επί της Θύελλας. Όπως και στην ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ την προηγούμενη αγωνιστική το ισόπαλο πρώτο ημίχρονο διαδέχθηκε ένας καταιγισμός πέντε γκολ των παικτών του Νίκου Κριεζή αποκαθιστώντας την ισορροπία.
ΦΩΤΙΑ στην ουρά βάζει και πάλι η ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που πέρασε και μέσα από το Μαγικό κερδίζοντας τον Αστέρα και ελπίζει βάσιμα στην παραμονή, αφού και τα άλλα αποτελέσματα είναι ευνοϊκά για την νεανική ομάδα της Ακαδημίας.
Από την άλλη Αστέρας Μαγικού δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις εντός έδρας νίκες και την Τετάρτη στον εξ αναβολής αγώνα με την Ασπίδα στο ΔΑΚ θέλει θετικό αποτέλεσμα, με βάσει και τις καλές εμφανίσεις μακριά από το Μαγικό.
ΔΥΣΚΟΛΗ έξοδο έχουν στο πλαίσιο της 17 ης αγωνιστικής, το ερχόμενο Σάββατο, οι τρεις πρώτοι ΑΕΠ, Αναγέννηση και Άρης Πετεινού, ενώ στην έδρα του αγωνίζεται ο Ερμής Μάνδρας.
Α2΄ ΕΠΣ: ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΚΟΡΥΦΗΣ
Αν υπήρχε «στοίχημα» τότε ο Αετός θα «τίναζε» την μπάγκα. Για δεύτερο παιχνίδι στους Τοξότες ο πρωτοπόρος Αετός κάνει την ανατροπή στην επανάληψη και μάλιστα δίνει και διαστάσεις θριάμβου στην νίκη του. Έχανε 0-1 από τον Αετό Γοργόνας και τον συνέτριψε με 5-1.
Πέμπτη σερί νίκη για τον Φίλιππο Δροσερού που κέρδισε και την Ασπίδα Πηγαδίων, τρία λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, όπου όλα έγιναν στην επανάληψη και στην τελευταία μισή ώρα.
Ολική ανατροπή είχαμε στην Διομήδεια όπου ο Κεραυνός βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο ξεκίνημα της επανάληψης από τον Δημόκριτο Αβδήρων, αλλά δεν πτοήθηκε και πέτυχε τρία γκολ σε 20 λεπτά, παίρνοντας την μπουκιά από το στόμα των γηπεδούχων που τους έριξε στην 9η θέση, μακριά από την κορυφή.
Επανήλθε στις νίκες ο Ερ. Αστέρας Σελέρου που πέτυχε το αυτονόητο στο Αυξέντιο, πετυχαίνοντας παράλληλα και το σκορ της ημέρας. Ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική αφού η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.
Το χρώμα της νίκης είδε μετά από αρκετό καιρό ο Ήλιος που κέρδισε στην Ηλιόπετρα της ΑΕΚ Κυψέλης, που το μόνο που κατάφερε ήταν να κρατήσει το 0 στο πρώτο μέρος.
Με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη η Δόξα Σταυρούπολης κέρδισε την Κεσσάνη Ερασμίου και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στην Α1. Η ομάδα της ορεινής περιοχής βρέθηκε να χάνει με 0-2 αλλά η μείωση του σκορ στο τέλος του ημιχρόνου ήταν αρκετή για να της δώσει το έναυσμα για την αντεπίθεση που της απέφερε άλλα τέσσερα γκολ και τελικό το 5-2.
Ο αγώνας στην Λευκόπετρα μεταξύ του Κεραυνού και του Νέστου Κύρνου, ξεχωρίζει στην επόμενη αγωνιστική που θα γίνει την Κυριακή στις 15.00΄.
Β΄ ΕΠΣ: Δίδυμο κορυφής από Άβατο – Σέλινο
Ο Άρης Αβάτου και ο Άτλας Σελίνου ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι στην αυλαία του β΄ γύρου της Β΄ ΕΠΣ. Η Ομάδα του Αβάτου πέρασε έστω και δύσκολα με 0-2 από την Λευκόπετρα κερδίζοντας τον ΠΑΣ Φιλίων και ο Άτλας Σελίνου με 3η από το Μυρωδάτο κερδίζοντας την Δόξα με 1-3. Η ομάδα του Απαλαγάκη έμεινε μόνη δεύτερη στον βαθμολογικό πίνακα υποσκελίζοντας την ομάδα των Φιλίων.
Το γκρουπ της κορυφής ή των ομάδων που ελπίζουν στην δεύτερη προνομιούχο συνθέτουν η Σμίνθη που πήρε ξεκούραστα την νίκη με το Ορφανό και ο Ορφέας 2005 που κέρδισε με 0-3 στο Σούνιο την Ελπίδα μετά από δύο μήνες περίπου ή τρεις αγωνιστικές. Τέλος η Κοτύλη αν και βρέθηκε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ (1-0) έκανε την ανατροπή και παρότι ισοφαρίστηκε σε 2-2 δεν πτοήθηκε έκλεισε το ημίχρονο με 2-3 και τελείωσε στο 2-5.
Ο αγώνας της Χρύσας μεταξύ της Σμίνθης και του Άτλα Σελίνου κυριαρχεί στην επόμενη αγωνιστική που θα γίνει την Κυριακή το πρωί στις 11.
Γ΄ ΕΠΣ: Επέστρεψε στις νίκες ο Ορφέας Ν. Αμισσού
Έστω και δύσκολα ο Ορφέας Ν. Αμισσού επέστρεψε στις επιτυχίες κερδίζοντας με 4-2 τον Κόσυνθο και διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στην 2η θέση πέρασε ο Ολυμπιακός Λεύκης που κέρδισε στο 87΄ στο Π. Κατράμιο το Σαμακώβ, εκμεταλλευόμενος όμως το ρεπό του Εθνικού Κιμμερίων, λόγω της αναβολής του αγώνα με το Κάστρο Γλαύκης, μετά από αίτημα της ομάδας της ορεινής περιοχής.
Αναβολή όμως είχαμε και στον αγώνα της Κοτύλης μεταξύ της Πάχνης και των Σημάντρων, λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου από την χιονόπτωση. Τον ορισμό διεξαγωγής των παραπάνω αγώνων θα ορίσει η Επιτροπή πρωταθλήματος, με πιθανότερη το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, μαζί με τους επαναληπτικούς του κυπέλλου.
Τέλος άνετη ήταν η νίκη των Θερμών επί του ουραγού Φίλιππου 2005 με το ευρύ σκορ 5-0.
Ντέρμπι κορυφής έχουμε το ερχόμενο Σάββατο στην Λεύκη όπου ο δεύτερος Ολυμπιακός υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ορφέα Ν. Αμισσού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου