Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Με ήττα έκλεισαν τον α΄ γύρο ΑΕΠ Ευμοίρου – Ορφέας Ν. Αμισσού
Πλήρη αγωνιστική είχαμε το Σαββατοκύριακο στις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες της ΕΠΣ Ξάνθης.
Το Σάββατο στις τρεις ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης, όπως επίσης την Κυριακή το πρωί και ο πρώτος γύρος στην Γ΄ ΕΠΣ, ενώ το απόγευμα της Κυριακής στις τρεις είχαμε την αυλαία του δεύτερου γύρου της Α2 ΕΠΣ Ξάνθης.
Α1 ΕΠΣ: Νέο ενδιαφέρον σε κορυφή και «ουρά»
Η εκτός έδρας ήττα της «πρωταθλήτριας χειμώνα» Α.Ε.Π. Ευμοίρου και η εκπληκτική νίκη της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ επί της φιλόδοξης Βιστωνίδας, άλλαξε τα δεδομένα του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης, αφού έδωσε νέο ενδιαφέρον τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ πιστοποίησε τις φετινές της δυνατότητες, που την φέρνουν δίκαια στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κέρδισε στο ντέρμπι κορυφής την πρωτοπόρο Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου και δεν την άφησε να μπει με μεγαλύτερη διαφορά ασφαλείας στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Παράλληλα έδωσε νέο ενδιαφέρον και στον Άρη Πετεινού που μείωσε ακόμη περισσότερο την διαφορά. Το μοναδικό γκολ που έκρινε την συνάντηση επιτεύχθηκε στο 32΄ λεπτό από πλασέ του Τσουτσούδη. Να πούμε ότι αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα για την ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου και πρώτη μακριά από το Εύμοιρο.
ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ τίτλου μπήκε ο Άρης Πετεινού που κέρδισε έστω και δύσκολα στο Κουτσό τον Π. Μελά και μείωσε σε πέντε τους βαθμούς της διαφοράς από την πρώτη θέση. Οι νικητές προηγήθηκαν στο ξεκίνημα της επανάληψης και βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να πετύχουν το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις αφού είχαν δεχθεί την ισοφάριση στο 89΄. Οι γηπεδούχοι που βρίσκονται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, ελπίζουν στον β΄ γύρο και με την αλλαγή προπονητή να ξαναβρούν τον δρόμο των επιτυχιών. Στην θέση του παραιτηθέντα Σάκη Καρασερίδη ανέλαβε ο Γιώργος Τζαρτάκης.
ΣΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ θέση ανέβηκε ο Ερμής Μάνδρας που θριάμβευσε μέσα στον Ζυγό επί του Ηρακλή με το εγγλέζικο 3-4. Οι παίκτες του Πετρίδη είχαν καλή αρχή 0-1 και καλό τέλος όταν το 3-2 με δύο γκολ στα τελευταία πέντε λεπτά το μετέτρεψαν σε 3-4 και ενώ αγωνίζονταν από το 20΄ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής.
ΕΠΑΝΗΛΘΕ στις νίκες ο Ατρόμητος Χρύσας που είχε να πάρει το 3ποντο από τις 1/11/09. Κέρδισε την ουραγό Θύελλα Μαγγάνων που έπαιξε για ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, αλλά αυτό δεν την πτόησε που κατάφερε να πετύχει και δύο γκολ δίνοντας ενδιαφέρον στην επανάληψη, αφού οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να διατηρήσουν την διαφορά στα επίπεδα του 3-0 που ήταν στο ξεκίνημα της επανάληψης, λόγω των πολλών χαμένων ευκαιριών.
ΑΝΑΝΕΩΣΕ τις ελπίδες για παραμονή η νεανική ομάδα της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ, μετά την εντός έδρας ήττα την περασμένη αγωνιστική από τον Ηρακλή, κερδίζοντας την Βιστωνίδα που βρέθηκε σε άσχημη ημέρα. Έτσι η νικήτρια μείωσε την διαφορά στο 3ποντο από την 11η θέση και ελπίζει από την στιγμή που την υποτιμούν οι αντίπαλοί της.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ισοπαλία της αυλαίας του πρώτου γύρου σημειώθηκε στην Κεντητή, όπου η ομώνυμη ομάδα «αυτοκτόνησε» χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς για την σωτηρία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 στο 72΄ λεπτό δέχθηκαν την ισοφάριση στο 80΄ λεπτό και παραλίγο ο Κένταυρος να έφευγε με την νίκη αφού σε δύο περιπτώσεις στο τελευταίο 2λεπτο χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες με την πρώτη να «βοηθάει» και το δοκάρι.
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η συνάντηση του ΔΑΚ μεταξύ της Ασπίδας και του Αστέρα Μαγικού λόγω αιτήματος των φιλοξενούμενων.
ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Σάββατο έχουμε την αυλαία του β΄ γύρου με την πρωτοπόρο ΑΕΠ να υποδέχεται τον Π. Μελά Κουτσού σε ένα αγώνα ντέρμπι από τα παλιά. Ενδιαφέρον υπάρχει και στις συναντήσεις του Πετεινού και της Φελώνης.
Α2 ΕΠΣ: ΜΕ ΕΚΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΕΤΟΣ
Το απόγευμα της Κυριακής είχαμε την αυλαία του δευτέρου γύρου της Α2 ΕΠΣ Ξάνθης, με τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών να ξεπερνά εύκολα το εμπόδιο της Κεσσάνης στο Εράσμιο, αυξάνοντας την διαφορά από τον Φίλιππο Δροσερού σε τέσσερις μια και ο δεύτερος Κεραυνός είχε το καθιερωμένο ρεπό.
Το ντέρμπι της αγωνιστικής έγινε στο Σέλερο, όπου ο Φίλιππος Δροσερού πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο, στέλνοντας ακόμη πιο μακριά από την κορυφή την ομάδα του Σελέρου που συνέχισε την κατρακύλα των τελευταίων αγωνιστικών.
Με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη η Δόξα Σταυρούπολης έκαμψε την αντίσταση του Ήλιου Ηλιόπετρας κερδίζοντας τον με 2-0 συνεχίζοντας την καλή παράδοση που έχει στην έδρα της.
Μπορεί να άργησε να πετύχει το μοναδικό γκολ στο 82΄λεπτό, που έκρινε την συνάντηση των Πηγαδίων, η Ασπίδα απέναντι στον Δημόκριτο, όμως η νίκη της ομάδας του Γιώργου Μαλαδένη ήταν δίκαιη και μόνο από ατυχία θα λέγαμε ο δείκτης του σκορ δεν ήταν μεγαλύτερος.
Εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ Κυψέλης που κέρδισε τον ουραγό Αετό Αυξεντίου, που έχει στο ενεργητικό του μία νίκη από την πρεμιέρα απέναντι στην προχθεσινή του αντίπαλο.
Τέλος διακοπή είχαμε στο 62΄ λεπτό στην Γοργόνα, λόγω επεισοδίων από συμπλοκή παικτών και ενώ ο Αετός προηγείτο με 1-0 επί του Νέστου Κύρνου, την τύχη του αγώνα όμως θα αποφασίσει η Επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΣ, με πιθανότερο την συνέχιση του αγώνα, από το σημείο της διακοπής και με το σκορ που υπήρχε.
Το ντέρμπι του Δροσερού μεταξύ του Φίλιππου και της Ασπίδας Πηγαδίων κυριαρχεί την ερχόμενη Κυριακή στις 15.00΄ στην δεύτερη αγωνιστική του β΄ γύρου.
Γ΄ ΕΠΣ: Γνώρισε την …πίκρα και ο Ορφέας Ν. Αμισσού
Την πικρή γεύση της ήττας γνώρισε ο πρωταθλητής χειμώνα, Ορφέας Ν. Αμισού που έχασε με 1-0 στα Σήμαντρα από την νεοφώτιστη ΑΠΟΚ Θερμών. Την μοναδική εκτός έδρας νίκη της αγωνιστικής πέτυχε ο Εθνικός Κιμμερίων 0-2 στο Κατράμιο και έμεινε μόνος δεύτερος στον βαθμολογικό πίνακα.
Τα εύκολά δύσκολα έκανε ο Ολυμπιακός Λεύκης που ενώ προηγήθηκε με 2-0 δέχθηκε την ισοφάριση από τα Σήμαντρα και πήρε την νίκη στο τέλος με 3-2, υποσκελίζοντας τον αντίπαλό του ανεβαίνοντας στην 3η θέση. Με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο ημίωρο ο Κόσυνθος έκαμψε την αντίσταση του Σαμακώβ κερδίζοντας το με 3-0. Τέλος στο ντέρμπι της ορεινής περιοχής, που έγινε στην Σταυρούπολη, η Γλαύκη ήταν νικήτρια με 1-0 απέναντι στην Πάχνη.
ΠΑΙΔΙΚΟ
Τέλος κανονικά συνεχίστηκε το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης, παρά το τσουχτερό κρύο και τον αέρα που επικρατούσαν το πρωί του Σαββάτου σε Αμοιρίδειο και Ενωσιακό γήπεδο. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αναβληθέντες αγώνες της ένατης αγωνιστικής των Παίδων και την ενδέκατη αγωνιστική σε Προπαίδες και τζούνιορ. Το ερχόμενο Σάββατο έχουμε την 2η αγωνιστική που είχε αναβληθεί και στις τέσσερις κατηγορίες.
Ε΄ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών αγώνων του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, όπου αποφεύχθηκε ο εμφύλιος των ομάδων της Δ΄ Εθνικής.
Ο Ορφέας Puma θα αγωνιστεί με τον Ηρακλή Ν. Ζυγού και ο Εχίνος Σπορ με την Ασπίδα, σε διπλές αναμετρήσεις. Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 15.00΄και οι επαναληπτικοί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης 14.30΄, επειδή θα υπάρχει παράταση και πέναλτι σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ή επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου