Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Καλή αρχή από τον Έλιγκτον που πέτυχε το 1-0 της Skoda Ξάνθης επί του Εργοτέλη
Ένα τέρμα του Έλιγκτον στο 62ο λεπτό, έμελλε να κρίνει την αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Εργοτέλη στα Πηγάδια. Σε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη, επικράτησαν με 1-0 των Κρητικών, χάρη στο γκολ του Άγγλου επιθετικού, που δείχνει πως μπορεί να δώσει λύσεις στη νέα του ομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι δύο ομάδες φάνηκαν επηρεασμένες από το ψύχος που επικρατούσε στα Πηγάδια και έτσι στο πρώτο μέρος έγινε ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
Με σαφώς επιθετικούς προσανατολισμού παρέταξε τη Skoda Ξάνθη ο Γιάννης Ματζουράκης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παίκτες του κατάφεραν να πιέσουν... ουσιαστικά τους Κρητικούς, οι οποίοι θέλησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Αυτό είχε ως... αποτέλεσμα να έχουμε ένα ισορροπημένο ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να χάνουν από δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η... αρχή έγινε στο 3΄ από τον Εργοτέλη με τον Λεάλ να απειλεί αλλά η κεφαλιά του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Η... απάντηση της Skoda Ξάνθης ήρθε δέκα λεπτά αργότερα, αλλά έπειτα από σύγχυση, το γυριστό σουτ του Έλινγκτον πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πόζα. Στο 15΄ και πάλι ο Άγγλος φορ απείλησε, αλλά ο πορτιέρο των Κρητικών μπλόκαρε.
Ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ και πάλι με τον Λεάλ, αλλά η νέα κεφαλιά που έκανε πέρασε και πάλι άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας της Skoda Ξάνθης.
Στο 29΄ η ξανθιώτικη ομάδα έφτασε κοντά στο γκολ, όταν έπειτα από φάση διαρκείας και τον Έλινγκτον να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα, ο Κιντάνα βρήκε τον Πόι, που... έστρωσε στον Λουτσιάνο, αλλά το σουτ του Βραζιλιάνου μπλόκαρε ο Πόζα.
Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Εργοτέλη να αφήνει περισσότερο χώρο στους γηπεδούχους που δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Πόζα.
Μάλιστα, στο 42΄ σε αντεπίθεση, οι Κρητικοί έχασαν σημαντική ευκαιρία να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα, όταν ο Τσεσνάουσκις έδωσε στον Ορφανό, που μπήκε στην περιοχή του Γκσπούρνινγκ, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και απώλεσε την ευκαιρία.
ΤΟ Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Γιάννης Ματζουράκης θέλησε να κάνει πιο επικίνδυνη τη Skoda Ξάνθη μπροστά από τα καρέ του Πόζα, με τον Σουάνη να μπαίνει στη θέση του Λουτσιάνο και να πηγαίνει δίπλα στον Έλινγκτον.
Μάλιστα, αυτή η κίνηση έφερε αποτελέσματα στο 62΄ όταν η Skoda Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Άγγλο επιθετικό. Ο Πόι κινήθηκε στα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Σουάνης προσπάθησε να πιάσει την κεφαλιά χωρίς να τα καταφέρει, η μπάλα πέρασε στον Έλινγκτον που «φάτσα» με τον Πόζα έκανε το κοντρόλ και με πλασέ νίκησε τον πορτιέρο των Κρητικών και έκανε το 1-0 για την Skoda Ξάνθη.
Στη συνέχεια ο Εργοτέλης προσπάθησε να αντιδράσει και ανέβασε την πίεση προς την εστία των γηπεδούχων. Μάλιστα, στο 69΄ ο Ορφανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ, αλλά σωστά ακυρώθηκε, καθώς ήταν οφσάιντ, αν και πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με τακουνάκι.
Ο Νίκος Καραγεωργίου θέλησε να «απαντήσει» από τον πάγκο και για το λόγο αυτό στο 79΄ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βερπακόφσκις στη θέση του Κορδονούρη, προκειμένου να αυξήσει την πίεση στους «Ακρίτες».
Ο Εργοτέλης πίεσε και στο 88΄ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Τζούνιορ εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση, αλλά ο Μπαλάφας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και να απειλήσει τον Γκσπούρνινγκ.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Γιάννης Μαντζουράκης αναδείχθηκε νικητής στη μάχη των πάγκων καθώς οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο άλλαξαν τη ροή του αγώνα υπέρ της ομάδας. Ο Σουάνης αναστάτωσε την άμυνα του Εργοτέλη, ενώ ο Σταθάκης, που μπήκε μετά το γκολ, βοήθησε πολύ ανασταλτικά.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Δίχως αμφιβολία ο Νέιθαν Έλιγκτον απέδειξε ότι γνωρίζει καλά τη δύσκολη τέχνη του γκολ. Ο Άγγλος επιθετικός δεν είχε πολλές ευκαιρίες αλλά μία του αρκούσε για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη.
Την συνάντηση διαιτήτευσε ο Αθηναίος Μιχάλης Τσινιάρης που έδειξε κίτρινη κάρτα στους: Βάλλα, Φλίσκα, Έλιγκτον και Φραγκουλάκη, Τζούνιορ, Μπαλάφα, αντίστοιχα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζάγκι, Κωστούλας, Βάλλας, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα (59' Μπούγκα), Λουτσιάνο (46' Σουάνης), Πόι (73' Σταθάκης), Έλινγκτον
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Κορδονούρης (79' Βερπακόφσκις), Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Τζούνιορ, Ορφανός (73' Μπαλάφας), Τσεσνάουσκις (71' Μπούντιμιρ), Φραγκουλάκης, Λεάλ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Τα εύσημα στους παίκτες του απένειμε ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, Γιάννης Μαντζουράκης, για τη νίκη τους κόντρα στον Εργοτέλη (1-0), αν και όπως τόνισε: «Τελικά ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά εμείς πήραμε αυτό που θέλαμε, αν και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα. Ευχαριστώ τους παίκτες μου για την εμφάνισή τους».
«Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία», δήλωσε ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου.
Την ικανοποίησή του για το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης, το οποίο σημείωσε το Σάββατο στην αναμέτρηση κόντρα στον Εργοτέλη, εξέφρασε ο Νέιθαν Έλινγκτον. Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ο Άγγλος επιθετικός αναφέρθηκε στη σημαντική νίκη της ομάδας του αλλά και το χρόνο προσαρμογής που του χρειάζεται.
ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
Μία ημέρα μετά το νικηφόρο παιχνίδι οι παίκτες βρέθηκαν στο γήπεδο όπου υπήρχε πρωινή προπόνηση καθώς ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, αυτό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου σήμερα Τετάρτη και του πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό.
Πριν την έναρξη της προπόνησης ο Γιάννης Μαντζουράκης μίλησε στους παίκτες του και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη τους επί του Εργοτέλη.
Παράλληλα τους επισήμανε ότι από εδώ και πέρα όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου σημαντικά και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να χαλαρώσουν.
Στη συνέχεια οι παίκτες που αγωνίστηκαν χθες με τον Εργοτέλη ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι δούλεψαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης.
Από την προπόνηση απουσίαζαν οι Μπέρτος, Κομεσίδης και Μάνδαλος οι οποίοι αγωνίστηκαν με την ομάδα νέων κόντρα σε αυτή του Εργοτέλη.
ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ
Πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση της Skoda Ξάνθης κατέθεσε στεφάνι μπροστά από τη θύρα «Σταμάτης Γεωργουδάκης», καθώς πριν από πέντε χρόνια, ο Ξανθιώτης φίλαθλος είχε χάσει την ζωή του, έπειτα από λαμαρίνα που έπεσε πάνω του, ύστερα από ισχυρό άνεμο.
ΤΥΧΕΡΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ
Την Πέμπτη το βράδυ στο Bar Restaurant του Ξενοδοχείου Le Chalet πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ποδοσφαιρικών τμημάτων της ΠΑΕ (Ανδρών, Νέων, Εφήβων).
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο ταμίας της ΕΠΟ κύριος Γκιρτζίκης, ο δήμαρχος Ξάνθης κύριος Στυλιανίδης, ο δήμαρχος Βιστωνίδας κύριος Ζλάτκος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης κύριος Σπυριδόπουλος, ο πρόεδρος διαιτητών Ξάνθης κύριος Λύρατζης και ο πρόεδρος παλαιμάχων κύριος Διαμαντής.
Την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κύριος Πιαλόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος κύριος Επιτρόπου και το μέλος του ΔΣ κύριος Δαμκαλής.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κύριος Πιαλόγλου και ο κύριος Επιτρόπου παρέδωσαν εκ μέρους του κυρίου Πανόπουλου οικονομική ενίσχυση στο γηροκομείο και Ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης. Η ενέργεια αυτή γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα της κοπής της πίτας.
Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Βασιλακάκης, ο οποίος έτυχε το φλουρί και μαζί ένα ταξίδι 2 ατόμων για την Πράγα. Επίσης τυχεροί με δώρα αυτή τη φορά ήταν ο Team Manager Κύριος Κασναφέρης, οι ποδοσφαιριστές των ΤΕΠ Μωυσίδης και Τουραΐδης καθώς επίσης και ο προπονητής κύριος Ξανθόπουλος.
Η γιορτή έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με όλους να ανταλλάσουν ευχές με μεγαλύτερη αυτή της υγείας και των επιτυχιών για τις ομάδες μας.
ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ
Παρελθόν από τη Skoda Ξάνθη αποτελεί από το απόγευμα της Τετάρτης ο Γιώργος Βακουφτσής. Ο έμπειρος επιθετικός, που ήρθε το καλοκαίρι στη Skoda Ξάνθη από την Κέρκυρα, μπορεί να θεωρήθηκε ως μία μεταγραφή που θα βοηθούσε στο σκοράρισμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Ο 29χρονος παίκτης δεν μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γιάννη Ματζουράκη, μετρώντας μόλις τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα και αυτές ως αλλαγή.
Το μεσημέρι της Τετάρτης πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και έλυσε τη συνεργασία του, κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Ωστόσο ο Γιώργος Βακουφτσής δεν ήταν ο μόνος παίκτης που πέρασε την πόρτα της εξόδου στα Πηγάδια, αφού τον 29χρονο επιθετικό ακολούθησε και ο Ιβάν Φαμπιανέζι. Ο 31χρονος μέσος δεν προσέφερε τα αναμενόμενα στη Skoda με αποτέλεσμα ο Γιάννης Ματζουράκης να τον θέσει εκτός των πλάνων του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έτσι ο Ισπανός μέσος έλυσε τη συνεργασία του, αναζητώντας νέα ποδοσφαιρική στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου