Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Δεν αποδείχθηκε γρουσούζικη η 13η αγωνιστική για τη Makro Ξάνθη
Επανήλθε στις επιτυχίες η Makro Ξάνθη με το γνωστό τρόπο, κερδίζοντας την Νήαρ Ηστ με σκορ 75-74, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, η οποία δεν αποδείχθηκε γρουσούζικη. Οι Ξανθιώτες σε ένα ακόμη παιχνίδι έκαναν τα εύκολα δύσκολα δίνοντας άγρια ομορφιά στην νίκη τους, αφού οι φιλοξενούμενοι στο τέλος δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να φύγουν με την νίκη.
Η μεγάλη αστοχία στο ξεκίνημα του αγώνα για τους παίκτες του Νεοκλή Λεμονίδη έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες του Τόλη Καρνέση να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ (0-7) και να τπο κρατήσουν με μικρές αυξομειώσεις στο -6 (18-24) με την λήξη της πρώτης περιόδου.
Στην δεύτερη περίοδο οι γηπεδούχοι την όποια απόπειρα έκαναν για να μειώσουν την διαφορά (28-31) έβρισκαν αντίσταση με την διαφορά να φτάνει στην μέγιστη τιμή των 9 πόντων (28-37) 2:57΄ πριν την λήξη του ημιχρόνου. Το time aout του Λεμονίδη 1:52΄ και με την είσοδο του Μασλαρινού έφερε αποτέλεσμα και 24΄΄ πριν το τέλος ο Αναγνωστόπουλος ισοφάριζε σε 37-37 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον αγώνα, με ένα επί μέρους σερί 9-0.
Με την ψυχολογία στα ύψη από την ανατροπή, οι Ξανθιώτες πήραν το προβάδισμα και προηγήθηκαν με 57-49 στο 25:43΄κλείνοντας την 3η περίοδο στο +7.
Στην τελευταία περίοδο και ενώ το σκορ ήταν 70-63 στο 34:13΄έμειναν άποντοι για κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά κάτι που έφερε ένα 0-9 για τους Αθηναίους που πέρασαν μπροστά με 70-72. Τα τελευταία 38΄΄ έσπασαν καρδιές. Ο Παναγιωτόπουλος με 3ποντο έβαλε ξανά την Makro Ξάνθη σε θέση οδηγού και παρά το time aout του Καρνέση έχασαν την επίθεση με τον Καραγεωργίου να ευστοχεί στην μία βολή και στην δεύτερη να παίρνει το ριμπάουντ ο Ιωακεοιμίδης και με μία βολή από το νέο φάουλ να δίνει «αέρα» τριών πόντων στην ομάδα του 14΄΄ πριν το τέλος. Αυτή τη φορά δεν έγινε το ίδιο λάθος όπως στον Λαγκαδά και ο Μασλαρινός 11΄΄ έκανε φάουλ στον Μίχαλο, ο οποίος ευστόχησε μείωσε σε 75-74, που μπορεί να ήταν το τελικό αποτέλεσμα αλλά στα τελευταία αυτά δευτερόλεπτα και οι δύο ομάδες έδιναν το παιχνίδι η μία στην άλλη και το επέστρεφε. Ο Καραγεωργίου –φάνηκε τρακαρισμένος στο ντεμπούτο του στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ – 6΄΄ πριν το τέλος έδωσε πάσα σε παίκτη την Νήαρ Ηστ και ο Κόκκαλης πήγε να γίνει ο ήρωας σουτάροντας για 3ποντο που δεν χρειαζόταν αφού δεν είδε τον Κουτρούλια που ήταν μόνος του με τπο Ξανθιώτικο καλάθι, αστοχώντας προς ευχαρίστηση των γηπεδούχων.
Ο Χρήστου ήταν ο κορυφαίος των νικητών και τον ακολούθησαν οι Μασλαρινός, Αναγνωστόπουλος και ο Ιωακειμίδης που μπορεί να αγωνίστηκε μόλις έξι λεπτά αλλά η παρουσία του ήταν συγκλονιστική.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Σταματόπουλος (Βόλο), Ταρενίδης Στ. (Κατερίνη), Παγώνης (Λάρισα).Τα 10λεπτα: 18-24, 37-37 (ημιχ.), 61-54, 75-74 τελικό.MAKRO ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 14 (2/10), Χρήστου 19, Ιωακειμίδης 6, Κουκουράβας, Γέλενιτς 13 (2/6), Αναγνωστόπουλος 14, Νησιώτης, Καραγεωργίου 1, Μασλαρινός 8 (2/6), Σπανός.ΝΗΑΡ ΗΣΤ (Καρνέσης): Πανάρας 5 (1/4), Μίχαλος 17 (1/7), Κόκκαλης 8, Βαβάτσικος, Κούνας 9 (2/2), Κουτρούλιας 19 (1/1), Μαχαίρας 7, Κοκκαλιάς, Γκρούντμπεργκ 9 (1/2).
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Ίκαρος / Έσπερος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 13ης αγωνιστικής της Α2, αφού έφυγε θριαμβευτής από την έδρα της Ολυμπιάδας και παρέμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Ηρακλή. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο ΚΑΟΔ έφτασε στην άνετη επικράτηση επί της Δάφνης, διατηρώντας αήττητη την έδρα του, παρουσία 600 οπαδών του.Στον Υμηττό, ο Αμύντας έφτασε στη σπουδαία επικράτηση επί του Περάματος και έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στην κατηγορία, ενώ ο Ηρακλής δεν... λύγισε στο Αιγάλεω.Ο Αρκαδικός συνέχισε να κυνηγάει το... όνειρο της ανόδου, νικώντας τον ΟΦΗ, μπροστά σε περισσότερα από 1.000 άτομα. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Η Α2
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη η συνάντηση των ομάδων της Α2, με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, όπου συζητήθηκαν φλέγοντα και ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν το πρωτάθλημα. Για πρώτη φορά, μετά από αρκετό καιρό, πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις και ξεκαθάρισε το τοπίο, τόσο για τα τηλεοπτικά, όσο και για τον εκπρόσωπο στον ΕΣΑΚΕ.
Συγκεκριμένα: 1. Η ΕΟΚ και οι ομάδες ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με το κρατικό κανάλι, το οποίο θα δώσει …βήμα και εικόνα στην Α2. Ειδικότερα, θα μεταδίδεται από το συνδρομητικό "sport+" ένα παιχνίδι κάθε Παρασκευή, ενώ η ΕΤ-1 θα αναλάβει τα παιχνίδια του Σαββάτου. Συμφωνήθηκε να υπάρχουν προαναγγελίες και στιγμιότυπα των αγώνων στα αθλητικά των ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ενώ από την εκπομπή "κερκίδα του Σαββάτου", θα υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις με γήπεδα της Α2 και ειδικότερα με το …ντέρμπι της κάθε αγωνιστικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ματς που θα μεταδώσει "ζωντανά" το "sport+" θα είναι το Δάφνη – Παγκράτι, το οποίο ορίστηκε στις 22/1 (Παρασκευή), στις 5 μ.μ.2. Εκπρόσωπος των σωματείων της Α2 στον ΕΣΑΚΕ, θα είναι ο Νίκος Δουβής του Ηρακλή. Για τον συγκεκριμένο παράγοντα, επέμενε η ΕΟΚ (δεν υπήρξε και άλλη υποψηφιότητα) και παρά το γεγονός ότι πολλές ομάδες ήταν αντίθετες, τελικώς συμφώνησαν όλες προκειμένου να κάνουν το …χατίρι της Ομοσπονδίας.3. Την περασμένη Δευτέρα (18/1) στις 5.30 μ.μ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνο Μπιτσαξή και τους ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ, ΠΣΑΚ, προκειμένου να συζητηθούν (κυρίως), τα αιτήματα των παικτών, αλλά και η θέση των ομάδων, που είναι αντίθετη σε πολλά από αυτά. Τα σωματεία της Α2 εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Αμύντα, Άγγελος Ζούπας και μετέφερε την καθολική συμφωνία των ομάδων για μετατροπή τους σε Αθλητικά Σωματεία. Η συνάντηση έγινε μέσα σε καλό κλίμα και όσον αφορά στην Α2 προέκυψαν τα ακόλουθα: Ο κ. Μπιτσαξής αποδέχεται τα αιτήματα των αθλητών, περί συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας με πλήρη κάλυψη από το ΙΚΑ, αλλά παράλληλα δέχεται και την ομόφωνη απόφαση των ομάδων να προχωρήσουν σε ενιαίο καθεστώς λειτουργίας, σαν Αθλητικά Σωματεία. Ασφαλώς και το Α.Σ με την εξαρτημένη εργασία δεν …ταιριάζουν, όμως στην χώρα που ζούμε ίσως το δούμε και αυτό το «έκτρωμα». Προκειμένου να αποδεχθούν οι ομάδες της Α2, τα αιτήματα του ΠΣΑΚ, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, δεσμεύθηκε να αυξήσει την τακτική ετήσια επιχορήγηση, κατά 25.000 Ευρώ, δηλαδή να φτάσει συνολικά στις 125.000 Ευρώ. Το …μπαλάκι περνάει πλέον στην ΕΟΚ και τα σωματεία. Οι δύο πλευρές έχουν κανονίσει συνάντηση για την προσεχή Τετάρτη, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου θα συζητήσουν εκτενώς τις εξελίξεις και θα καταλήξουν στις τελικές τους θέσεις. Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο, ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση της ΕΟΚ και των ομάδων με τον Γ.Γ.Α, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου