Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Σε δεινή βαθμολογική θέση η Skoda Ξάνθη μετά το 1-0 από τον Ατρόμητο
Χωρίς γκολ και νίκη μακριά από τα Πηγάδια για ακόμη ένα παιχνίδι φέτος παρέμεινε η Skoda Ξάνθη. Στο Περιστέρι και στο πλαίσιο της δέκατης τέταρτης αγωνιστικής της Super League, η ξανθιώτικη ομάδα γνώρισε την ήττα με 1-0 από τον Ατρόμητο, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Φαβάλι, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Γιώργου Δώνη, έδωσε τη θέση της στη ζώνη του υποβιβασμού, στην ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη που ισοβαθμεί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη του Ατρόμητου κόντρα στη Skoda Ξάνθη στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με διαφορετική τακτική παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να θέλει να επιτεθεί από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και τη Skoda Ξάνθη να προσπαθεί να αμυνθεί με διπλή ζώνη άμυνας. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη ήταν οι πρώτοι που απείλησαν με γκολ, αφού στο 12’ κατάφεραν να «σπάσουν» τη ζώνη των φιλοξενούμενων, όταν ο Φαβάλι βρήκε με ωραία κάθετη πάσα τον Μπρίτο στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο επιθετικός των γηπεδούχων αστόχησε.
Η μεγάλη αυτή ευκαιρία που χάθηκε από τον Μπρίτο δεν πτόησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις μπροστά από την εστία του Αυστριακού τερματοφύλακα. Στο 16’, όμως, λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν ο Πόι βρέθηκε τετ α τετ με τον Μιχαηλίδη, ύστερα από εξαιρετική πάσα του Στρμπα, αλλά πλάσαρε άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να βάλει την Skoda Ξάνθη σε θέση οδηγού.
Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει και οι δύο ομάδες απειλούσαν μόνο από στημένες μπάλες. Ενώ όλα έδειχναν πως δε θα υπήρχε σκορ στα πρώτα 45 λεπτά, ο Αναστασάκος έκανε μια πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, μπήκε στη μεγάλη περιοχή των Ακριτών και την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» την μπάλα στον επερχόμενο Φαβάλι, ο οποίος με ένα έξοχο τακουνάκι πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα έξοχο γκολ.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αλλάζουν ρόλους, αφού η Skoda Ξάνθη κυνηγούσε πλέον το γκολ και ο Ατρόμητος περίμενε στην άμυνά του. Ο Γιάννης Μαντζουράκης έριξε στη «μάχη» τον Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του, αλλά και να βοηθήσει στην κυκλοφορία της μπάλας από το κέντρο προς την επίθεση. Ο Βραζιλιάνος μέσος προσπάθησε να περάσει κάποιες κάθετες πάσες, αλλά ο Γιώργος Δώνης είχε οχυρώσει πολύ καλά την αμυντική του γραμμή.
Το υπόλοιπο του αγώνα εξελίχθηκε σε ένα διαγωνισμό τακτικής μεταξύ των τεχνικών των δύο ομάδων, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι αξιόλογο από πλευράς θεάματος ή ευκαιριών, αφού τις φάσεις που είχε το πρώτο μέρος διαδέχτηκαν τα πολλά και δυνατά μαρκαρίσματα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
H τακτική της Skoda Ξάνθης αποδείχθηκε αναποτελεσματική πάνω στο χορτάρι. Ακόμα και όταν η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ και ο χρόνος πίεζε, ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν άλλαξε το σύστημά του, παρά μόνο πρόσωπα. Μόνο μετά την προσθήκη του Δημήτρη Σουάνη, μπόρεσε η Skoda Ξάνθη να πατήσει περιοχή.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τη συνάντηση διηύθυναν ο Αθηναίος Μιχάλης Τσινιάρης με βοηθούς τους Γούκο (Ηπείρου) - Φαντόπουλο (Πειραιά). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Νάστο, Νεμπεγλέρα, Φαβάλι, Μελισσά - Αλ Σαΐφι, Φλίσκα, Φαμπιανέσι, Λουτσιάνο.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρας, Κουτσόπουλος (62' Μελισσάς), Φαβάλι, Σφακιανάκης, Περόνε, Αναστασάκος (70' Καλαντζής), Μπρίτο (81' Μπλένχιο)
SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (65' Φαμπιανέσι), Βάλλας, Κωστούλας, Τζάγκι, Αλσαΐφι (77' Σουάνης), Στρμπα, Πόι, Σταθάκης, Φλίσκας, Λέιτε (57' Λουτσιάνο)
Την αποστολή συμπλήρωναν οι: Λυμπερόπουλος, Ζιέντσουκ, Τζιωρτζόπουλος, Βασιλακάκης
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Γιάννης Μαντζουράκης δε δέχθηκε ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας μόνο τα παρακάτω: «Και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τη νίκη. Βγήκε ένα παιχνίδι κυρίως δύναμης. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την είχε ο Ατρόμητος, τη δεύτερη εμείς. Στις μεγάλες ευκαιρίες και οι δύο δώσαμε το παρών. Έπαιξε ρόλο η στιγμή που δεχθήκαμε το γκολ. Προσπαθήσαμε στο δεύτερο, είχαμε προϋποθέσεις για γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Η κατάσταση στο ημίχρονο δεν ήταν καθόλου καλή. Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν δεν επιτρέπονται στη Λίγκα. Μας έκαναν επίθεση επίσημα πρόσωπα του Ατρόμητου», υποστήριξε ο Γιάννης Μαντζουράκης.
Από πλευράς παικτών, ο Λουτσιάνο κλήθηκε να σχολιάσει τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του από τους οπαδούς του Ατρόμητου, τονίζοντας: «Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι αυτό. Μετά από τόσα χρόνια καριέρας το ένιωσα κι αυτό. Ευχαριστώ αυτούς που με βρίζανε καθώς συνειδητοποίησα πώς είναι να χάνεις την υποστήριξη του κόσμου. Ίσως να φταίω και εγώ που η ομάδα έπεσε πρόπερσι στη Β’ Εθνική αλλά δεν έχω κάνει κακό σε κανέναν».
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καταγγελία ότι δέχθηκε επίθεση στο ημίχρονο του αγώνα του Περιστερίου, έκανε ο Γιάννης Ματζουράκης. Πάντως ο πρόεδρος των γηπεδούχων, Γιώργος Σπανός, διέψευσε ότι συνέβη κάτι τέτοιο και μίλησε για υποδείξεις σε ανθρώπους των φιλοξενούμενων όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν το διαιτητή.
«Δέχθηκα επίθεση στο ημίχρονο, στα αποδυτήρια», τόνισε ο Ματζουράκης ο οποίος στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η επίθεση έγινε από επίσημους ανθρώπους του Ατρομήτου και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη για τις ημέρες των εορτών και στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης έχει προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις:
Τρίτη 15/12 και ώρα 11:00 π.μ., επίσκεψη στα παιδιά του Ειδικού Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ κύριο Δαμκαλή, και ομάδα ποδοσφαιριστών οι οποίοι θα μοιράσουν δώρα και αναμνηστικά της ομάδας.
Πέμπτη 17/12 και ώρα 12:30 μ.μ., επίσκεψη στο ψυχολογικό κέντρο Ξάνθης με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Πιαλόγλου και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών. Στην εορταστική εκδήλωση θα μοιραστούν δώρα και η αντιπροσωπεία της ΠΑΕ θα ευχηθεί για τις γιορτές.
Παρασκευή 18/12 και ώρα 18:00 μ.μ. η ΠΑΕ Skoda Ξάνθη θα διοργανώσει στο bar-restaurant του Ξενοδοχείου Le Chalet την καθιερωμένη ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη της.
Τρίτη 22/12 και ώρα 18:00 μ.μ. στο bar-restaurant του Ξενοδοχείου Le Chalet θα πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη εορτή των ακαδημιών της ΠΑΕ όπου οι αρχηγοί της ομάδας ανδρών της Skoda Ξάνθη θα μοιράσουν δώρα και ευχές.
Τέλος, τη Δευτέρα 21/12 και 18:00 μ.μ. ο προπονητής της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη κύριος Γιάννης Μαντζουράκης θα παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος προπονητών Έβρου για να προλογίσει την παρουσίαση βιβλίου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Αλεξανδρούπολης και να τιμηθεί για την πολυετή προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΡΟΥΜΑΝΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ
Το Ρουμάνο επιθετικό της Ραπίντ Βουκουρεστίου Μουγκουρέλ Μπούγκα, επιθυμεί σύμφωνα με τον Τύπο να εντάξει στο δυναμικό της η ομάδα της Skoda Ξάνθης.
Πληροφορίες από τη Ρουμανία αναφέρουν πως η ξανθιώτικη ομάδα κινείται μεθοδικά για την απόκτηση του 31χρονου στράικερ, σε μία προσπάθεια να λύσει το επιθετικό πρόβλημα που την ταλανίζει τη φετινή σεζόν. Οι ίδιες μάλιστα πηγές αναφέρουν ταξίδι του Κώστα Κωνσταντινίδη στη Ρουμανία, προκειμένου να κλείσει τη συμφωνία με τον παίκτη.
Ο Μπούγκα ανήκει στη Ραπίντ Βουκουρεστίου από το 2005, ενώ από το ξεκίνημα της φετινής περιόδου αγωνίζεται δανεικός στη Μπράσοφ, ομάδα της πρώτης κατηγορίας του πρωταθλήματος της χώρας.
ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ
Πρόταση στην Κότμπους για την απόκτηση του Ιγκόρ Μιτρέσκι, με τη μορφή εξάμηνου δανεισμού, φέρεται να έχει κάνει η Skoda Ξάνθη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο των Σκοπίων. Ο παίκτης είναι 31 ετών, διεθνής με την ΠΓΔΜ και αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού αμυντικού.
Το συμβόλαιο του Μιτρέσκι με την Κότμπους λήγει σε έξι μήνες, αλλά δεν πρόκειται να ανανεωθεί, επειδή η ομάδα θέλει να κάνει ανανέωση και να στραφεί σε Γερμανούς ποδοσφαιριστές. Πάντως, με δηλώσεις του ο Γιώργος Κασναφέρης διέψευσε τα δημοσιεύματα περί πρότασης της ξανθιώτικης ΠΑΕ στον Σκοπιανό αμυντικό, Ιγκόρ Μιτρέσκι.
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ
Στην εθνική ομάδα της Ιορδανίας κλήθηκε ο Οντάι Αλ Σαΐφι, για τον αγώνα κόντρα στην Ταϋλάνδη στις 6-1-2010. Ο επιθετικός της Skoda Ξάνθης θα αναχωρήσει από την Ελλάδα ανήμερα των Χριστουγέννων, για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής του ομάδας, ενώ η επιστροφή του είναι προγραμματισμένη για τις 8 Ιανουαρίου 2009.
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑΪΝΤΕΡ
Ο ΟΦΗ αναμένεται να ενισχυθεί κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και οι άνθρωποι της ομάδας έχουν αρχίσει ήδη να εξετάζουν ονόματα από την ελληνική αγορά. Ένα από αυτά είναι του Ναμπίλ Ταϊντέρ που αγωνίζεται στη Skoda Ξάνθη. Οι Κρητικοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ως δανεικό τον 27χρονο μέσο των Ξανθιωτών και περιμένουν να διαπιστώσουν τις προθέσεις της Skoda Ξάνθης, προκειμένου να προχωρήσει το θέμα.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Παρουσία του Χρήστου Πανόπουλου πραγματοποιήθηκε η προπόνηση της Skoda Ξάνθης τη Δευτέρα και το φιλικό με τον Ορφέα Puma. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας μίλησε στους ποδοσφαιριστές και επισήμανε την κρισιμότητα της αναμέτρησης με τον Ηρακλή.
Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έκανε θεραπεία υπό την επίβλεψη του ιατρικού τιμ λόγω ενοχλήσεων στο δικέφαλο, ενώ απών ήταν ο Λιαπάκης που ταλαιπωρείται από ίωση.
Η προπόνηση περιλάμβανε πρόγραμμα αποκατάστασης των παικτών που αγωνίστηκαν κόντρα στον Ατρόμητο και οι υπόλοιποι συμμετείχαν στο φιλικό. Το φιλικό τελείωσε στο 7-0 με τους Φαμπιανέζι, Μάνδαλο, Σουάνη να πετυχαίνουν από δύο γκολ και τον Βακουφτσή ένα. Μέρος στις προπονήσεις της ομάδας λαμβάνει πλέον και ο υπό δοκιμήν Ουσμάνε Σαρ. Ο Σαρ είναι 23 ετών και αγωνιζόταν τα δύο τελευταία χρόνια στην β΄ κατηγορία της Γαλλίας με την φανέλα της Τρουά. Ο Σενεγαλέζος χαφ έχει αγωνιστεί και στις Γκρενόμπλ και Σεντ Ετιέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου