Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009

Πρόγραμμα καταδύσεων από τον Ποσειδώνα Ξάνθης
Μετά από χρόνια προσφοράς στην κολύμβηση της πόλης της Ξάνθης, ο Ποσειδώνας βούλιαξε τελικά την Παρασκευή στις 4 Δεκεμβρίου 2009… Και για όσους (ευτυχώς λίγους) βιάστηκαν να χαρούν με την είδηση αυτή, τους πληροφορούμε ότι βούλιαξε στο δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης με ...μπουκάλες και στολή κατάδυσης!!
Στο πρόγραμμα καταδύσεων που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας από κολυμβητικό σύλλογο, έλαβαν μέρος συνολικά 46 αθλητές μας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 16:00, στο χώρο του Αρίωνα, με την απαραίτητη θεωρία από τη μεριά των εκπαιδευτών. Στη θεωρία οι αθλητές ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούμε στις καταδύσεις (μπουκάλες κατάδυσης - γιλέκο - αναπνευστήρες κτλ) ενώ έμαθαν και τα βασικά για τον τρόπο επικοινωνίας κάτω από το νερό. Στη συνέχεια παρακολούθησαν συγκεκριμένα video με θέματα και τρόπους κατάδυσης. Τέλος, μετά τη θεωρία οι εκπαιδευτές σε συνεργασία με τους γονείς και συνοδούς των αθλητών είχαν μια ολιγόλεπτη συζήτηση, ώστε να πάρουν ένα μικρό ιατρικό ιστορικών των αθλητών με σκοπό και γνώμονα πάντα την ασφάλεια των καταδύσεων.
Η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία ήταν απλά …ΜΟΝΑΔΙΚΗ. Δεν υπήρξε αθλητής που να βγει από το νερό και να μην εκφράσει τον απέραντο θαυμασμό στην εμπειρία της αναπνοής κάτω από το νερό. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν εξετάσεις και σύμφωνα με τους εκπαιδευτές τις πέρασαν με απόλυτη επιτυχία. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε, χωρίς ίχνος υπερβολής, το θαυμασμό των εκπαιδευτών για τη φυσική κατάσταση και την πολύ καλή πλευστότητα των αθλητών μας, αποτέλεσμα της καθημερινής επαφής τους με το νερό αλλά και το σωστό τρόπο προπόνησης.
Το Σάββατο το πρωί πήρε σειρά η δεύτερη ομάδα (25 στον αριθμό) κολυμβητών με εξίσου ικανοποιητικά αποτελέσματα και αργά το μεσημέρι έλαβε τέλος η καταπληκτική αυτή διημερίδα. Μετά το πέρας της δεύτερης μέρας το ΔΣ του συλλόγου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Κόκκινο Γιώργο, τον έφορο κ. Χαραλαμπίδη Γιώργο, ο οποίος και οργάνωσε με απόλυτο τρόπο τις σειρές των αθλητών έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, και τον έφορο κ. Καραπαναγιώτη Παναγιώτη, ο οποίος ήταν και ο ιθύνων νους ολόκληρης αυτής της προσπάθειας την οποία έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία, παρέθεσε γεύμα σε ολόκληρη την ομάδα της σχολής καταδύσεων EXTREME ADVETURE CLUB, καθώς και σε όλους τους καλεσμένους σε γνωστή κοσμική ταβέρνα. Στη συζήτηση που ακολούθησε αποφασίστηκε η συνεργασία του Ποσειδώνα σε ανώτερο επίπεδο. Ήδη στις σκέψεις του ΔΣ είναι η δημιουργία αντίστοιχου τμήματος καταδύσεων ενώ έχει οριστικοποιηθεί η επανάληψη του συγκεκριμένου εγχειρήματος προς το τέλος της κολυμβητικής χρονιάς με περισσότερες μέρες, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν μέρος περισσότεροι αθλητές και να παρακολουθήσουν μαθήματα καταδύσεων και ναυαγοσωστικής. Το ΔΣ του συλλόγου νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τους εκπαιδευτές της συγκεκριμένης σχολής για την άρτια οργάνωση της διημερίδας, καθώς και τον πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Ξάνθης κ. Παπαδόπουλο Νίκο για την αμέριστη συμπαράσταση και εξυπηρέτηση σε ό,τι του ζητήθηκε.
Τέλος, το να προσπαθεί ένας σύλλογος της επαρχίας όπως είναι ο Ποσειδώνας Ξάνθης να δώσει την ευκαιρία στους αθλητές του να παρακολουθήσουν και να γνωρίσουν κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα, να αποκτήσουν εμπειρίες και βιώματα που θα τα κατοχυρώσουν για ολόκληρη τη ζωή τους, πιστεύουμε πως είναι πολύ σημαντικό και πάνω απ' όλα πρωτόγνωρο. Έτσι οι μικρότητες μερικών που προσπάθησαν να μειώσουν αυτή την προσπάθεια με χαρακτηρισμούς είναι ανάξιες περαιτέρω σχολιασμού. Ο Ποσειδώνας Ξάνθης θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ανάλογες εκδηλώσεις καθότι δε στερείται ιδεών, με μοναδικό γνώμονα την απόκτηση εμπειριών των αθλητών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου