Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

«Φωτιά» στην ουρά της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης βάζει η νέα νίκη της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ
Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο.
Στις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α2 με τον πρωταθλητή χειμώνα Αετό Τοξοτών να φεύγει με ένα βαθμό από την Ηλιόπετρα και κατά τρεις από τον δεύτερο Κεραυνό που συνέχισε με νίκη την πορεία του.
Την ίδια ώρα έχουμε τέσσερις αγώνες της ένατης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣ, όπου ο πρωτοπόρος Άρης αγωνίστηκε και πάλι στο Άβατο και με την νίκη του επί της Κοτύλης, τερμάτισε πρώτος με μία ήττα στο παθητικό του.
Την Κυριακή το πρωί έγινε η ένατη αγωνιστική του πρώτου γύρου της Γ΄ ΕΠΣ με τον πρωτοπόρο Ορφέα Ν. Αμισσού να μην αγωνίζεται αλλά να παραμένει στο ρετιρέ και το απόγευμα της Κυριακής στις τρεις είχαμε την δέκατη τρίτη αγωνιστική της Α1 με μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι κορυφής που έγινε στο Εύμοιρο της Αθλητικής Ένωσης Ποντίων Ευμοίρου επί του Άρη Πετεινού που σημαίνει μισό τίτλο.
Α1 ΕΠΣ: Βήμα τίτλου από την ΑΕΠ
Η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α1 μετά την νίκη της με σκορ ασφαλείας επί ενός αντιπάλου με τον ίδιο στόχο.
Τα πάνω κάτω ήρθαν στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα με την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ, την νέα ήττα του Αστέρα Μαγικού και την διακοπή του αγώνα της Κεντητής, με την Ακαδημία εκεί που ήταν καταδικασμένη να μπαίνει στο κόλπο της.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ βήμα για την άνοδο έκανε η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου μετά την άνετη νίκη επί του Άρη Πετεινού, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε του α΄ γύρου. Η ομάδα του Νίκου Ανθόπουλου με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη πέτυχε όλα τα γκολ στο δεύτερο μισό του αγώνα και έβαλε γερά θεμέλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
ΕΣΤΩ ΚΑΙ δύσκολα η Αναγέννηση Θαλασσιάς πρόσθεσε άλλη μία νίκη στο ενεργητικό της και συνεχίζει να καταδιώκει την ΑΕΠ Ευμοίρου, έχοντας όμως διαφορά τεσσάρων βαθμών. Βέβαια η ομάδα του Τάσου Κελίδη απέκτησε διαφορά μιας νίκης από την 3η θέση που κατέχει η Βιστωνίδα. Στον αγώνα με τον Αστέρα Μαγικού οι της Αναγέννησης κατάφεραν να πετύχουν το μοναδικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο όταν και είχαν την υπεροχή, όμως στην επανάληψη είχαν την τύχη με το μέρος τους αφού οι του Αστέρα έχασαν την ευκαιρία να φύγουν με ένα πολύτιμο βαθμό, χάνοντας και πάλι πέναλτι αυτή τη φορά με τον Ξαντινίδη.
ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ θέση επανήλθε η Βιστωνίδα με την νέα της νίκη και μάλιστα μέσα στο Κουτσό επί του Π. Μελά. Το γρήγορο γκολ ήταν το καταλυτικό σημείο της νίκης της ομάδας του Φόρη Καλτσίδη που στην επανάληψη εδραίωσαν την νίκη πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ.
ΜΕ ΠΕΝΤΑΡΑ ανέβηκε στην 5η θέση ο Κένταυρος που πέρασε μέσα από την Συδινή ενώ στο τέλος του αγώνα ο προπονητής Πάρης Πραφτσιώτης υπέβαλε την παραίτησή του. Οι νικητές που τα πάνε περίφημα μακριά από την έδρα τους πέτυχαν ένα γκολ στο πρώτο μέρος και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επανάληψη.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ισοπαλία της αγωνιστικής έγινε στο ΔΑΚ όπου Ασπίδα και Ηρακλής Ν. Ζυγού μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο και παρότι οι γαλάζιοι ισοφάρισαν πολύ νωρίς στην επανάληψη δεν μπόρεσαν να πάρουν την νίκη μένοντας στον ένα βαθμό και στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μετά από αυτή του Ατρόμητου Χρύσας.
ΠΡΩΤΗ εκτός έδρας νίκη για την ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που πέρασε από την Χρύσα βάζοντας σε περιπέτειες την ομάδα του Ατρόμητου που έχει έφεση στις ισοπαλίες, που όμως αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε να πάρει τον ένα βαθμό παρότι είχε την υπεροχή.
ΔΙΑΚΟΠΗ είχαμε στην Κεντητή, λόγω επεισοδιακής συμπεριφοράς του προπονητή των γηπεδούχων εις βάρος του βοηθού διαιτητή αγώνα, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Ερμή Μάνδρας. Την στιγμή της διακοπής η γηπεδούχος ομάδα προηγείτο με 2-1 και μετά την εξέλιξη αυτή δύσκολα θα αποφύγει τα χειρότερα που είναι η επιστροφή της στην Α2, αφού αναμένεται να πέσει βαρύς ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης, για τα γεγονότα.
Δύο ντέρμπι συνεχόμενα έχει η Αναγέννηση Θαλασσιάς που κρίνουν την πορεία της ως προς την πρωτιά. Την Κυριακή πηγαίνει στον Πετεινό και την άλλη Κυριακή στην αυλαία του πρώτου γύρου υποδέχεται την ΑΕΠ Ευμοίρου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως προς την υπόθεση υποβιβασμού παρουσιάζει και η συνάντηση του Αμοιρίδειου μεταξύ της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ και Ηρακλή Ν. Ζυγού.
Α2 ΕΠΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΑΕΤΟΣ
Ήταν πρωταθλητής χειμώνα από την περασμένη αγωνιστική και το επιβεβαίωσε και στην αυλαία ο Αετός Τοξοτών φεύγοντας από την Ηλιόπετρα με ένα χρυσό βαθμό. Στο 3ποντο μείωσε την διαφορά ο Κεραυνός ενώ κοντά του σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται ο Φίλιππος Δροσερού και ο Νέστος Κύρνου, ενώ έμεινε πίσω τόσο ο Ερ. Αστέρας Σελέρου όσο και ο Δημόκριτος Αβδήρων που έκανε το ρεπό του.
ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ αγωνίστηκε ο πρωταθλητής Αετός που μπορεί να μην έφυγε με νίκη αλλά και ο βαθμός της ισοπαλίας καταγράφεται στα θετικά της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος βρέθηκαν πίσω στο σκορ στην επανάληψη (1-2) αλλά στο τέλος ισοφάρισαν έχοντας την τύχη με το μέρος τους αφού οι πρωταθλητές σημάδευαν τα δοκάρια.
ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑ ο Κεραυνός μόλις έχανε παίκτη με αποβολή πετύχαινε γκολ και ουσιαστικά πέτυχε τρία αλλά κέρδισε με 2-1 τον Αετό Γοργόνας αφού ο Κουμουλίδης ήταν παραλίγο μοιραίος (1-1) με το αυτογκόλ που πέτυχε και κορυφαίος με το πέναλτι που κέρδισε στο τέλος και η ομάδα του παρέμεινε σε τροχιά ανόδου.
ΝΕΣΤΟΣ & ΦΙΛΙΠΠΟΣ κέρδισαν πολύ εύκολα τους αντιπάλους τους με το ίδιο σκορ (3-0) και συνεχίζουν χέρι – χέρι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ η Ασπίδα αν και βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο (0-1) στο ημίχρονο έκανε την ανατροπή στην επανάληψη και έμεινε ζωντανή στην κατάληψη κάποιας θέσης που οδηγεί στην Α1.
ΣΤΟ ΑΥΞΕΝΤΙΟ παραλίγο να γίνει η έκπληξη. Βέβαια και το 0-1 είναι έκπληξη μετά τα μεγάλα σκορ που γνώριζε την ήττα ο Αετός. Η Δόξα μπορεί να κέρδισε αλλά έκανε το παιχνίδι ντέρμπι, αφού δεν μπορούσε να «καθαρίσει» τον αγώνα δίνοντας την ελπίδα για κάτι καλό στους γηπεδούχους. Αυτοί όμως πέταξαν τον βαθμό όταν στο 85΄ δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε πέναλτι που κέρδισαν.
Δύο ντέρμπι περιλαμβάνει η αυλαία του β΄ γύρου στην Α2, που έχει ορισθεί να διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου του νέου έτους. Πρόκειται για τους αγώνες Ασπίδας – Δημόκριτου Αβδήρων στα Πηγάδια και Ερ. Αστέρα – Φίλιππου στο Σέλερο.
Β΄ ΕΠΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ
Με μία ήττα στο παθητικό του ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ ο Άρης Αβάτου, κατακτώντας δίκαια το άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.
Η ομάδα του Αβάτου που αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην έδρα της κέρδισε με 4-1 την Κοτύλη πετυχαίνοντας από δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 2-1 με πέναλτι.
Στο Σέλινο ο Άτλας δεν είχε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Δαφνώνα τον οποίο κέρδισε με 4-0 σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, δύο αποβολές από μία για κάθε ομάδα με το τελικό αποτέλεσμα δίκαιο.
Καλύτερα εκτός (αήττητος) παρά εντός έδρας θέλει να αγωνίζεται ο Ορφέας 2005 αφού γνώρισε την τρίτη ήττα, αυτή τη φορά από τον ΠΑΣ Φιλίων με 0-2.
Δύο στα δύο με το ίδιο σκορ (4-0) πέτυχε η Σμίνθη που μετά την Ελπίδα Σουνίου κέρδισε και την Δόξα Μυρωδάτου, αμφότερους στην Χρύσα.
Τέλος χωρίς αγώνα πήρε την νίκη η Ελπίδα Σουνίου απέναντι στο Ορφανό.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Άρης Αβάτου 24 β., 2. ΠΑΣ Φιλίων 21 β., 3. Άτλας Σελίνου 21 β,
4. Ορφέας 2005 15, 5. Σμίνθη 15.
Γ΄ ΕΠΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ
Αν και δεν αγωνίστηκε ο πρωτοπόρος Ορφέας Ν. Αμισσού λόγω αναβολής του αγώνα με το Σαμακώβ μετά από αίτημα των φιλοξενουμένων, ο πρωτοπόρος συνέχισε να βρίσκεται στο ρετιρέ, νιώθοντας την ανάσα του Εθνικού Κιμμερίων που πέρασε με 4η από το Δροσερό κερδίζοντας τον νεανικό Φίλιππο 2005 με 0-4.
Στην 3η θέση πέρασαν τα Σήμαντρα που κέρδισαν στο ντέρμπι των ομάδων που χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο την ΑΠΟΚ Θερμών με 0-4, ενώ ακολουθούν με ένα βαθμό διαφορά τρεις ομάδες. Το Π. Κατράμιο που αναδείχθηκε ισόπαλο με 3-3 με τον Ολυμπιακό Λεύκης και ο Κόσυνθος 2005 που έκανε την έκπληξη παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1 στο Κάστρο Γλαύκης.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Ορφέας Ν. Αμισσού* 19β., 2. Εθνικός Κιμμερίων 18β., 3. Σήμαντρα 15β., 4. Π. Κατράμιο 14β., 5. Κόσυνθος 2005 13β., 6. Ολυμπιακός Λ. 13β., 7. Σαμακώβ* 12β.
ΠΑΙΔΙΚΟ
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (πολικό ψύχος) το πρωί του Σαββάτου, αναβλήθηκε η 8η αγωνιστική του παιδικού πρωταθλήματος και των τεσσάρων κατηγοριών. Αυτή ήταν η δεύτερη αναβολή από το ξεκίνημα των πρωταθλημάτων και ενώ οδεύουμε για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου