Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη εντός έδρας ήττα (78-79) για τη Makro Ξάνθη από την Ολυμπιάδα
Μετά από τρεις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες σε ισάριθμες συναντήσεις η Makro Ξάνθη γνώρισε την πρώτη ήττα από την Ολυμπιάδα με σκορ 78-79. Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι από τα άλλα τρία που είχαν προηγηθεί αφού ο αντίπαλος συγκαταλέγεται στις ομάδες με υψηλούς στόχους βάσει και της δυναμικής της.
Δυστυχώς οι γηπεδούχοι φάνηκαν για τριάντα λεπτά να σέβονται πέραν του δέοντος τον Γιάννη Γκαγκαλούδη και την παρέα του που στο τέλος τους πήρε την μπουκιά από το στόμα. Ο έμπειρος παίκτης των Πατρινών με 37 πόντους εκ των οποίων οι 22 στην τελευταία περίοδο έχοντας συμπαραστάτες τους τρεις διαιτητές από τη συμπρωτεύουσα που του πρόσφεραν απλόχερα την ασυλία τόσο στα φάουλ που του έδιναν με περίσσια απλοχεριά όσο και σε αυτά που έκανε και έβλεπαν οροφή, ιδιαίτερα από το δεύτερο διαιτητή κ. Πολυχρονίδη. Ένα από τα πολλά ήταν και αυτό 4.04’’ πριν το φινάλε όταν ο Γκαγκαλούδης ευχάριστα πέτυχε το αυτονόητο των δύο βολών από το δώρο του τελευταίου και έγραψε το τελικό 78-79 μέσα σε απογοήτευση από τον τρόπο που ήρθε αυτή η πρώτη ήττα.
Βέβαια η μεγάλη φάση έγινε 30΄΄ πριν το τέλος όταν ο άριστος μέχρι εκείνη τη στιγμή κ. Σιμητόπουλος είδε την παράβαση μπρος – πίσω του Γιώργου Αναγνωστόπουλου, χωρίς ποτέ να περάσει το πόδι του Ξανθιώτη σέντερ στο άλλο μισό γήπεδο με αποτέλεσμα η διαφορά των τεσσάρων πόντων να εξανεμιστεί και η μία χαμένη βολή του Παναγιωτόπουλου να δώσει τη δυνατότητα στους παίκτες του κ. Νίκου να επανέλθουν από το πουθενά.
Μεγάλο μερίδιο της ήττας φέρουν παίκτες και προπονητές. Μπορεί η αντίπαλος ομάδα να ήταν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών, όμως σε καμιά περίπτωση δεν ήταν η φοβερή ομάδα που όλοι περιμέναμε. Το ότι δεν μπόρεσαν να εξουδετερώσουν το μοναδικό παίκτη είναι στα αρνητικά τους.
Στο αγωνιστικό μέρος οι Ξανθιώτες μετά το 5-5 του 7.46 από το 3ποντο του Γέλενιτς δεν μπόρεσαν να περάσουν μπροστά παρά μόνο 22΄΄ πριν το τέλος της 3ης περιόδου όταν ο Αναγνωστόπουλος με καλάθι έδινε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην ομάδα του με 50-49 που ήταν και το σκορ της περιόδου.
Στην τελευταία περίοδο ήταν οι κυρίαρχοι και έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα συνέχιζαν το σερί των εντός έδρας νικών. Το γεγονός της αισιοδοξίας πήγαζε από το προβάδισμα που ήταν συνεχώς στους 7 πόντους (68-61, 71-64, 73-66) μέχρι 2.39 πριν το φινάλε.
Το 3ποντο του Κούρτη 2.14 πριν το τέλος έφερε την διαφορά στους τέσσερις πόντους (73-69) που ήταν αρκετή να πάει μέχρι το τέλος αν δεν επηρέαζε την εξέλιξη το λάθος του κ. Σιμιτόπουλου. Αντί λοιπόν να γίνει το 79-75 έγινε το 77-77 και στην επίθεση η χαμένη βολή του Παναγιωτόπουλου 14.7΄΄ έβαζε σε κίνδυνο την εξέλιξη του αγώνα αφού και η καλή άμυνα που έπαιξαν οι γηπεδούχοι πήγε στράφι, μιας και ο κ. Πολυχρονίδης ανακάλυψε φάουλ στην κακή τελευταία προσπάθεια του Γκαγκαλούδη «χρίζοντας» ουσιαστικά το νικητή της συνάντησης, αφού ο έμπειρος παίκτης τελείωσε τον αγώνα με 11/11 βολές.
Για τους τρεις διαιτητές από τη συμπρωτεύουσα Μπήτη - Πολυχρονίδη – Σιμητόπουλο, τα είπαμε παραπάνω. Από το πρώτο λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους και είναι η δεύτερη κακή διαιτησία στις τελευταίες αγωνιστικές μετά από αυτή του Ρεθύμνου με τις 24-7 βολές υπέρ των Κρητικών.
Τα δεκάλεπτα: 19-24, 33-35 (ημιχ.), 50-49, 78-79 τελικό.
ΜΑΚRΟ ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 20 (3), Χρήστου 10, Ιωακειμίδης 2, Κουκουράβας 6, Στεφανίδης 5 (1), Γιέλενιτς 14 (3), Αναγνωστόπουλος 21, Νησιώτης, Μασλαρινός.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Π. (Νίκου): Μουλάκης 5, Ορφανός 5 (1), Κούρτης 12 (2), Θεοδωράκος, Κοσάνοβιτς 16, Γεωργίτσης 2, Γκαγκαλούδης 37 (4), Κακαρούδης 2.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Δραματικά παιχνίδια περιελάμβανε η 9η αγωνιστική της Α2 κατηγορίας αφού πολλοί αγώνες κρίθηκαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο.
Ο ΑΓΟΡ γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα από τον Αμύντα στον Υμηττό και έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην κορυφή της βαθμολογίας από τους διώκτες του.
Αντίθετα, είδαν τους Αρκαδικό και Ίκαρο/Έσπερο να τους «πιάνουν» στην πρώτη θέση. Οι Αρκάδες νίκησαν τη Νήαρ Ηστ στην Τρίπολη, ενώ οι Καλλιθεάτες «πέρασαν» από το ΜΕΤΣ, επικρατώντας του Παγκρατίου με 70-67. Εξακολουθεί να απειλεί ο Ηρακλής, που επικράτησε στο Ηράκλειο του ΟΦΗ, με το «γηραιό» να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω και να έχει και δύο αγώνες λιγότερους.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Στο Πέραμα καλείται να κάνει την πρώτη εκτός έδρας νίκη η Makro Ξάνθη, αν δε θέλει να μπει σε περιπέτειες. Και να σκεφτεί κανείς ότι η βαθμολογία είναι εικονική αφού εκκρεμούν τέσσερις συναντήσεις που θα αλλάξουν απότομα τα δεδομένα. Σίγουρα οι δύο επόμενοι αγώνες μέχρι το τέλος του 2009 που διανύουμε θα παίξουν ρόλο για το μέλλον της ομάδας και τις αποφάσεις που σκέφτεται να πάρει η διοίκηση του Νίκου Νικολόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου