Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…Συμπιλίδου, Παναγιωτάκης, Καρβουνίδης, Γαλανόπουλος που φαίνεται ότι φιγουράρουν ανάμεσα στις επιλογές του νομάρχη για τις νέες αντινομαρχίες. Βέβαια η θητεία τους θα είναι αρκετά σύντομη αφού εντός της χρονιάς θα έχουμε εκλογές για το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης. Ωστόσο σίγουρα δημιουργούν μια καλή παρακαταθήκη αφού οι αυξημένες αρμοδιότητες επιφέρουν και περισσότερες ψήφους. Αν βέβαια οι επιλογές αυτές επαληθευτούν θα φανεί σε λίγο. Η αγωνία πάντως στο επιτελείο του κυρίου Παυλίδη κορυφώνεται και όλοι περιμένουν να δουν πού θα κληρώσει για τη νέα χρονιά.

…το χρέος της ΔΕΥΑΞ το οποίο σύμφωνα με τον κύριο Πούλιο έφθασε στα 11.000.000 €. Βέβαια απάντηση υπήρξε από πλευράς δημοτικής αρχής ωστόσο για την ταμπακιέρα ουδείς λόγος. Πώς δημιουργήθηκε αυτό το δυσθεώρητο έλλειμμα; Και ποιος θα κληθεί τελικά να το πληρώσει; Γιατί μη μου πείτε ότι μετά τόσα χρόνια ξαφνικά η ΔΕΥΑΞ θα βρει το δρόμο της και θα αρχίσει να δημιουργεί και αποθεματικά; Και το ερώτημα είναι. Εάν σε μια επιχείρηση η διοίκηση αυξάνει τα ελλείμματα αντικαθίσταται ή όχι; Η απάντηση φυσικά είναι ναι. Γιατί λοιπόν στην προκειμένη περίπτωση δεν ζητείται έλεγχος και φυσικά απολογισμός προκειμένου όλοι οι δημότες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει; Και κυρίως ποια πολιτική θα εφαρμοσθεί προκειμένου η επιχείρηση να μην τιναχθεί στο αέρα, όπως με μαθηματική ακρίβεια φαίνεται πως θα συμβεί αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς.

...η νέα περιφερειάρχης η οποία και στην Ξάνθη θήτευσε όντας φοιτήτρια και φέρνει στην περιοχή άρωμα γυναίκας. Βέβαια η ανακοίνωση του ονόματος απογοήτευσε πολύ κόσμο αφού η επιλογή Καραμπίνη θεωρούνταν από τις προσφορότερες καθώς και εμπειρία έχει σε θέματα διαχείρισης και γνώστης των προβλημάτων της περιοχής είναι. Ωστόσο άλλα αποφάσισε ο πρόεδρος ίσως θέλοντας να κρατήσει και τις ισορροπίες αφού υπήρχαν πλείστες πιέσεις από το νομό Εβρου. Μάλλον λοιπόν ο Σωκράτης Ξυνίδης συναντήθηκε με τον αντιπρύτανη προκειμένου να του μεταφέρει τα δυσάρεστα νέα. Δύσκολο βέβαια έργο αφού ο κύριος Καραμπίνης ήταν εκ των ανθρώπων που ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ήθελε να αξιοποιήσει στην περιφέρεια. Το μόνο θετικό είναι ότι το πανεπιστήμιο δεν χάνει ένα αξιόλογο στέλεχος.

…ο πρώην πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ ο οποίος λίγο ως πολύ θέλησε να μας πείσει ότι ήταν ο σωτήρας της εταιρείας αφού επί προεδρίας του όλα πήγαν καλά και θα ήταν ακόμη καλύτερα εάν δεν τον…υπονόμευε η ΑΤΕ. Δηλαδή η ίδια που τον διόρισε. Μάλλον ο κόσμος τόχε τούμπανο κι ο κύριος Παπάς κρυφό καμάρι, πως τα ελλείμματα της εταιρείας αυξήθηκαν, ότι οι εξαγωγές κάθε άλλο παρά θετικό πρόσημα κατέγραψαν, ότι ο τρόπος διοίκησης όχι απλώς δημιούργησε προβλήματα αλλά πραγματικά γελοιοποίησε τους διοικούντες. Πρόσφατα άλλωστε είναι τα γεγονότα των τοποθετήσεων και μετατάξεων τις οποίες πήραν πίσω άρον άρον όπως επίσης και οι παραιτήσεις του ιδίου οι οποίες τελικά δεν ήταν παραιτήσεις και τρέχα γύρευε. Η αυτοκριτική όμως και κυρίως η αυτογνωσία απαιτούν και άνδρες ανάλογου διαμετρήματος. Και στην προκειμένη περίπτωση και οι δύο αρετές είναι άγνωστα λήμματα στο λεξιλόγιο του κυρίου Παπά.

…ορισμένοι επαγγελματίες οι οποίοι στηλιτεύουν συναδέλφους γιατί κάνουν καλά τη δουλειά τους. Για να ξεκαθαρίζουμε λοιπόν τα πράγματα. Όταν έχουμε μια καταγγελία είμαστε υποχρεωμένοι να βγάλουμε το ρεπορτάζ και κατόπιν να ζητήσουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους. Άλλωστε το ζητούμενο είναι οι λύσεις και όχι απλώς ο καταγγελτικός λόγος. Δυστυχώς όμως αυτό λίγοι το αντιλαμβάνονται και ως επί το πλείστον βγάζουν βιαστικά και κυρίως άδικα συμπεράσματα. Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι αυτή ακριβώς. Να αναδεικνύει προβλήματα προκειμένου να υπάρξει ευαισθητοποίηση για να επιλυθούν. Αυτό και μόνο το ρόλο παίζουμε και σε αυτόν θα σταθούμε, αρνούμενοι να μπούμε σε ίντριγκες και άλλου είδους παιχνίδια. Πριν λοιπόν αποδώσουν χαρακτηρισμούς ας σκεφτούν λίγο καλύτερα και τότε είμαστε σίγουροι ότι θα αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Άλλωστε η επί σειρά ετών στάση μας είναι ο καλύτερος μάρτυρας για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε αυτό που κάνουμε.
Μ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου