Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Βδομάδα είναι θα περάσει και σε εννέα ημέρες από σήμερα, γεροί να είμαστε, θα απολαμβάνουμε το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι με όλα τα καλούδια φτιαγμένα από τα χεράκια της μαμάς ή της πεθεράς και έχοντας δίπλα μας τα αγαπημένα χαμογελαστά πρόσωπα της ζωής μας . Και φυσικά να μην ξεχάσω και το γλυκό κόκκινο κρασί που ο μπαμπάς θα επιλέξει για να μας προσφέρει και να μας ευχαριστήσει. Αυτή είναι ευτυχία με όλες τις δυσκολίες και τις αναποδιές που μπορεί να αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Αυτές είναι οι στιγμές που αξίζει να περιμένουμε για να ζήσουμε, υπομένοντας όλα τα υπόλοιπα που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Τελικά οι γιορτές είναι μία ευκαιρία για να χαρείς τους δικούς σου ανθρώπους και να νιώσεις το μήνυμα του να προσφέρεις και να δέχεσαι χαρά και αγάπη.
Βέβαια υπάρχουν και άλλες απόψεις που υποστηρίζουν ότι οι γιορτινές ημέρες φέρνουν άγχος και στρες. Αν έχεις να ετοιμάσεις τραπέζι για 12 άτομα και φοβάσαι και την κριτική της πεθεράς σου, τότε ναι ίσως οι γιορτές δεν είναι ημέρες χαλάρωσης αλλά ημέρες άγχους και σωματικής κούρασης. Για να αποφύγετε λοιπόν τέτοια επεισόδια , αφήστε την χαρά στην μαμά ή στην πεθερά να σας κάνουν το τραπέζι. Κι να δεν μπορείτε να αποφύγετε τη διοργάνωση του δείπνου τότε διαβάστε τι σκέφτηκαν οι πανέξυπνοι υπεύθυνοι μίας αλυσίδας ξενοδοχείων στη Βρετανία. Αποφάσισαν λοιπόν να κάνουν σημαντική έκπτωση σε όσους στείλουν για διακοπές την... πεθερά τους. Οι οικογένειες που θέλουν να περιορίσουν τις εντάσεις στο σπίτι κατά την εορταστική περίοδο στέλνοντας μακριά την πεθερά θα επωφεληθούν από την έκπτωση 25% σε κάποιο από τα 194 ξενοδοχεία Holiday Inn ή Holiday Inn Express της Βρετανίας. Η έκπτωση θα ισχύει για το χρονικό διάστημα από τις 23 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Βέβαια αυτό ισχύει για όσες νύφες και για όσους γαμπρούς έχουν πρόβλημα με την αυστηρή και κακεντρεχή πεθερά τους. Οπότε όσες και όσοι νομίζετε ότι στέλνοντας την πεθερά σας διακοπές, θα ξενοιάσετε για τις ημέρες των Χριστουγέννων, να η ευκαιρία να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Το θέμα βέβαια είναι να συμφωνήσει και η πεθερά σας.
Και για να παραθέσουμε και μία συμβουλή ειδικού, η Κίρστεν Γκρόνινγκ, ειδική σε θέματα ανθρωπίνων σχέσεων, υποστήριξε ότι όντως τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος εξαιρετικά κουραστική, ιδίως για την οικογένεια που αναλαμβάνει να διοργανώσει τα δείπνα και τις γιορτές και τόνισε ότι ο κίνδυνος να σημειωθούν καβγάδες αυτήν την περίοδο πενταπλασιάζεται. Τι να πούμε εμείς, ειδική είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρει. Πάντως εμένα παρόλο που δεν με αφορά το θέμα, γιατί και καλή πεθερά έχω και μου κάνει πάντα αυτή το χριστουγεννιάτικό τραπέζι, σας ενημερώνω για τις επιλογές που έχετε και για το μικρό έως ελάχιστο χρονικό διάστημα που σας απομένει για να πάρετε την απόφαση να στείλετε την πεθερά σας διακοπές.
Μην ξεχνάτε όμως ότι τα χρόνια περνούν γρήγορα και χωρίς να το έχετε καταλάβει θα γίνετε κι εσείς πεθερά ή πεθερός. Και τότε να σας δω πόσο ωραία θα νιώθατε αν ανακαλύπτατε ότι ο γαμπρούλης σας (έχω κορίτσια), έβαλε στόχο να σας στείλει στην άλλη άκρη του κόσμου για να ηρεμήσει από την παρουσία σας. Τελικά πόσο εύκολο είναι να βλέπουμε μονόπλευρα τα πράγματα χωρίς να βάζουμε τη θέση μας στη θέση του άλλου; Δεν ξέρω τι σόι πεθερά θα γίνω και μπορεί να με ενοχλούσε το γεγονός ότι θέλουν να με ξεφορτωθούν, παρόλα αυτά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, δεν θα με χαλούσε ένα τετραήμερο πληρωμένων διακοπών σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στην Βρετανία. Και ας έχω και την στάμπα της στριφνής και αχώνευτης πεθεράς. Βλέπετε που τελικά όλα έχουν και την καλή και την κακή πλευρά τους;
Οπότε αν περιμένετε τα Χριστούγεννα με ανυπομονησία και δεν θέλετε ο τίτλος της στήλης, να χαρακτηρίζει την επόμενη εβδομάδα, τότε επιλέξτε και αποφασίστε πως θα περάσετε εσείς τα πιο όμορφα Χριστούγεννα και μην ξεχνάτε να ζείτε όλες τις καλές στιγμές όσο πιο έντονα μπορείτε, με την πεθερά σας ή όχι. Γιατί όλη η ζωή μας είναι γεμάτη από μικρές στιγμές ευτυχίας και μεγάλα διαστήματα άγχους και κούρασης. Αξιοποιήστε και ζήστε τις στιγμές, γιατί αυτές αξίζουν πραγματικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου