Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009


Σούπερ θέαμα από την Skoda Ξάνθη στην αυλαία του πρώτου γύρου
Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση – του ποδοσφαίρου η Skoda Ξάνθη επικράτησε του Ηρακλή και έτσι έκλεισε με νίκη τον πρώτο γύρο αλλά και το 2009. Η χειρότερη μέχρι σήμερα επίθεση του πρωταθλήματος μεταβλήθηκε σε «πολυβόλο» σε μια νύκτα. Η Skoda Ξάνθη που φέτος ειδικά δεν φημίζεται για την επιθετική της παραγωγικότητα κατάφερε σε ένα χορταστικό ματς να σκοράρει τέσσερις φορές απέναντι στον Ηρακλή και να κερδίσει με τα πολλά 4-3, ενώ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά επανήλθε.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
2': Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης, ο Ηρακλής ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά του Βουτσιά, ύστερα από σέντρα του Επστάιν.18': Ο Κιντάνα σέντραρε στην μικρή περιοχή και ο αμαρκάριστος Ζίεντσουκ έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.28': Μετά το σουτ του Ντιέ, ο Παπαδημητρίου αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα στρώνεται στον αμαρκάριστο Σαρακατσάνο, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να δώσει και πάλι το προβάδισμα στον Ηρακλή.34': Ο Μαόυρο Πόι βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση, το σουτ που επιχειρεί όμως, περνάει ελάχιστα άουτ από την εστία του Μπαντή.36': Ο Πόι γίνεται αποδέκτης της σέντρας του Ζίεντσουκ και με κοντινή κεφαλιά ισοφαρίζει και πάλι για την Skoda Ξάνθη. 43': Εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο από μακρινή απόσταση, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια46': Νέα εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο, από τις κόντρες η μπάλα καταλήγει στον Πόι, που σουτάρει από κοντά, αλλά ο Μπαντής αποκρούει.47': Σέντρα του Λουτσιάνο από δεξιά, ο Στρμπα παίρνει την κεφαλιά και νικάει τον Μπαντή -που κάνει λάθος εκτίμηση- δίνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στην Ξάνθη.55': Χέρι του Γιαννούλη σε σέντρα του Λουτσιάνο, πέναλτι για την Skoda Ξάνθη.56': O Λουτσιάνο εκτελεί εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε.
58': Ο Ντιέ χτυπάει τρεις παίκτες της Skoda Ξάνθης με ύπουλες κλωτσιές, αλλά ο διαιτητής Παππάς δεν δίνει κάρτα. Ο Γιώργος Κασναφέρης εκνευρίζεται και αποβάλλεται από τον ρέφερι της αναμέτρησης64': Πλασέ του Ντίκα με τον Γκσπούρνινγκ εκτός θέσης, η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.71': Σέντρα του Κιντάνα από δεξιά, ο Ζίεντσουκ σουτάρει στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα περνάει άουτ.72': Ο Κονέ μπαίνει στην περιοχή της Skoda Ξάνθης, το σουτ που επιχειρεί όμως καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Γκσπούρνινγκ.81': Γύρισμα του Ιάκομπ από δεξιά, ο Μιλάνο με προβολή μειώνει σε 4-3, τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.93': Ο Μπαντής έχει ανέβει στην επίθεση και η Skoda Ξάνθη βγαίνει στην αντεπίθεση, με τον Πόι να σουτάρει σχεδόν από το κέντρο και να σημαδεύει την κενή εστία, αλλά η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Το κλειδί
Το γκολ του Στρμπα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους έδωσε το προβάδισμα για πρώτη φορά στην Skoda Ξάνθη, με αποτέλεσμα να ανέβει η ψυχολογία των παικτών της για το δεύτερο μέρος.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο Λουτσιάνο ντε Σόουζα παρά τα 37 του χρόνια απέδειξε για άλλη μία φορά πως είναι μία τεράστια απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Στο 47’ βγάζει την ασίστ για το 3-2 και στο 55’ κερδίζει πέναλτι, το εκτελεί ο ίδιος και βάζει τις βάσεις για την νίκη της ομάδας του.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ελέγχεται για τον πειθαρχικό έλεγχο των φιλοξενούμενων ο Αθηναίος κ. Παππάς που είχε βοηθούς τους Δάλλα (Ηπείρου), Καρατζίκα (Αθηνών). Κιτρίνισε τους Σταθάκη, Ντιέ, Παπαδημητρίου, Φαμπιανέσι - Βουτσιά, Ντίκα, Γιαννούλη, Ιάκομπ, Κονέ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (85' Τζιωρτζιόπουλος), Φλίσκας (72' Ριζογιάννης), Κωστούλας, Τζάγκι, Ζίεντσουκ, Στρμπα, Κιντάνα, Πόι, Σταθάκης, Λουτσιάνο (65' Φαμπιανέσι)

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπαντής, Περπερίδης (46' Μάρτος), Γιαννούλης, Σαρακατσάνος, Κατσαμπής, Ντιέ, Βουτσιάς 54' Κονέ), Ηλιάδης, Ιάκομπ, Επστάιν, Ντίκα (77' Μιλάνο)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Ματζουράκης «Έσπασε η γκίνια» Ευχαριστημένος και ανακουφισμένος για την νίκη της Skoda Ξάνθης επί του Ηρακλή ήταν μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Ματζουράκη ο οποίος αναφέρθηκε στην ατυχία που είχε η ομάδα του στα προηγούμενα παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα ο «Μάτζου» τόνισε: «Νικήσαμε σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλός μας τελείωσε με 11 παίκτες, αν και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να δοθούν τρεις αποβολές σε ποδοσφαιριστές του Ηρακλή. Έχω προσωπική άποψη ειδικά για τη φάση του Ιάκομπ που υπήρξε σύγκρουση σώμα με σώμα. Πιστεύω επίσης ότι ο Ντιέ θα έπρεπε από το πρώτο ημίχρονο κιόλας να έχει δει κόκκινη κάρτα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα για το αποψινό αποτέλεσμα. Σήμερα έσπασε η γκίνια που είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια, πετύχαμε τέσσερα γκολ, ενώ στα 14 άλλα ματς είχαμε μόνο εφτά. Για την άμυνα ήταν μια κακή βραδιά, μην ξεχνάτε ότι μέχρι σήμερα είχαμε την τέταρτη καλύτερη».
ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΝ
Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του αδικοχαμένου πριν από οκτώ χρόνια, Σέρβου ποδοσφαιριστή του Ηρακλή, Γιόβαν Γκοΐκοβιτς.
ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ – ΝΕΟΥΣ
Δυο νίκες ήταν ο απολογισμός για τις ομάδες Νέων και Εφήβων της Skoda Ξάνθης το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο οι Νέοι κέρδισαν τον Ηρακλή με 3-0 χάρη σε γκολ των Μάνταλου, Λαζαρίδη και Παπαδόπουλου και βρίσκονται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League.
Την Κυριακή το μεσημέρι οι Έφηβοι κέρδισαν τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ με 2-1 και μείωσαν την διαφορά τους στους τρεις βαθμούς.
ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
Την μεταγραφική ενίσχυση της Skoda Ξάνθης προανήγγειλε ο τεχνικός της ομάδας, Γιάννης Μαντζουράκης.Με δηλώσεις του την Δευτέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Nova ΣΠΟΡ fm 94,6» , ο προπονητής της Skoda Ξάνθης, ανέφερε: «Ο κανόνας είναι ότι πρέπει να δουλεύεις με το υλικό ου έχεις, να το εκμεταλλεύεσαι απόλυτα και να κάνεις ό,τι μπορείς για να το βελτιώσεις. Σαφώς όμως ψάχνουμε και παίκτες για να βελτιωθούμε με την αλλαγή κάποιων προσώπων. Θέλουμε ποιότητα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσουν κάποιες κινήσεις που έχουμε κάνει σε αυτόν το τομέα». Όσο για τον 23χρονο Άγγλο επιθετικό της Γουότφορντ, Νέιθαν Έλινγκτον, τόνισε: «Δεν είναι περίεργος. Δεν μας έχει δείξει πως είναι ιδιότροπος χαρακτήρας. Δεν έχει τελειώσει ακόμη η μεταγραφή και δεν μπορούμε να πούμε τίποτα περισσότερο. Θέλουμε παίκτες και ελπίζουμε να τους αποκτήσουμε».
Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Ο 28χρονος Άγγλος επιθετικός, Νέιθαν Έλινγκτον αποτελεί το πρώτο απόκτημα της Skoda Ξάνθης στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Το νέο απόκτημα έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στις Μπρίστολ Ρόβερς, Γουίγκαν, Γουεστ Μπρόμιτς, Γουότφορντ και Ντέρμπι Κάουντι, ενώ συνολικά έχει σημειώσει 77 γκολ σε 265 συμμετοχές. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Νέιθαν Έλινγκτον έκανε τις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, λέγοντας: «Πραγματικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και επιθυμώ πάρα πολύ να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει πιο ψηλά στην βαθμολογία ακόμα και να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που παίζω σε ομάδα εκτός της Αγγλίας και είναι για μένα μια νέα εμπειρία από αυτή την άποψη».
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Πρόγραμμα αποκατάστασης για τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν κόντρα με τον Ηρακλή και φιλικό με τον Ορφέα Puma είχε την Δευτέρα το μεσημέρι το συγκρότημα του κύριου Μαντζουράκη. Πριν την προπόνηση το τεχνικό επιτελείο μίλησε στους ποδοσφαιριστές και τους έδωσε συγχαρητήρια για το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν.
Στα αγωνιστικά, τραυματίες είναι οι Σταθάκης, Παπαδημητρίου, Φλίσκας και Στρμπα οι οποίοι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα κάτω από τις οδηγίες του ιατρικού επιτελείου.
Όσο για το φιλικό ήταν νικηφόρο με σκορ 4-0 με τα γκολ να πετυχαίνουν δύο ο Σουάνης και από ένα οι Φαμπιανέζι – Odai.
ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ
Οι δοκιμές παικτών συνεχίζονται στην Skoda Ξάνθη. Στα Πηγάδια βρίσκεται από την Κυριακή ο Ισπανός Αντρέου, ο οποίος συμμετείχε κανονικά στο φιλικό με τον Ορφέα Puma ενώ ο ανασταλτικός χαφ της Σπόρτινγκ Χιχόν παρακολούθησε το νικηφόρο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Τη φετινή σαιζόν ο 26χρονος ποδοσφαιριστής έχει παίξει μόνο σε δύο αγώνες του Κυπέλλου Ισπανίας, ενώ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τύπος στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, θεωρεί τελειωμένη την μεταγραφή του Αντρέου ο οποίος θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη στην Ελλάδα και θα συμμετέχει σε προπονήσεις των Ξανθιωτών.
ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη και της WIND Ξάνθης, επισκέφτηκαν και συμμετείχαν σε εκδήλωση του Ψυχολογικού κέντρου Ξάνθης. Οι παίκτες μοίρασαν δώρα στα παιδιά, ενώ ο Πρόεδρος της ΠΑΕ κύριος Πιαλόγλου ανέφερε ότι η ομάδα της Skoda Ξάνθη είναι και θα είναι πάντα κοντά στα παιδιά και στους ανθρώπους του ψυχολογικού κέντρου. Μάλιστα δώρισε μία φανέλα των παικτών με τις υπογραφές τους. Τα παιδιά ενθουσιασμένα και θέλοντας να ευχαριστήσουν τους ποδοσφαιριστές, τους τραγούδησαν και έψαλαν τα κάλαντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου