Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Η Βροχόπτωση έφερε νέες εκκρεμότητες σε Α1 & Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης Η συνεχής βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου ήταν η αιτία αναβολής της προτελευταίας αγωνιστικής της Α1 η οποία ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή στις τρεις το μεσημέρι αλλά και δύο αγώνων της Γ΄ ΕΠΣ το πρωί της Κυριακής.
Αντίθετα οι δύο εκκρεμότητες της Β΄ ΕΠΣ Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν κανονικά το Σάββατο και ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος, με τα αποτελέσματα να μην επηρεάζουν τις τρεις πρώτες θέσεις.
Επίσης την εβδομάδα που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της τέταρτης φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, όπου συμμετέχουν οκτώ ομάδες. Τέλος βαρύς ήταν ο πέλεκυς στην Κεντητή και στον προπονητή της Αντώνη Μπαμπαλή, ο οποίος εκτός της αθλητικής ποινής του ενός χρόνου απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και το πρόστιμο των 300 Ευρώ του επιβλήθηκε και η ποινή της 5μηνης φυλάκισης από το αυτόφωρου Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης, όπου δικάστηκε δύο μέρες μετά τον αγώνα Κεντητής – Ερμή Μάνδρας.
Η ομάδα του κάμπου ενώ κέρδιζε με 2-1, έχασε τον αγώνα ο οποίος κατακυρώθηκε στην ομάδα της Μάνδρας με σκορ 3-0 και της αφαιρούνται και δύο βαθμοί από την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ουσιαστικά έχασε έξι βαθμούς και πλέον το μέλλον της στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης κρίνεται αβέβαιο.
Όσο για την αναβολή της προτελευταίας αγωνιστικής, αυτή θα πάει στο τέλος του πρώτου γύρου, στις 16-1-2010 και ο β΄ γύρος θα ξεκινήσει στις 23-1-2010.
Β΄ ΕΠΣ: Δεν επηρεάστηκε η κορυφή
Ισόπαλοι με γκολ ήταν οι δύο αγώνες που ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο της Β΄ ΕΠΣ. Στην Κοτύλη ο Ορφέας 2005 προηγήθηκε με πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο όταν είχε την υπεροχή, αλλά η Κοτύλη ισοφάρισε στην επανάληψη σε 1-1 σε μία δίκαιη μοιρασιά.
Στο Δαφνώνα η Δήμητρα άνοιξε το σκορ και ενώ βρέθηκε πίσω με τα δύο γκολ που απάντησε η Σμίνθη πήρε το βαθμό στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Γ΄ ΕΠΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑ Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ
Με τρεις αγώνες από τους πέντε της προτελευταίας αγωνιστικής της Γ΄ ΕΠΣ συνεχίστηκε και αυτό το πρωτάθλημα, με τον πρωτοπόρο Ορφέα Ν. Αμισσού να πετυχαίνει τη νίκη της ημέρας κερδίζοντας με 9-0 τον ουραγό και αδύναμο Φίλιππο 2005 και να ξεφεύγει από τη 2η θέση κατά τέσσερις βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Ν. Αμισσού αναδεικνύεται πρωταθλήτρια χειμώνα μία αγωνιστική πριν την λήξη του πρώτου γύρου, ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο, αυτόν της 9ης αγωνιστικής με το Σαμακώβ, που έχει ορισθεί να γίνει στις 3-1-2010.
Το πιο σημαντικό παιχνίδι έγινε στα Σήμαντρα μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Κόσυνθου, στη διεκδίκηση κάποιας προνομιούχου θέσης που οδηγεί στη Β΄ ΕΠΣ.
Οι γηπεδούχοι μετά από ένα καλό πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκαν με 4-2 πήραν τη νίκη με συνολικό σκορ 5-3 και έπιασαν στη 2η θέση τον Εθνικό Κιμμερίων που έκανε το καθιερωμένο ρεπό.
Στον άλλο αγώνα της αγωνιστικής ο Ολυμπιακός Λεύκης κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 το Κάστρο Γλαύκης, με τους γηπεδούχους να πληρώνουν παραλίγο το νόμο του ποδοσφαίρου μετά από άστοχη έξοδο του τερματοφύλακα αλλά τα πλασέ των φιλοξενουμένων έφυγε ελάχιστα άουτ.
ΚΥΠΕΛΛΟ
Πραγματοποιήθηκε στις 15-12-2009 και ώρα 19:30 στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης η κλήρωση της 4ης φάσης του κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣ Ξάνθης, με τις δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, Εχίνος Σπορ και Ορφέας Puma, να κληρώνονται εκτός έδρας με αντιπάλους από τους οποίους εύκολα ή δύσκολα πρέπει να πάρουν τη νίκη - πρόκριση. Οι αγώνες οι οποίοι είναι νοκ - άουτ, έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 14:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου