Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τη Makro Ξάνθη που κέρδισε στο Πέραμα με 66-77

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Makro Ξάνθη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Α2, που κέρδισε στο Πέραμα τον Ερμή με 66-77 και θέλει να κλείσει το 2009 με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας την ευχάριστη έκπληξη τον νεοφώτιστο Ίκαρο – Έσπερο Καλλιθέας που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Από ένα ημίχρονο καλής απόδοσης είχαν οι δύο ομάδες. Το πρώτο ανήκει στους γηπεδούχους, που εκμεταλλευθήκαν την καλή τους έδρα αλλά και την επιθετική δυστοκία των Ξανθιωτών έχοντας το προβάδισμα κλείνοντας το πρώτο μέρος στο +8 (33-25).
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν το καλύτερο μέχρι σήμερα για τη Makro Ξάνθη. Βελτιώθηκε στην επίθεση και με ένα σερί 2-15 πήρε προβάδισμα πέντε πόντων 35-40 το οποίο όχι μόνο δεν το έχασε αλλά το είχε μόνιμα στην τελευταία περίοδο σε διψήφιο αριθμό με τελικό 66-77.
Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Παναγιώτου (Πάτρα) – Σιορέντα (Γιάννινα) – Μπούσια (Πάτρα).
Τα 10λεπτα: 12-10, 33-25 (ημιχ), 44-49, 66-77 τελικό.
ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 5, Δασκαλούδης, Αμάτο 9 (1), Τσαρουχάς 2, Σολωμός, Στέφος, Λιακόπουλος 22 (2), Κυπριτζόγλου 9 (1), Τραφαλής 2, Καραλής, Σκούταρης 15 (4), Γριμπαβιώτης 2.
MAKRO ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 10, Χρήστου 20 (1/7), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 2, Στεφανίδης, Γιέλενιτς 14 (4/7), Αναγνωστόπουλος 16, Νησιώτης 6, Μασλαρινός 9 (1/2).
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Ο Αρκαδικός ήταν η ομάδα που έσπασε το αήττητο του Ηρακλή στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα της Τρίπολης χρειάστηκε την παράταση αλλά τελικά πήρε τη νίκη στο Ιβανόφειο. Σημαντική νίκη σημείωσε η Δάφνη επί του Αμύντα, έχοντας τα ηνία στο σκορ από τα πρώτα λεπτά. Ντεμπούτο με νίκη έκανε στον πάγκο του Παγκρατίου, ο Βασίλης Φραγκιάς καθώς οι "ροσονέρι" νίκησαν εκτός έδρας τον Ερμή Λαγκαδά.Ο Αμύντας στο μεταξύ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του Ηλία Μουτράν προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.Το Παγκράτι πέρα από τα θετικά είχε και την... ατυχία του, αφού ο Θοδωρής Βαρδιάνος τραυματίστηκε μετά από άτσαλο πέσιμο στον αγωνιστικό χώρο. Ο παίκτης διεκομίσθη στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί η κατάστασή του.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Μετά την οδύσσεια της επιστροφής τόσο λόγω του γνωστού προβλήματος των Τεμπών όσο και της αβαρείας του λεωφορείου η Makro Ξάνθη χωρίς να ξεκουραστεί ξεκίνησε την προετοιμασία για τον τελευταίο αγώνα με τον Ίκαρο – Έσπερο Καλλιθέας, ώστε να προσθέσει την 5η νίκη που θα την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών, Νίκος Μπογονικολός είχε αρκετά παράπονα από τους διαιτητές στον αγώνα με το Ρέθυμνο και μετά το ματς προχώρησε σε απίστευτες καταγγελίες. Εμείς αντιγράψαμε τις δηλώσεις του από το http://www.mats.gr/ και σας τις παραθέτουμε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση. Και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα και μέρες που είναι δε στενοχωριέμαι μιας και ο κόσμος ταλαιπωρείται από πιο σοβαρά ζητήματα από μπάσκετ. Μπορεί ο χώρος να έχει λαμόγια αλλά εγώ δε θα μείνω μέσα στην λάσπη μαζί τους. Κατονομάζω με στοιχεία δύο μάνατζερ (σ.σ Δελημπαλταδάκη και Καπάζογλου) πως με πίεσαν με μηνύματα χτες και σήμερα αναφορικά με τη διαιτησία. Εγώ δεν ενέδωσα ούτε σήμερα, ούτε πέρυσι και πάλι με το Ρέθυμνο εκτός έδρας. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και να μην κρύβομαι. Είμαι στη διάθεση του αθλητικού δικαστή. Δεν τα έχω με την ΕΟΚ. Άλλωστε και ο πρόεδρος της ΕΟΚ τους θεωρεί μάστιγα τους μανατζαραίους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας τίμια και με ψηλά το κεφάλι».
Μετά τις καταγγελίες του προέδρου της Ολυμπιάδας, Νίκου Μπογονικολού, περί μάνατζερ και διαιτησίας, η ΚΑΕ της Πάτρας την Κυριακή το απόγευμα, εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία γνωστοποιεί ότι θα καταθέσει όλα στοιχεία που έχει στην διάθεση της στους αρμόδιους φορείς.
«Η ΚΑΕ Ολύμπια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ΕΟΚ και στη FIBA, τους αποστέλλει στοιχεία και θεωρεί βέβαιο ότι μετά την καταγγελία - δήλωση του προέδρου Νίκου Μπογονικολού θα γίνουν οι δέοντες ενέργειες για το επίμαχο ζήτημα», αναφέρει η ανακοίνωση.Εμείς περιμένουμε την αντίδραση της ομοσπονδίας, καθότι θα πρέπει ο Νίκος Μπογονικολός να κληθεί από την αθλητική δικαιοσύνη και να δώσει τα στοιχεία που υποστηρίζει ότι διαθέτει και να δούμε όλοι τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα της Α2.
ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ
Παίκτης του Αιγάλεω θα πρέπει να θεωρείται ο Μάνθος Σοφογιάννης. Ο έμπειρος γκαρντ έχει συμφωνήσει από την περασμένη εβδομάδα με την διοίκηση της Αθηναϊκής ομάδας και μάλιστα στο παιχνίδι με τον Ίκαρο/Έσπερο, έκατσε στον πάγκο της ομάδας. Οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση του δελτίου του, το οποίο περιμένουν από ώρα σε ώρα.Ο Σοφογιάννης έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα του Δημήτρη Λιόγα και εάν το δελτίο είναι έτοιμο εγκαίρως, θα κάνει ντεμπούτο στο κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης, κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά.
ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ;
Ορατό παραμένει το «λοκ αουτ», με το ξεκίνημα του νέου έτους, σε Α1 και Α2, καθώς ο ΠΣΑΚ θα αλλάξει την απόφασή του μόνο αν εντός των ημερών δει έργα και όχι λόγια σε ότι αφορά στα αιτήματά του. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών, Λάζαρος Παπαδόπουλος, βρέθηκε την Δευτέρα στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή και κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης ο Γ.Γ. Αθλητισμού ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών κι έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυσή τους.Το ραντεβού των δύο πλευρών ανανεώθηκε για τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε θα γίνει νέα προσέγγιση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως λόγω της μεγάλης διάρκειας της συνάντησης (διήρκεσε περί τις τρεις ώρες) αναβλήθηκε το προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ, που θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου