Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Διώξτε επιτέλους τη σαπίλα από τη Ν.Δ.
Με λαμόγια και απατεώνες δεν κερδίζεται η εξουσία
Όλοι και κυρίως οι σχεδόν 900.000 πολίτες που στις 29 Νοεμβρίου προσήλθαν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, περίμεναν περισσότερες και πολύ πιο άμεσες αλλαγές, τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες μέσα στην παράταξη. Το σφουγγάρι για το οποίο μιλάει ο Αντώνης Σαμαράς μάλλον είναι πολύ μικρό για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των Νεοδημοκρατών για ένα νέο ξεκίνημα της παράταξης. Οι αλλαγές που περιμένει να δει κυρίως σε πρόσωπα ο μέσος Νεοδημοκράτης αφορούν τόσο τα κεντρικά όσο και στα τοπικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δυστυχώς, εκτός από ορισμένες μικροαλλαγές που έγιναν, κανένας δεν είδε τις μεγάλες και αποφασιστικές αλλαγές που περίμενε. Ας πάρουμε για παράδειγμα την Ξάνθη όπου στα της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθούν να βρίσκονται όλοι όσοι ήταν και κατά την προ Σαμαρά εποχή, δηλαδή όλοι όσοι προκάλεσαν αυτό το τραγικό -32% και πίκραναν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους τον Ξανθιώτη Νεοδημοκράτη. Σαν να μην ήρθε ποτέ δηλαδή αυτή η πρωτόγνωρη για τη Νέα Δημοκρατία ήττα, σαν να μην έφταιξαν σε τίποτα οι κύριοι αυτοί που εξακολουθούν να κάθονται στις καρέκλες τους. Όσο για παραίτησή τους ούτε λόγος, που να τη βρουν άλλωστε την ευαισθησία για να παραιτηθούν.
Ακόμα όμως και τα τοπικά εκείνα στελέχη που στις δύσκολες στιγμές μπήκαν μπροστάρηδες και έσωσαν ό,τι μπορούσαν από την έτσι κι αλλιώς διαλυμένη παράταξη, τώρα μας απογοητεύουν με όσα λένε. Τη στιγμή που ακόμα και ένας άσχετος με την πολιτική καταλαβαίνει ότι μοναδικός στόχος της κυρίας Μπακογιάννη είναι η υπονόμευση του Αντώνη Σαμαρά, εκείνοι εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την κυρία Μπακογιάννη ως ένα από τα πιο χρήσιμα στελέχη της παράταξης. Που την είδαν τη χρησιμότητά της άραγε; Μήπως στα δύο απανωτά ΟΧΙ που μέσα σε λίγες μέρες είπε στο νέο αρχηγό του κόμματος; Ή μήπως θέλουν να μας πείσουν ότι η κυρία Μπακογιάννη μπορεί να υπάρξει κάτω από τον Αντώνη Σαμαρά.
Το φώναζαν όλοι, πολίτες και δημοσιογράφοι, εδώ και πολύ καιρό ότι ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να υπάρξει κάτω από την κυρία Μπακογιάννη αλλά εκείνη με τίποτα δεν μπορεί να δεχτεί έναν κατώτερο από του Αντώνη Σαμαρά ρόλο μέσα στην παράταξη. Να που τώρα αυτό αρχίζει να φαίνεται και στην πράξη. Όσο πιο νωρίς καταλάβει ο κύριος Σαμαράς ότι το 80% των υπαρχόντων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να πάνε σπίτι τους τόσο το καλύτερο και για το κόμμα αλλά και για την Ελλάδα.
Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι αυτοί που ακόμα ο κύριος Σαμαράς τους κρατάει στο κόμμα έφεραν και την παράταξη αλλά και την ίδια τη χώρα στα σημερινά της χάλια, πώς λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί έγιναν ξαφνικά χρήσιμοι; Είναι αλήθεια πως ένα τόσο ξαφνικό ξήλωμα ενός τόσο μεγάλου αριθμού στελεχών θα προκαλέσει αντιδράσεις, δυστυχώς ή ευτυχώς όμως, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για τον Αντώνη Σαμαρά να στείλει το μήνυμα στους Έλληνες ότι η Νέα Δημοκρατία αλλάζει σελίδα και ότι μπορεί μια μέρα να κυβερνήσει και πάλι τη χώρα. Ίσως οι τόσες πολλές αλλαγές να επιφέρουν ένα προσωρινό κόστος στο νέο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας αλλά σε βάθος χρόνου θα τον δικαιώσουν.
Αυτό άλλωστε έδειξε και ο κόσμος που κάτω από αντίξοες συνθήκες περίμενε υπομονετικά για να ψηφίσει στις 29 Νοεμβρίου και ο κύριος Σαμαράς οφείλει να υπακούσει στο θέλημα του λαού. «Ο Νεοδημοκράτης βαρέθηκε να δικαιολογεί λαμόγια και απατεώνες» είχε πει στο προηγούμενο τεύχος της Τ ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, είναι δυνατόν αυτό να μην το έχει καταλάβει ο αρχηγός της παράταξης; Στα χέρια των ανθρώπων αυτών έσκασαν τα σκάνδαλα με τα ομόλογα, με το Βατοπέδι και τη SIEMENS καθώς και πολλά ακόμα που πιθανό να μην είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να εμπιστευτούν και πάλι αυτούς τους απατεώνες και να τους δώσουν το τιμόνι της χώρας; Εκτός κι αν ο μοναδικός στόχος του Αντώνη Σαμαρά και των υποστηριχτών του δεν ήταν να δώσουν στην παράταξη και πάλι τροχιά εξουσίας αλλά να κάτσουν στην καρέκλα του κόμματος. Επειδή όμως αυτό είναι κάτι που δεν το πιστεύω, θεωρώ πως πολύ σύντομα όλη αυτή η σαπίλα που βρωμίζει την παράταξη θα πάει σπίτι της, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου