Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Πολύ φιλόξενη αποδείχθηκε η Skoda Ξάνθη στο διεθνές φιλικό με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 2-4

Σε ένα παιχνίδι με δύο «πρόσωπα», καθώς όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με μεγάλο πρωταγωνιστή το Νίκο Λυμπερόπουλο επικράτησε της Skoda Ξάνθης με 4-2. Ο Έλληνας επιθετικός έφερε στα ίσα το σκορ (2-2), ενώ έδωσε και την τελική πάσα για να πάρει κεφάλι στο σκορ η ομάδα του. Για την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, το προβάδισμα με δύο τέρματα έδωσαν οι Φαμπιανέσι (πέναλτι) και Μαρσελίνιο στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Οι περίπου 900 Ξανθιώτες φίλαθλοι, που βρέθηκαν στο γήπεδο των Πηγαδίων και επέλεξαν να περάσουν το απόγευμά τους παρακολουθώντας το ματς, αποζημιώθηκαν και με το παραπάνω. Εκτός από την ευκαιρία να δουν παίκτες της ομάδας τους που μέχρι τώρα είχαν περιορισμένο χρόνο συμμετοχής, απόλαυσαν έξι γκολ και παρακολούθησαν το Νίκο Λυμπερόπουλο να «σφραγίζει» τη νίκη της ομάδος του. Έτσι, ο «Λύμπε» στο 83’ που βγήκε αλλαγή αποθεώθηκε και αποθέωσε ο ίδιος τόσο τους Έλληνες, όσο και τους περίπου 30 «τρελούς» οπαδούς της Άιντραχτ, που ταξίδεψαν από τη Γερμανία στην Ξάνθη για ένα απλό φιλικό παιχνίδι.
Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο που έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ και από ένα πλούσιο δεύτερο στο οποίο σημειώθηκαν έξι τέρματα. Η Skoda Ξάνθη μπήκε δυνατά στο δεύτερο μισό του αγώνα και έκανε γρήγορα το 1-0 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαμπιανέσι (48’, το κέρδισε ο Μαρσελίνιο), ενώ με το πλασέ του Μαρσελίνιο (51΄) έπειτα από ασίστ του Αμπένα έκανε το 2-0. Οι Γερμανοί φαίνεται ότι πείσμωσαν από το γεγονός και πέρασαν στην αντεπίθεση. Μέσα σε ένα διάστημα 18 λεπτών μόνο διαμόρφωσαν το τελικό 4-2. Δύο κεφαλιές των Μάιερ (63΄) και Λυμπερόπουλου (68΄) από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ έφεραν το ματς στα ίσια και στο 75΄, ο Φένιν με πλασέ έπειτα από πάσα «πάρε-βάλε» του Έλληνα επιθετικού, έδωσε προβάδισμα στην Άιντραχτ. Το 4-2 διαμορφώθηκε στο 81΄ και πάλι από κεφαλιά, με δράστη αυτή τη φορά τον Κόλερ.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος (74΄ Γκσπούρνινγκ), Κομεσίδης (74΄ Μπέρτος), Τζιωρτζόπουλος (86΄ Φερνάντες), Σταθάκης, Κωστούλας, Αμπένα (56΄ Κιντάνα), Μαρσελίνιο (86΄ Κόλμπας), Φαμπιανέσι (74΄ Παπαδόπουλος), Σουάνης (69΄ Λουτσιάνο), Στιβάρ (69΄ Βακουφτσής), Πόι (46΄ Λιαπάκης)
ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Φέρμαν, Οκς (80΄ Μαχνταβίκια), Πέτκοβιτς (83΄ Τσόμου), Φραντς (46΄ Τέμπερ), Λυμπερόπουλος (83΄ Αλβαρεζ), Κορκμάζ (63΄ Κέλερ), Σταϊνχόφερ, Μάιερ (63΄ Κόλερ), Φένιν (80΄ Τόσκι), Ρους, Τιτς Ριβέιρο. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ
«Λογική» χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου του ματς με την Άιντραχτ, την έλλειψη ομοιογένειας που παρουσίασαν οι παίκτες που δεν έχουν πολύ χρόνο συμμετοχής και την ευκαιρία να μάθουν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ο Γιάννης Ματζουράκης. Για αυτό και: «Κάθε Δευτέρα θα παίζουμε φιλικό για να βγάζουμε συμπεράσματα. Είμαι ικανοποιημένος για τα πρώτα 65΄ του αγώνα».
Ο προπονητής της Άιντραχτ Μίχαελ Σκίμπε ευχαρίστησε τη Skoda Ξάνθη για τη φιλοξενία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από την πρώτη στιγμή νιώσαμε πολύ άνετα στην πόλη σας» και μιλώντας για το ματς, ανέφερε ότι του έκαναν θετική εντύπωση οι Κωστούλας, Πόι και Μαρσελίνιο.
Είναι πολύ όμορφο το να γυρίζεις σε ένα γήπεδο ως αντίπαλος και να σε χειροκροτούν», ήταν η δήλωση του Νίκου Λυμπερόπουλου, του οποίου οι ενέργειες εντός αγωνιστικού χώρου έδωσαν τη νίκη στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο φιλικό με αντίπαλο τη Skoda Ξάνθη. Ο Έλληνας επιθετικός δεν ξέχασε την Εθνική ομάδα στην οποία ευχήθηκε καλή τύχη για πρόκριση στο Μουντιάλ, παρά την αποχώρησή του.
ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ SKODA ΞΑΝΘΗ
Ιδιαίτερη τιμή για τη Skoda Ξάνθη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ομάδας, κ. Αριστείδης Πιαλόγλου την επιλογή της Skoda Ξάνθης από τη γερμανική ομοσπονδία για το φιλικό παιχνίδι με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν οι Γερμανοί να διαφημίσουν το «προϊόν» τους στο εξωτερικό.
ΠΑΡΕΛΘΟΝ…
Δεν πρόλαβε να στεριώσει (δεν είχε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής στα επίσημα παιχνίδια) και αποτελεί παρελθόν από τη Skoda Ξάνθη. Πρόκειται για τον 29χρονο Αργεντινό Χουάν Φερναντές, τον οποίο με επίσημη ανακοίνωση ευχαρίστησαν για την προσφορά του και του εύχονται καλή επιτυχία στην καριέρα του.
ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ
Ανέβασε τις μετοχές του με το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΚ ο Μάουρο Πόι. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ισχυρός άνδρας της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος είναι διατεθειμένος μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καλέσει στο γραφείο του τον 28χρονο επιθετικό, προκειμένου να συζητήσουν από τώρα το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του που λήγει το προσεχές καλοκαίρι.
ΕΦΗΒΟΙ
Στη 2η θέση του Β΄ ομίλου του εφηβικού πρωταθλήματος της Super League ανέβηκε η Skoda Ξάνθη μετά τη νέα νίκη της και μάλιστα στην Καβάλα με σκορ 0-4. Η ξανθιώτικη ομάδα σε πέντε αγώνες έχει 10 βαθμούς, όπου προηγείται ο ΠΑΟΚ με 13.
ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Πρόστιμα σε Άρη, Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στις αναμετρήσεις της έκτης αγωνιστικής. Αντίθετα απαλλάχθηκε η Skoda Ξάνθη για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, ενώ η υπόθεση της ΑΕΚ που αφορούσε στον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, αναβλήθηκε επ’ αόριστον.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Μετά το διήμερο ρεπό του Σαββατοκύριακου, από τη Δευτέρα ξεκίνησε η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη για τον Κυριακάτικο εκτός έδρας αγώνα στη Λάρισα με την ΑΕΛ η οποία προσπαθεί να βρει τον εαυτό της, μιας και το ξεκίνημα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, δεν είναι το καλύτερο, αφού βρίσκεται στην 14η θέση με τρεις βαθμούς από ισάριθμες ισοπαλίες.
Πέρυσι οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες την 3η αγωνιστική και πάλι στη Λάρισα με τη Skoda Ξάνθη να κερδίζει με 0-1 χάρη σε γκολ του Αγκάλι.
Στη διάθεση του Γιάννη Ματζουράκη, τέθηκε ο Δημήτρης Σουάνης που εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, όπως επίσης και ο τραυματίας Κουκιέλκα. Αντίθετα απόντες μέχρι και την Πέμπτη είναι οι διεθνείς Παντελής Ριζογιάννης και Θόδωρος Βασιλακάκης που με την Ελπίδων δίνουν τις δικές τους μάχες απέναντι σε Πορτογαλία (2-1) και Λιθουανία για τα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011 σε ματς που διεξάγονται στην Τρίπολη, καθώς και οι Ταϊντέρ, Στρμπα και Αλ Σαϊφί.

«Οι νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση» δηλώνει ο Ιβάν Φαμπιανέζι

Με μόλις μια συμμετοχή στο πρωτάθλημα κόντρα στον Εργοτέλη, ο Ιβάν Φαμπιανέζι συμμετείχε μετά από καιρό σε αγώνα της Skoda Ξάνθης, στο φιλικό με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου πέτυχε το πρώτο του -ανεπίσημο- γκολ.
Την άποψη ότι οι τελευταίες νίκες της Skoda Ξάνθης θα δώσουν μεγάλη αυτοπεποίθηση στους παίκτες εξέφρασε ο Ιβάν Φαμπιανέζι, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ξανθιώτικης ομάδας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
«Βρίσκω ολοένα και καλύτερα τα πατήματά μου μέσα στο γήπεδο, μαθαίνω τους νέους συμπαίκτες μου και πιστεύω πως θα έχω καλύτερη παρουσία στη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Αγωνίστηκα εναντίον του Εργοτέλη και στη συνέχεια στο φιλικό ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όπου πέτυχα το πρώτο μου γκολ, έστω και αν πρόκειται για φιλικό παιχνίδι, κάτι που θα μου κάνει καλό, θα μου ανεβάσει την αυτοπεποίθηση. Θέλω πολύ να βοηθήσω τη Skoda Ξάνθη, βέβαια υπεύθυνος και αυτός που κρίνει καλύτερα από όλους είναι ο προπονητής. Δικιά μου δουλειά είναι να δίνω το 100% στις προπονήσεις και στη συνέχεια θα πάρω την αμοιβή μου, με χρόνο συμμετοχής. Πλέον έχουμε κάνει νίκες και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, καθώς αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά και θα γίνουμε καλύτεροι όλοι μας, ώστε να αποδώσουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο.
Αισθάνομαι πολύ όμορφα στην Ξάνθη, αφού ο κόσμος είναι φιλικός, ενώ και με τα παιδιά από την ομάδα βρισκόμαστε συχνά και έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για διάφορα θέματα εκτός ποδοσφαίρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου