Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009



ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ



…ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ο οποίος σώνει και καλά έχει γραπωθεί στην καρέκλα του προκαλώντας μάλιστα όποιον την εποφθαλμιά αν τολμήσει να έρθει να την πάρει. Ως άλλος Λεωνίδας ξεστομίζει το μεγαλειώδες «Μολών Λαβέ» ενώ θέλοντας να δείξει και την ελληνική του παιδεία παρομοιάζει τον εαυτό του με την Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Δίκαια λοιπόν ο άνθρωπος διεκδικεί με δόντια και με νύχια τη θέση του. Τόση μόρφωση πού αλλού να τη βρεις! Μόνο που ξεχνά ότι στην Αρχαία Αθήνα υπήρχε και ο εξοστρακισμός. Αυτό το κεφάλαιο ίσως να μη πρόλαβε να το μάθει. Γι αυτό και τόση εμμονή, παρά την κατακραυγή που δέχεται, να μην παραιτηθεί αξιοπρεπώς από τη θέση του προέδρου. Βλέπετε το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς. Μόνο που κάποιες φορές η δόξα γίνεται μπούμερανγκ και το μόνο που μένει είναι ο απογυμνωμένος κότινος.

…ο νέος βουλευτής Ξάνθης, ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, παρά την εμμονή ορισμένων, δε ξεχνά τους αγώνες που έδωσε αυτός ο τόπος για το Βατοπέδι και κάλεσε τους Εφραίμ και Αρσένιο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποποιηθούν κάθε διεκδίκησης από τη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες περιοχές. Γιατί αν ορισμένοι θέλουν το θέμα να μπει στο συρτάρι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Βατοπεδινοί θα επανέλθουν, όπως μάλιστα ευθαρσώς δήλωσε ο ίδιος ο Αρσένιος κατά τη διάρκεια της δίκης. Κάτι άλλωστε που το Κανάλι 6 επεσήμανε από την πρώτη στιγμή. Εκεί λοιπόν που άλλοι σωπαίνουν ο κύριος Ξυνίδης έχει το σθένος να λέει τα πράγματα με το όνομά τους κρατώντας σε εγρήγορση και όλη την τοπική κοινωνία που καλό θα είναι να μην κλείνει τα αυτιά της και να επαναπαύεται.

…ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θράκης, Απόστολος Αγκόρτσας, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων τα οποία χρήζουν απάντησης. Γιατί από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Νομαρχία Ξάνθης για την τουριστική προβολή του νομού λείπουν οι κατ’ εξοχήν θεσμικοί φορείς τη στιγμή που δήμος και υπερνομαρχία δρουν συντονισμένα; Ποιος εξέδωσε τα φυλλάδια και το dvd, τι περιέχουν, τι κόστος είχαν, γιατί δε ρωτήθηκαν οι ξενοδόχοι, όχι για να επιβάλλουν τη γνώμη τους αλλά συμβουλευτικά; Για ποια τουριστική προβολή μιλάμε όταν οι παραλίες βρίσκονται σε άθλιο χάλι, όταν το μουσείο των Αβδήρων λειτουργεί ως δημόσια υπηρεσία, όταν όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν έχουμε επιλύσει βασικά ζητήματα υποδομών; Καλές οι προσπάθειες τουριστικής προβολής. Όταν όμως γίνονται μεμονωμένα αφήνουν να αιωρούνται κάποια ερωτήματα αναφορικά με την πραγματική πρόθεση των διοργανωτών. Η κοινωνία είναι ένας συνεκτικός δεσμός ανθρώπων και φορέων. Και έτσι οφείλει να αντιμετωπίζεται και να λειτουργεί. Προκειμένου να μπορούν να υπάρξουν θετικά, μετρήσιμα αποτελέσματα. Μετρήσιμα όχι μόνο ως προς τον αριθμό αλλά και ως προς την ποιότητά τους.

…η καχυποψία που εκφράσαμε όλοι οι δημοσιογράφοι, μηδενός εξαιρουμένου, ούτε και ημών των ιδίων, αναφορικά με τη υποψηφιότητα του δημοτικού συμβούλου κυρίου Μαλκότς στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποδείχθηκε και από τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και από την επιστολή που ακολούθησε, η οποία άδειαζε τη λειτουργία της συμβουλευτικής επιτροπής και των πρακτικών της, κάθε άλλο παρά ευνοήθηκε από τη σκληρή γραμμή του τουρκικού προξενείου. Αντίθετα επιβραβεύθηκε από τους ψηφοφόρους της μειονότητας ο κύριος Ζεϊμπέκ που επί χρόνια είναι μέλος του Συνασπισμού και δουλεύει συστηματικά και αθόρυβα. Γεγονός που έδωσε στο κόμμα ένα από τα καλύτερα ποσοστά του στην εκλογική διαδικασία τοπικά. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

…πολίτης ο οποίος με ρώτησε για το τι τελικά θα γίνει στην πλατεία με την ολοκλήρωση του έργου της ενοποίησης. Στον οποίο απάντησα, όταν μάθει εκείνος ας πληροφορήσει κι εμένα. Γιατί εγώ οφείλω να παραδεχτώ ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει. Ίσως βέβαια να φταίει η περιορισμένη αντίληψη και νοημοσύνη μου. Δεν ξέρω ειλικρινά. Ωστόσο μάλλον της ίδιας νοημοσύνης είμαστε αρκετοί δημότες που προσπαθούμε να λύσουμε το αίνιγμα της Σφίγγας και ακόμη δεν το καταφέραμε. Πιστεύω όμως ότι σύντομα θα λυθούν οι απορίες μας αφού το έργο προχωρά και φθάνει σιγά σιγά ο καιρός να παραδοθεί. Τότε θα δείξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου