Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η «δημοκρατία» του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής
διχάζει τη Θράκη


Εμφανώς συγκινημένος εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Σγουρίδης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο κύριος Σγουρίδης δε δίστασε να καταγγέλλει τις πρακτικές του τουρκικού προξενείου και τις λογικές των δυο μεγάλων κομμάτων οι οποίες καταργούν τελικά τη δημοκρατική ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών. Ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Σγουρίδη έχει ως εξής:
«Κατ’αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τους Ξανθιώτες που υπερψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και βοήθησαν στο να υπάρξει αυτή η μεγαλειώδης νίκη των 10 μονάδων. Δεύτερον, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ξανθιώτες που με στήριξαν με την ψήφο τους. Ήμασταν μαζί στα 20 χρόνια της κοινοβουλευτικής μου παρουσίας. Η διαχρονική αυτή σχέση έχτισε μια σταθερή άξια και όχι κάστρο. Σήμερα παραδίδω την σκυτάλη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Ξάνθης στο Σωκράτη Ξυνίδη. Έφθασα την Ξάνθη ψηλά και εύχομαι και αυτός με την σειρά του να την παραδώσει ψηλότερα. Οι Ξανθιώτες έδωσαν δίπλα μου μάχες πολλές και νικηφόρες για την Ξάνθη και για την Δημοκρατία. Αυτή τη φορά παρά την αύξηση των ψήφων στο πρόσωπο μου, η μάχη χάθηκε. Χάθηκε γιατί στη Θράκη έχουμε μια Δημοκρατία δυο ταχυτήτων. Αυτή της υγιούς άμιλλας μεταξύ ανθρώπων, ιδεών και πολιτικών και αυτή του προξενείου που χειραγωγεί την μουσουλμανική ψήφο και προσπαθεί να γίνει ρυθμιστής της Ξανθιώτικης κοινωνίας. Φυσικά, με την ανοχή πολλών που προσβλέπουν σε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη.
Όμως, η «Δημοκρατία» του προξενείου Κομοτηνής διχάζει τη Θράκη και δεν αρμόζει σε μια χώρα ανοιχτή , ευρωπαϊκή όπως η Ελλάδα».
Ακόμη ο κύριος Σγουρίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με το αν υπήρξε καθοδήγηση της μειονότητας ως προς την αποδοκιμασία στο πρόσωπό του τόνισε: «θεωρώ ότι οι χριστιανοί και μουσουλμάνοι θα πρέπει να ψηφίζουν όποιον υποψήφιο θέλουν. Κι εκεί δεν υπάρχει χειραγώγηση της ψήφου. Δεν νομίζω ότι το προξενείο θεώρησε ότι στο πρόσωπό μου δεν θα πρέπει να εκφραστεί η μουσουλμανική ψήφος. Όμως θεωρώ ότι η χειραγώγηση να υπάρχουν ισχυροί μειονοτικοί υποψήφιοι σε όλα τα ψηφοδέλτια, αυτό δημιουργεί την κατευθυνόμενη ψήφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου