Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Τελική πρόβα με τον Άρη (80-69) για τη Makro Ξάνθη που έδειξε πανέτοιμη για την πρεμιέρα
Ο καλύτερος πρεσβευτής της πόλης μας, η ομάδα μπάσκετ της Makro Ξάνθη, είναι έτοιμη να δώσει φέτος το παρών στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με υψηλές προσδοκίες.
Με κύριο …όπλο τον προγραμματισμό και την αναμφισβήτητη γνώση, η Makro Ξάνθη μπαίνει φέτος στα βαθιά ξέροντας όμως …καλό κολύμπι, οπότε είναι δεδομένο πως θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
Στην υψηλότερη κατηγορία που έχει φτάσει ποτέ το μπάσκετ της Ξάνθης και ειδικότερα η Makro Ξάνθη, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να αποτελέσει αυτή η ομάδα την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
Η Makro Ξάνθη κράτησε τον κορμό της και ενισχύθηκε εκεί που πόναγε. Ψάχνοντας με επιμονή και υπομονή κατάφερε να βρει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, σε μια δύσκολη μεταγραφική χρονιά, αφού 4-5 ομάδες, με κορυφαία την Ολυμπιάδα Πατρών, ανέβασαν το μπάτζετ των παικτών σε δυσθεώρητα ύψη.
Πρωταθλήτρια των μεταγραφών αναμφίβολα ήταν η Ολυμπιάδα, όμως τους παίκτες που απέκτησε η Makro Ξάνθη είναι σίγουρο πως πολλοί θα ήθελαν να τους έχουν στο δυναμικό τους. Μεταγραφές ουσίας και όχι εντυπωσιασμού με απόκτηση παικτών σε θέσεις που η ομάδα πόναγε.
Χρονικά η πρώτη μεταγραφή ήταν αυτή του αρχηγού Γιάννη Στεφανίδη, αφού ήταν επιθυμία της διοίκησης του Νίκου Νικολόπουλου.
Η δεύτερη μεταγραφή ήταν του Αλέξη Παναγιωτόπουλου, τον παίκτη του Ρεθύμνου που πέρυσι φόρτωσε με αρκετούς πόντους το καλάθι της ξανθιώτικης ομάδας.
Σειρά πήραν ο Νησιώτης, ο οποίος συνδυάζει το ταλέντο με την εμπειρία με πολύ καλό απολογισμό πόντων (319) πέρυσι με τον Ερμή Λαγκαδά, ο Σίμος Ιωακειμίδης πρώην διεθνής με την Εθνική Εφήβων, ο πρώην δικός μας Δημήτρης Μασλαρινός και τέλος ο Κώστας Χρήστου με θητεία στην Α1 (ΠΑΟΚ, Λάρισα) και Α2 (Χαλκίδα, Ηρακλή). Ο Χρήστου είναι δεδομένο ότι θα βοηθήσει αποφασιστικά την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας της συζύγου του, αφού ο σωματότυπός του αλλά και ο τρόπος παιχνιδιού του, ενισχύουν την ομάδα τόσο περιφερειακά όσο και κοντά στο καλάθι.
ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ
Το γεγονός ότι το φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας αργεί να ξεκινήσει λόγω και των εκλογών, αλλά και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Makro Ξάνθη από τη συνέχεια του κυπέλλου Ελλάδος, τα φιλικά παιχνίδια είναι πλέον κάτι σαν αναγκαίο κακό για την ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη, ώστε να διατηρηθεί σε καλή αγωνιστική κατάσταση και για να αποκτήσει ομοιογένεια, μιας και εντάχθηκε πρόσφατα στο ρόστερ ο Χρήστου.
Την εβδομάδα που μας πέρασε η Makro Ξάνθη έδωσε δύο φιλικά. Την περασμένη Τετάρτη στο Λαγκαδά με τον Ερμή από τον οποίο έχασε με 79-77 και το Σάββατο στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο με τον Άρη του Φώτη Κατσικάρη χάνοντας με 80-69 (36-36 ημιχ.). Δύο παιχνίδια που η ξανθιώτικη ομάδα έδειξε τις φετινές της δυνατότητες και ήταν οι τελικές πρόβες πριν από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος που έχει οριστεί για το Σάββατο 17 Οκτωβρίου.
Η ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη, όπως και πέρυσι, ξεκινά τις υποχρεώσεις της από τη Δάφνη με μοναδικό στόχο τη νίκη, που είναι μέσα στις δυνατότητές της και με δεδομένο ότι η αθηναϊκή ομάδα ακόμη βρίσκεται στη σύνθεσή της. Πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο περσινός αρχηγός της Makro Ξάνθη, Λάζαρος Σεφερίδης.
Οι παίκτες στους οποίους θα στηριχτεί ο Γρηγόρης Σουλιώτης είναι οι: Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Σίμος Ιωακειμίδης, Βαγγέλης Κουκουράβας, Γιάννης Στεφανίδης, Γιώργος Μαρουλάκης, Ιβάν Γέλενιτς, Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Στράτος Νησιώτης, Δημήτρης Μασλαρινός, Κώστας Χρήστου, Λυσίμαχος Καρατσώλης και ίσως ο Φάνης Σπανός.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Νήαρ Ηστ μετά το Περιστέρι έριξε στο καναβάτσο μια ακόμα ομάδα της Α1. Η ομάδα της Καισαριανής στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της β΄ φάσης νίκησε και απέκλεισε την Καβάλα από τη συνέχεια του θεσμού.
Εύκολη πρόκριση για τα Τρίκαλα που «άλωσαν» στις Σέρρες τους Ίκαρους αλλά και για τον ΠΑΟΚ που νίκησε στην έδρα του Λαυρίου.
Τέλος, ο Ηρακλής συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στο κύπελλο Ελλάδας. Η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση πέρασε νικηφόρα από το «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας, επικρατώντας της Ολυμπιάδας και μαζί με τη Νηαρ Ηστ είναι οι δύο ομάδες που συνεχίζουν στην 3η αγωνιστική της β΄ φάσης του θεσμού, ενώ ο νικητής της μονομαχίας θα περάσει στις 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου