Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αναγέννηση Θαλασσιάς στην Α1 & Ερ. Αστέρας Σελέρου στην Α2, οδηγούν τις κούρσες των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης

Τέσσερις αγωνιστικές έχουμε διανύσει στα δύο πρώτα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης και τις κούρσες οδηγούν δύο ομάδες από μία σε κάθε πρωτάθλημα. Η Αναγέννηση Θαλασσιάς στην Α1 και ο Ερ. Αστέρας Σελέρου στην Α2, με την διαφορά ότι και οι δύο ομάδες δεν έχουν κάνει το καθιερωμένο τους ρεπό.
Α1 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Μετά την πρεμιέρα το Κουτσό φιλοξένησε το δεύτερο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος, χωρίς και πάλι να βγει νικητής από την αναμέτρηση. Ο Π. Μελάς υποδέχθηκε την Ασπίδα με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1 σε έναν αγώνα με αρκετή ένταση και δύο αποβολές όλες για την Ασπίδα. Η ομάδα του Παναγιώτη Καμαράκη για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα κερδίζει τις εντυπώσεις και αποδεικνύει ότι ο άτυχος αγώνας της πρεμιέρας με τον Άρη Πετεινού έχει περάσει στην ιστορία. Παρότι αγωνίστηκε για 35΄ λεπτά με εννιά παίκτες (αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη ο Σισαμπέρης και απευθείας κόκκινη ο Κιαμήλ), εντούτοις διεκδίκησε την νίκη χάνοντας δύο κλασικές ευκαιρίες με αριθμητικό μειονέκτημα και στάθηκε άτυχη στο 85΄ όταν δέχθηκε την ισοφάριση.
Μπορεί πέρυσι να εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία την προτελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος δείχνει και θέλει να επιστρέψει δυναμικά εκεί που ανήκει. Ξεκίνησε με δύο νίκες στο πρωτάθλημα, υπέστη ισάριθμες σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αλλά η τρίτη φετινή νίκη την επανέφερε στο ρετιρέ το οποίο διατηρεί μόνη της αφού εκμεταλλεύθηκε τις ισοπαλίες της Ασπίδας, του Αστέρα Μαγικού και το ρεπό της Βιστωνίδας. Η Αναγέννηση Θαλασσιάς περί ου ο λόγος μετά από ένα ανοικτό παιχνίδι κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα την νεανική ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ η οποία προηγήθηκε και έκλεισε το σκορ.
ΣΤΗΝ δεύτερη θέση πέρασε μόνος ο Αστέρας Μαγικού που παρέμεινε και πάλι αήττητος φεύγοντας από τον Κένταυρο με την λευκή ισοπαλία σε έναν αγώνα όπου οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο και σε γενικές γραμμές ήταν δίκαιη η μοιρασιά.
ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ έχουμε στην 3η θέση όπου ισοβαθμούν πέντε ομάδες με την Βιστωνίδα και τον Ατρόμητο Χρύσας να πλεονεκτούν λόγω του ότι έκαναν το ρεπό τους. Στην Χρύσα ο Ατρόμητος με τον αέρα του πρωταθλητή συνέχισε την καλή παράδοση από την περσινή περίοδο και κέρδισε στο τέλος την Θράκη Συδινής, που πίστεψε ότι θα έφευγε με έναν βαθμό αφού ισοφάρισε στο 88΄ σε 2-2. Τελικά ο Χαϊτίδης με το δεύτερο προσωπικό του γκολ πήρε την μπουκιά από την ομάδα του Πάρη Πραφτσιώτη.
ΣΤΟΥΣ 7 βαθμούς ανέβηκε ο Άρης Πετεινού που φιλοδώρησε με μισή ντουζίνα γκολ την ουραγό Θύελλα Μαγγάνων. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη είδε το … χρώμα της νίκης μετά από ένα μήνα, αλλά το παιχνίδι δεν προσφέρεται για συμπεράσματα αφού είναι γνωστή η δυναμική της ομάδας των Μαγγάνων, μια και δεν έχει πάρει ακόμη κάποιο βαθμό.
ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμενη νίκη για την Α.Ε. Ποντίων Ευμοίρου, που είχε την τύχη με το μέρος της ανατρέποντας το 0-2 των πρώτων λεπτών φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα στο τέλος του πρώτου μέρους, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στον Ερμή που για άλλη μία αγωνιστική έμεινε με τις εντυπώσεις.
ΤΡΕΙΣ αγώνες ισάριθμες ισοπαλίες και ένα ρεπό είναι ο απολογισμός της Κεντητής μέχρι τώρα, που μετά τις λευκές είχε και την πρώτη με γκολ. Η ομάδα του κάμπου προηγήθηκε δύο φορές στις αρχές των ημιχρόνων, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει την πρώτη νίκη αφού στο τέλος ο Ηρακλής Ν. Ζυγού πέτυχε την ισοφάριση με τον Καλπάκη, σε διαστήματα όμως που είχε τον πλήρη έλεγχο.

Α2 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ την ξέφρενη πορεία του ο Ερ. Αστέρας Σελέρου μετά την 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια. «Θύμα» του η Κεσσάνη Ερασμίου που γνώρισε την «ταρίφα» των τεσσάρων γκολ που έχει δημιουργήσει φέτος ο πρωτοπόρος.
ΑΗΤΤΗΤΟΣ είναι και ο Αετός Τοξοτών και μάλιστα σε τρεις αγώνες διατηρώντας το απόλυτο μια και έχει κάνει το καθιερωμένο ρεπό. Η ομάδα των Τοξοτών πέρασε μέσα από την Λευκόπετρα κερδίζοντας τον Κεραυνό που δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο κυρίως να παραβιάσει την εστία των φιλοξενούμενων. Έτσι σε διάστημα δύο λεπτών πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και έφυγαν με μία νίκη υποθήκη για την συνέχεια.
ΜΟΝΟ ντέρμπι δεν ήταν ο αγώνας των Πηγαδίων μεταξύ της Ασπίδας και του Ήλιου Ηλιόπετρας. Αιτία ο Λεωνίδας Μαλαδένης που πέτυχε πέντε γκολ μετατρέποντας την συνάντηση σε υγιεινό περίπατο, φέρνοντας την ομάδα του στην 2η θέση με 9 βαθμούς.
ΡΕΦΑΡΕ την εντός έδρας ήττα ο Δημόκριτος Αβδήρων που πέρασε με 4η από τον Κύρνο, υποχρεώνοντας τον Νέστο στην πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Πλούσιο το θέαμα για τους τυχερούς φιλάθλους αφού εκτός των 7 γκολ οι επιθετικοί είδαν και πέντε φορές η μπάλα να αποκρούεται από τα δοκάρια.
ΣΤΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ο Αετός Αυξεντίου παρουσιάστηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς και άντεξε για ένα ημίχρονο, απέναντι στον Φίλιππο που πέτυχε την δεύτερη νίκη και πρώτη στην έδρα του.
ΤΕΛΟΣ στην Γοργόνα έγινε η μοναδική ισοπαλία της ημέρας. Ο Αετός προηγήθηκε στο σκορ απέναντι στην ΑΕ Κυψέλης, αλλά δεν εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και μάλιστα βρέθηκε και πίσω στο σκορ ισοφαρίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο παίρνοντας τον πρώτο του βαθμό.

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ
Με την υπ΄ αριθμό 05/08-10-2009 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης αποτελούμενη από τους ΥΦΑΝΤΙΔΗ ΣΑΒΒΑ — Πρόεδρο, ΚΥΡΛΙΔΗ ΑΝΘΙΜΟ και ΤΣΑΤΡΑΛΗ ΦΩΤΙΟ — Μέλη, η οποία συνεδρίασε στις 08-10-2009 γραφεία της Ένωσης προκειμένου να επιληφθεί των Φ/Α της 03-10-2009 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και των τοπικών Πρωταθλημάτων. Η ΠΕ. της ΕΠΣ Ξάνθης αφού έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του ΚΑΠ, τα ΦΙΑ της 03-10-2009 και τις διατυπωθείσες σε αυτά παρατηρήσεις του Διαιτητή καθώς και το αρχείο ποινολογίου ποδοσφαιριστών, επιβάλλει στους παρατηρηθέντες ή αποβληθέντες ποδοσφαιριστές τις αντίστοιχες κατά περίπτωση πειθαρχικές κυρώσεις:
ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙ0ΝΥΣΗΣ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΝΕΣΤΟ! ΚΥΡΝΟΥ: ΤΟΠΟΥΖ ΕΡΝΤΕΜ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΚΕΝΤΑΥΡΟ! ΞΑΝΘΗΣ: ΜΟΛΛΑ ΧΟΥΣΕΙΝ ΑΙΧΑΝ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ: ΡΙΤΒΑΝΟΓΛΟΥ ΟΥΜΟΥΤ (4) ΑΓ. & 40,00 Ε
ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ: ΤΕΦΙΚΟΓΛΟΥ ΑΧΜΕΤ (2) ΑΓ. & 20,00 Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου