Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις φιλοξένησε η Ξάνθη
Λίγα τα γήπεδα και πολλά τα προβλήματα λένε οι υπεύθυνοι
Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε γήπεδα και εγκαταστάσεις, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην Ξάνθη το 80ο πανελλήνιο πρωτάθλημα αντισφαίρισης όπου συμμετείχαν πάνω από 120 αθλητές από ολόκληρη την Ελλάδα. Οι αγώνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στη μία συμμετείχαν αθλητές κάτω των 12 ετών, αγόρια και κορίτσια και στη δεύτερη αθλητές κάτω των 16 ετών, επίσης αγόρια και κορίτσια.
Οι αθλητές αυτοί, οι οποίοι θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι οι καλύτεροι από την κάθε περιοχή, έχουν σαν στόχο να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην εθνική μας ομάδα, κάτι που άλλωστε είναι και το μεγάλο όνειρο του κάθε αθλητή σε όλα τα αθλήματα. Οι μικροί αθλητές έδιναν δύο και τρεις αγώνες τη μέρα μιας και το τένις έχει αυτή την ιδιαιτερότητα.
Ωστόσο οι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος κάνουν λόγο για μεγάλες ελλείψεις και ευελπιστούν πως στο μέλλον η πόλη μας θα αποκτήσει περισσότερα γήπεδα τένις και καλύτερες εγκαταστάσεις ώστε να πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη ευκολία τέτοιου είδους διοργανώσεις. Άλλωστε αυτό βοηθάει και την πόλη μας γενικότερα αφού οι 120 αυτοί αθλητές συνοδεύονται από προπονητές και γονείς με αποτέλεσμα μέσα από μια αθλητική διοργάνωση να αποκτά και επισκεψιμότητα η Ξάνθη.
Να τονίσουμε πως το τένις είναι ένα κατεξοχήν ατομικό άθλημα και είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ξάνθη ο όμιλος αντισφαίρισης υπάρχει από το 1983, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον των νέων για το συγκεκριμένο άθλημα με αποτέλεσμα οι αθλητές που συμμετέχουν στον όμιλο να ξεπερνούν τους 120.
Στόχος του ομίλου αντισφαίρισης Ξάνθης, πέρα από την προσέγγιση του αθλήματος από νέα παιδιά, είναι και η ανάδειξη ενός πρωταθλητή, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει. Διαθέτει 3 προπονητές για τους μικρούς σε ηλικία μαθητές και άλλους 2 για τους μεγαλύτερους ενώ διαθέτει και μόνιμο προσωπικό για τη συντήρηση των γηπέδων τένις.
Η άνθηση όμως του τένις στην Ξάνθη έχει σαν αποτέλεσμα να είναι πλέον πολύ λίγα τα μόλις τέσσερα γήπεδα που διαθέτει η πόλη μας, για το λόγο αυτό με έγγραφο αίτημά τους προς τη νομαρχία Ξάνθης, οι υπεύθυνοι του ομίλου αντισφαίρισης έχουν ζητήσει να τους παραχωρηθεί ο χώρος δίπλα στα γήπεδα τένις ο οποίος για την ώρα εξυπηρετεί τη σχολή οδηγών, διευκρινίζουν όμως πως αυτό δεν το ζητούν σε αντιπαράθεση με τη σχολή οδηγών αλλά προτείνουν την εύρεση ενός πιο κατάλληλου χώρου για τη σχολή μιας και ο χώρος που τώρα χρησιμοποιείται δεν είναι και ο πλέον κατάλληλος. Εκείνο που για την ώρα εκκρεμεί είναι η απάντηση του Νομάρχη Ξάνθης.
Αμέσως μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα, ακολουθούν πρωταθλήματα στις περιφέρειες ενώ ο μεγάλος στόχος του ομίλου αντισφαίρισης Ξάνθης είναι να διοργανώσει και κάποιο τουρνουά διεθνούς επιπέδου όπου φυσικά θα συμμετέχουν αθλητές από πολλές χώρες και μεγαλύτερης ασφαλώς κλάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου