Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Τολμηρά

Συγνώμη κύριε Nομάρχα που παραλείψαμε να αναφερθούμε στην πρωτοβουλία σας να αποκτήσετε ένα τηλεφωνικό κέντρο που δεν λειτουργεί. Όσο για το ότι φταίει κάποιος άλλος που το μηχάνημα αυτό ακόμα δε λειτουργεί, εμείς στη θέση σας θα του ζητούσαμε να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες του. Eσείς όμως απλά περιμένετε πότε θα αποφασίσει να αποκαταστήσει τα όποια τεχνικά προβλήματα για να θέσει σε λειτουργία το κέντρο. Το αποτέλεσμα πάντως ούτε και τώρα αλλάζει, το πανάκριβο αυτό μηχάνημα εξακολουθεί να παραμένει σε κάποιο υπόγειο και η Nομαρχία να πληρώνει τεράστια ποσά στα πάγια των αμέτρητων τηλεφωνικών γραμμών της.

Πρέπει να ομολογήσουμε πως πολλά από αυτά που ο Στέλιος Μωραΐτης λέει στην επιστολή που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης είναι πολύ σωστά. Ωστόσο μας κάνει εντύπωση που επί 5 χρόνια σιωπούσε και δεν έλεγε τίποτα απ’ όλα αυτά. Επίσης θα ήταν καλό για τον κύριο Μωραΐτη, αλλά και για τον κάθε πολιτικό, να κάνει πρώτα την αυτοκριτική του, να δει που έφταιξε εκείνος και μετά να μιλάει για τους άλλους. Όσο για το φτωχόπαιδο, μας έκανε να δακρύσουμε. Αφού σκεφτήκαμε να διοργανώσουμε έρανο για να τον βοηθήσουμε. Ούτε ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου να βλέπαμε.

Επίσης για την ίδια επιστολή, οι φράσεις ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ, ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΠΟΛΕΜΟ και ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ, μας παραπέμπουν σε άλλο συντάκτη της επιστολής αυτής. Δεν ξέρουμε ποιος μπορεί να είναι, αλλά εμείς κάτι άλλο οσμιζόμαστε.

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το Δήμο Ξάνθης ως μια μικρογραφία της Νέας Δημοκρατίας. Στη Νέα Δημοκρατία, ο Κώστας Καραμανλής δεν έκανε αυτά που έπρεπε, δεν άλλαξε και μοιραία πήρε αυτό που του άξιζε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Ο Λάκης Στυλιανίδης έχει ακόμα λίγο χρόνο να διορθώσει κάποια πράγματα και να καθαρίσει τη σαπίλα και τα παράσιτα από το Δήμο.

Ήδη έχουμε αναφερθεί στο βιβλίο που πρόκειται να εκδώσει το ΚΑΠΗ Ξάνθης. Μάθαμε όμως πως σκοπεύουν να αναθέσουν στην ΕΑΠΑΞ να το επιμεληθεί και να το εκδώσει. Δηλαδή στην επιχείρηση καθαρά χέρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χορηγός των γιορτών Νέστου ήταν η εταιρία καταπολέμησης κουνουπιών. Αν αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές θα θέλαμε να μάθουμε πώς έγινε χορηγός. Της περισσεύουν χρήματα; Και πριν προλάβουν οι της Νομαρχίας να μας πουν πως όλα έγιναν νόμιμα, αφού αυτή είναι η απάντηση που δίνουν για όλα, διευκρινίζουμε πως δεν αμφισβητούμε τη νομιμότητα, απλά δεν καταλαβαίνουμε πώς μπορεί να έγινε κάτι τέτοιο.

Συνέχεια με την Αναπτυξιακή και τους για πολλούς μήνες απλήρωτους υπαλλήλους της.
Μήπως οι εργαζόμενοι δέχονται πιέσεις και δεν διαμαρτύρονται τόσο καιρό; Ακόμα και αυτό να συμβαίνει όμως, εμείς τώρα το καταγγέλλουμε. Οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να πληρώνονται. Τι κάνουν γι’ αυτή την περίπτωση ο Επόπτης Εργασίας, η Επιθεώρηση Εργασίας και το Εργατικό Κέντρο;

Μπορεί η ΚΟΣΥΝΘΟΣ ΑΕ να λέει πως είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το λατομείο στην περιοχή Πανέρι, αφού όμως πάρει τα έξοδα που μέχρι τώρα έχει κάνει. Έγιναν σχετικές έρευνες για να δούμε πώς δόθηκαν οι σχετικές άδειες; Που και τι ποσά ξοδεύτηκαν μέχρι τώρα; Η ΚΟΣΥΝΘΟΣ ΑΕ μπορεί να ζητάει ένα συγκεκριμένο ποσό για να παραχωρήσει το λατομείο. Πως μπορούμε όμως να γνωρίζουμε ότι το ποσό αυτό όντως έχει ξοδευτεί; Πώς θα ξέρουμε πως όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι απολύτως νόμιμα;

Εδώ Παπάς, εκεί Παπάς, που είναι ο Παπάς; Τελικά εμφανίστηκε ο Παπάς αλλά δεν ξέρω γιατί και προ πάντων ως τί εμφανίστηκε στη ΣΕΚΑΠ. Αφού έχει παραιτηθεί, τί δουλειά έχει με τη ΣΕΚΑΠ; Βρε τι γίνετε σε αυτόν τον κόσμο.

Με τη νέα κυβέρνηση θα αλλάξει ασφαλώς και η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ. Ελπίζουμε μόνο μαζί με τις αλλαγές των προσώπων να επέλθουν και αλλαγές σε τακτικές και συμπεριφορές ώστε να μην οδηγηθεί και η ΣΕΚΑΠ στον ίδιο δρόμο με τα υπόλοιπα συνεταιριστικά εργοστάσια. Πιστεύουμε τώρα οι αντιμισθίες αντιπροέδρων, διευθυντών και στελεχών να καταργηθούν. Για να σωθεί το τελευταίο μας συνεταιριστικό εργοστάσιο θα πρέπει να μη δούμε και πάλι στις καρέκλες της πρόσωπα του παρελθόντος.

Τόσες διαβουλεύσεις και τόσα τραπέζια είχε πολλά χρόνια να δει η πόλη μας. Από τη μια οι της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι ετοιμάζονται για τις αλλαγές των προσώπων και από την άλλοι οι υποψήφιοι Νομάρχες, Δήμαρχοι και Σύμβουλοι έχουν σαν αποτέλεσμα να επικρατεί ήδη αρκετό νταβαντούρι αν και όπως όλα δείχνουν, ενόψει των επόμενων Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών, θα έχουμε μια πολύ μεγάλη προεκλογική περίοδο και αρκετό ντόρο.

Σε γνωστό οβελιστήριο της πόλης μας είδαμε να συντρώγει ο κ. Γαλανόπουλος με γνωστό εκδότη της πόλης μας που αναπνέει ελεύθερα και δυστυχώς για όλους μας δεν τον επέλεξαν για υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ., οπότε και δεν κέρδισε το κόμμα στις εκλογές. Μήπως ανοίγει πόρτες ο κ. Γαλανόπουλος για Πρόεδρος της ΝΟΔΕ εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κονέ του εκδότη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου