Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Γυναίκες Χωρίς Σύνορα: Χρειαζόμαστε στέγη και οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουμε το έργο μας
Ο σύλλογος Γυναίκες Χωρίς Σύνορα ιδρύθηκε το 2004 με επίκεντρο τον άνθρωπο. Κύριος στόχος του είναι η υποστήριξη, υλική και ψυχολογική, των κακοποιημένων γυναικών και παιδιών, όμως οι δράσεις του δε σταματάνε εκεί και οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να βοηθούν όπου υπάρχει πόνος, φτώχεια και γενικότερα ανάγκη.
Εδώ και πέντε χρόνια ο σύλλογος έχει βοηθήσει σε εκατοντάδες περιστατικά, παρέχοντας τη βοήθειά του, η οποία μεταφράζεται σε ρούχα, φαγητό, προσωρινή στέγαση ή ακόμη και κάποια οικονομική στήριξη, σε πολλές οικογένειες ή γυναίκες της πόλης.
Οι ανάγκες του συλλόγου όμως μεγαλώνουν μαζί με τις ανάγκες των ανθρώπων που ζητούν συνεχώς τη βοήθειά του και οι άνθρωποί του υποστηρίζουν πως πλέον Η στέγη και η οικονομική ενίσχυση είναι αναγκαία για να συνεχιστεί το έργο τους. «Με τη βοήθεια του θεού γίνεται αυτό το έργο! Δεν έχουμε οικονομική άνεση, δεν έχουμε άνεση στέγασης, δεν έχουμε τίποτα» δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασιλική Ψωμά. Αν και ο σύλλογος έχει απευθυνθεί μέσω επιστολής σε όλες τις τοπικές αρχές ώστε να του διατεθεί ένας χώρος όπου θα μπορούν να φιλοξενούν όσους το χρειάζονται και γενικότερα μέσω εκείνου του χώρου να πραγματοποιούνται όλες οι δράσεις του συλλόγου, βρήκαν ωστόσο τις πόρτες κλειστές. Πηγαίνοντας όπως λέει κόντρα στην άρνηση, η πρόεδρος του συλλόγου έχει αναγκαστεί πολλές φορές να φιλοξενήσει ανθρώπους που το χρειάζονταν στο σπίτι της, το οποίο έχει μετατραπεί πλέον στα γραφεία του συλλόγου. «Εδώ φιλοξενώ τους αναξιοπαθούντες, έχω φιλοξενήσει ένα παιδί του ψυχολογικό κέντρου που είναι από τον Έβρο, στο σπίτι μου γίνονται όλα» συνεχίζει η κ. Ψωμά. Ακόμη και η αποθήκη του σπιτιού της έχει μετατραπεί σε αποθήκη για τα ρούχα και τα τρόφιμα που στέλνει ο σύλλογος σε κάθε γωνιά της χώρας όπου χρειάζονται, αλλά και σε οικογένειες της τοπικής κοινωνίας. Η ανάγκη για στέγαση και οικονομική ενίσχυση είναι πλέον επιτακτική ώστε να μπορέσει ο σύλλογος να συνεχίσει το σημαντικό του έργο.
Στο μόνο που στηρίζεται πλέον είναι η αγάπη του κόσμου που προσπαθεί και αυτός με τη σειρά του να στηρίξει το έργο του και παρά τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει, ο σύλλογος εξακολουθεί να δηλώνει πως δεν κλείνει τις πόρτες του σε κανέναν και θα συνεχίζει να στηρίζει όποιον το έχει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου