Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Έφτασε στην πηγή η Makro Ξάνθη που έχασε στην παράταση από τον Ερμή
Μία ανάσα από την δεύτερη εκτός έδρας νίκη έφτασε η Makro Ξάνθη, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να φύγει με το ροζ φύλλο αγώνα και υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Ερμή με 100-95. Βέβαια οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν και το extra 5λεπτο της παράτασης για να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Νεοκλή Λεμονίδη.
Οι παίκτες του Γιώργου Σιγάλα με την θερμή συμπαράσταση των φίλων τους ξεκίνησαν εντυπωσιακά και κατάφεραν στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου να ξεφύγουν με διψήφιο αριθμό πόντων 27-16, δείχνοντας την θέληση τους για την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι όμως βρήκαν τον ρυθμό τους και με ένα εκπληκτικό σερί (1-16) πέρασαν μπροστά στο σκορ με 28-32 και φάνηκαν να καθαρίζουν τον αγώνα όταν προηγήθηκαν με 51-59. Όμως ο Μάντιτς είχε διαφορετική άποψη και δεν άφησε τους Ξανθιώτες να κτίσουν διαφορά ασφαλείας, μειώνοντας σε απόσταση αναπνοής το προβάδισμα.
Το καθοριστικό σημείο ήταν τα τελευταία 40΄΄ με δύο ολιγωρίες στις άμυνες που επιχείρησαν οι Ξανθιώτες. Ο Πλιούκας 38΄΄ έμεινε μόνος του και με σουτ 3ων πόντων ισοφάρισε σε 85-85 και παρά το νέο προβάδισμα από τις δύο εύστοχες βολές 14΄΄ του Καραγεωργίου, ο Μπεχλιβάνης έστειλε τον αγώνα στην παράταση αφού στον εναπομείναντα χρόνο των έξι δευτερολέπτων δεν μπόρεσαν οι Ξανθιώτες να κάνουν κάτι το θετικό.
Στην παράταση η Makro Ξάνθη έμεινε από δυνάμεις αφού ο Χρήστου με τον Παναγιωτόπουλο είχαν αποβληθεί με 5 φάουλ, ενώ λίγο αργότερα την τύχη τους είχε και ο Αναγνωστόπουλος και σε συνδυασμό με τις 2/6 βολές, έδωσαν την δυνατότητα στους γηπεδούχους, να πάρουν την νίκη.
Πλέον η συνάντηση του Σαββάτου με την Νήαρ Ηστ έχει τον χαρακτήρα τελικού αφού η βαθμολογική κατάσταση της Makro Ξάνθη, δεν της επιτρέπει για άλλες απώλειες. Στα θετικά η εμφάνιση του Καραγεωργίου που αναμένεται να δώσει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση.
Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Καλδίρη – Μπίκα - Παπαδόπουλου Θ. Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Παναγιωτόπουλος, Χρήστου, Αναγνωστόπουλος.Τα 10λεπτα: 22-14, 42-46 (ημιχ), 66-67, 87-87 (κ.α.), 100-95 (παρ.)ΕΡΜΗΣ Λ. (Σιγάλας): Μπεχλιβάνης 4, Αντωνιάδης 2, Μάντιτς 37 (4), Μασλαρινός 2, Ράλλης 6 (2), Παπακωνσταντίνου 6, Τσότσος 17, Λευκαδίτης 4, Πλιούκας 5 (1), Ευστρατίου 2, Δημητριάδης 15 (1).MAKRO ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 15 (1/5), Χρήστου 11, Κουκουράβας 2, Στεφανίδης 6 (2/5), Γέλενιτς 18 (3/10), Αναγνωστόπουλος 10, Νησιώτης 9, Καραγεωργιου 20 (1/2), Μασλαρινός 4.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Επεισοδιακή ήταν η 12η αγωνιστική της Α2, καθώς στηλιτεύτηκε από τις μεγάλης έκτασης συμπλοκές που έλαβαν χώρα στο κλειστό της Καισαριανής, μεταξύ των οπαδών της Νήαρ Ηστ και του Αιγάλεω. Η αναμέτρηση διακόπηκε για αρκετή ώρα και ολοκληρώθηκε με το γήπεδο εκκενωμένο και την γηπεδούχο ομάδα να φτάνει στη νίκη. «Παρατράγουδα» είχαμε το Ιβανώφειο, όπου προπηλακίστηκε ο μάνατζερ του Παγκρατίου, Λεωνίδας Βατάκης, από οπαδούς του Ηρακλή. Κατά τ' άλλα, νικηφόρο ήταν το ντεμπούτο του Βαγγέλη Βλάχου στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ, αφού πήρε το ροζ φύλλο κόντρα στον Αμύντα. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Έλληνας τεχνικός καθόταν πριν από λίγες ημέρες στον πάγκο της ομάδας του Υμηττού, στην οποία βρίσκεται πλέον ο Κώστας Σορώτος. Τεράστια νίκη πήρε και η Δάφνη, που εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, φτάνοντας στην επικράτηση επί του Αρκαδικού, ενώ ο ΚΑΟΔ νίκησε εκτός έδρας τους Ίκαρους Σερρών. Σπουδαίο παιχνίδι είχαμε και στο Πέραμα, με την Ολυμπιάδα να παίρνει το βαρυσήμαντο «διπλό», έχοντας και την... συμβολή της παράτασης.
ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ
Με τιμωρία της έδρας τους τιμωρήθηκαν Αιγάλεω και Ηρακλής, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Το Αιγάλεω τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, ενώ βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στους Θεσσαλονικείς, που θα κληθούν να αγωνιστούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων τους σε τρία παιχνίδια, για τα όσα διαδραματίστηκαν στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών την 23/12/2009. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας Ηρακλή – Μakro θα διεξαχθεί χωρίς θεατές.
ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ
Με τον αγώνα ΚΑΟΔ – Ηρακλή ολοκληρώνεται η τελευταία εκκρεμότητα της Α2, που είχε αναβληθεί λόγω συμμετοχής της ομάδας της συμπρωτεύουσας στον ημιτελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, με τον γηραιό ότι και να γίνει από το βράδυ θα βρίσκεται μόνος πρώτος. ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΚΑΜΑΡΑΚΗΣ
Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία των Ικάρων Σερρών, ο Στάθης Καμαράκης. Τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα, οδήγησαν τον έμπειρο τεχνικό στην απόφαση να αποχωρήσει, κάτι που επιβεβαίωσε με σχετική ανακοίνωση η διοίκηση του συλλόγου, η οποία βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του και σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της σχετικής λίστας, βρίσκεται ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης.
ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Την Δευτέρα το βράδυ στα γραφεία του Συλλόγου, που βρίσκονται στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του διαρκείας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Δεκεμβρίου και είχε αναβληθεί προσωρινά. Ο αριθμός 1674 κερδίζει ένα αυτοκίνητο. Ο αριθμός 1333 κερδίζει ένα ταξίδι για δύο άτομα στο Παρίσι στο Final four της Ευρωλίγκα. Ο αριθμός 0759 κερδίζει ένα μοτ/το, ενώ και ο αριθμός 1706 επίσης ένα μοτ)το.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου