Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Γέμισε με “φρουτάκια” η Ξάνθη
Τα περιβόητα ‘’φρουτάκια’’, αυτά που πριν από μερικά χρόνια είχαν απαγορευτεί δια νόμου και τότε έτρεχαν όσοι τα είχαν να τα μαζέψουν από τα μαγαζιά τους, στην ουσία δε σταμάτησαν να υπάρχουν ποτέ. Αμέσως μετά την απαγόρευσή τους, εκείνοι που τα προμήθευαν στην αγορά, βρήκαν τη λύση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα από τον οποίο έδιναν στους λάτρεις του τζόγου να παίξουν, με την ελπίδα ότι θα κερδίσουν χρήματα.
Σήμερα πλέον σχεδόν κάθε καφενείο της πόλης μας έχει και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου υπάρχουν στημένοι δεκάδες υπολογιστές με ‘’φρουτάκια’’ ενώ σε περίπτωση αιφνιδιαστικής εισόδου της αστυνομίας στο μαγαζί, με το πάτημα ενός μόνο πλήκτρου στο ειδικό τηλεχειριστήριο, οι υπολογιστές αυτοί κλείνουν, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να δει μόνο κλειστούς υπολογιστές ενώ ακόμα κι αν ζητήσει από τον υπεύθυνο του καταστήματος να τους ανοίξει προκειμένου να κάνει κάποιον έλεγχο, είναι αδύνατο να εντοπίσει μέσα σ’ αυτούς τα εγκατεστημένα ‘’φρουτάκια’’.
Το ερώτημα που μπαίνει εδώ είναι αν η αστυνομική διεύθυνση γνωρίζει την κατάσταση αυτή και απλά αδιαφορεί ή δεν έχει ιδέα για όσα γίνονται στα καφενεία. Το πιθανότερο πάντως είναι ότι ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει αφού το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις καταστηματαρχών που είχαν στο μαγαζί τους παράνομα ‘’φρουτάκια’’.
Φυσικά είναι αυτονόητο πως όποιο καφενείο διαθέτει ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μάλιστα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τους έχει μόνο για τα ‘’φρουτάκια’’ και όχι για απλή σύνδεση στο ίντερνετ ή κάποια άλλη χρήση. Θα πρέπει λοιπόν από τη μεριά της αστυνομίας, όπου υπάρχουν τέτοιοι υπολογιστές, να βρεθεί ο τρόπος για καλύτερο έλεγχο αφού τα μηχανάκια αυτά πολλές φορές κλείνουν οικογένειες. Εξάλλου η πόλη μας δεν είναι και τόσο μεγάλη και τα καφενεία της είναι μετρημένα, άρα είναι σχετικά εύκολο να ελεγχθούν και όσοι διαθέτουν ‘’φρουτάκια’’ να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Τιμωρίες του τύπου πρόστιμο 1.000 ευρώ, ασφαλώς και δεν είναι ικανά να ανατρέψουν την κατάσταση αυτή αφού οι περισσότεροι από αυτούς που στα μαγαζιά τους έχουν ‘’φρουτάκια’’, τόσα χρήματα βγάζουν σε μία μόνο μέρα.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου