Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

«Η πλειοψηφία της κοινωνίας απαιτεί αλλαγή στο δήμο Ξάνθης»
Είναι αλήθεια πως όσο πλησιάζουμε προς τις δημοτικές εκλογές του 2010, εντείνονται οι αντιπαραθέσεις και οι κόντρες ανάμεσα στον επικεφαλής της δημοτικής αρχής του δήμου Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη και τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Πούλιο, με τον τελευταίο να έχει αναδείξει πολύ σημαντικά ζητήματα τα οποία κανένας δε γνώριζε ή δεν έδειχνε τη διάθεση να ασχοληθεί με αυτά. Βέβαια πολλά προβλήματα έχει αναδείξει και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Σάββας Μελισσόπουλος τον οποίο και φιλοξενούμε στο τεύχος αυτό και ο οποίος μας αναλύει παρακάτω τόσο τις προσωπικές του απόψεις όσο και τις θέσεις της παράταξής του για όλα όσα απασχολούν το τελευταίο διάστημα την τοπική κοινωνία.
Κύριε Μελισσόπουλε, για πρώτη φορά βλέπουμε στο δήμο της Ξάνθης να υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση. Θέλω να μου πείτε πρώτον εάν αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στη δημοτική αρχή και δεύτερον εάν αυτή η δυναμική παρουσία σας στο δήμο είναι αρκετή για να σας δώσει τη νίκη στις επόμενες δημοτικές εκλογές;
Eδώ και 3 χρόνια στο δήμο Ξάνθης, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου στην παράταξη «Πολίτες για την Αλλαγή» με επικεφαλής το Χρήστο Πούλιο δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των Ξανθιωτών. Κατά τη γνώμη μου ασκήσαμε μια απόλυτα εποικοδομητική αντιπολίτευση, με πρόγραμμα, σχέδιο, συντονισμό, με αντιπαραθέσεις και καταγγελίες πολλές φορές προς τη δημοτική αρχή, όπου ήταν αναγκαίο, αλλά και με συγκροτημένες προτάσεις και θέσεις όπου αυτό ήταν εφικτό.
Σας υπενθυμίζω τις προτάσεις μας για τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο δήμος μας, τις θέσεις μας για τα κοινωνικά ζητήματα και τη σχεδόν ανύπαρκτη κοινωνική πολιτική του δήμου, για την ποιότητα ζωής, το κυκλοφοριακό, τους ποδηλατοδρόμους και το πράσινο, για την παιδεία και τον πολιτισμό (Χατζιδάκειο, Θ.Λ.Ε., Γιορτές Παλιάς Πόλης, Γιορτές Νεολαίας κα), για τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του δήμου, για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στις προσλήψεις, για την ανάπτυξη και πρόοδο των δημοτικών μας διαμερισμάτων (Κιμμερίων, Ευμοίρου, Πετροχωρίου)! Το αρνητικό της όλης υπόθεσης είναι ότι η σημερινή δημοτική αρχή δυστυχώς όχι μόνο δεν έκανε αποδεκτές, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τις προτάσεις που της υποβάλαμε, αλλά τις υποδέχτηκε με μόνιμο αρνητισμό και απαξίωση…
Όσον αφορά λοιπόν στο ερώτημα σχετικά με την παρουσία μας στο δημοτικό συμβούλιο και με την παραγωγική αντιπολίτευση που όπως σας προανέφερα προσπαθήσαμε να ασκήσουμε, μάλλον ξεβολέψαμε τη δημοτική αρχή, μάλλον φάνηκε ότι τους «χαλάσαμε» την ησυχία!
Γενικότερα όμως θα έλεγα ότι αυτή μας η δράση, αυτή η συνέπεια λόγων και έργων που επιδείξαμε, μας έχει δικαιώσει στη συνείδηση του ξανθιώτικου λαού, κάτι που νομίζω ότι θα διαφανεί και στις επόμενες δημοτικές εκλογές! Αρκεί να υπάρξει συνέχεια και σκληρή δουλειά!
Το γεγονός ότι από την παράταξη του Μιχάλη Στυλιανίδη έχουν αποχωρήσει τουλάχιστον δύο πολύ δυνατά στελέχη, κάνει πιο εύκολο το δρόμο για την «κατάκτηση» του δήμου από την παράταξή σας; Και μιας και μιλάμε για αποχώρηση στελεχών από την παράταξη του κυρίου Στυλιανίδη, θα ήθελα ένα σχόλιό σας για τις περιπτώσεις του Στάμου Τριμίτζιου και του Θεολόγη Καλαϊτζή;
Κύριε Σεμπαϊδήν, και οι δύο ερωτήσεις σας, θεωρώ ότι κατ’ ουσία είναι ένα θέμα, γι’ αυτό και θα μου επιτρέψετε να απαντήσω ότι γενικώς δεν είναι στις προθέσεις μου να σχολιάζω με αναλυτικό τρόπο ζητήματα και καταστάσεις που εξελίσσονται στην παράταξη του κ. Στυλανίδη.
Θα μπορούσα όμως να σας αναφέρω ότι απ’ όσα γνωρίζω διαβάζοντας στον τύπο και όχι μόνο, ο μεν κ. Τριμίτζιος παραιτήθηκε διότι επέλεξε να μη συνεχίσει πια να συμμετέχει στα «κοινά» του δήμου μας με τη συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, προφανώς διότι διαφωνούσε σε κάποια σοβαρά ζητήματα με αυτήν, ο δε κ. Καλαϊτζής αντιμετώπισε το δικό του προσωπικό επαγγελματικό πρόβλημα, κάτι το οποίο τον ανάγκασε να παραιτηθεί του αξιώματος τόσο του δημοτικού συμβούλου όσο και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.
Ως γενική όμως διαπίστωση για την παράταξη του κ. Στυλιανίδη, θα μπορούσε να ειπωθεί ότι η πολύχρονη και παρατεταμένη παραμονή στην κορυφή της πυραμίδας του δήμου των ίδιων ανθρώπων που έχουν μια συγκεκριμένη σκέψη, λογική και φιλοσοφία, κούρασε, δημιούργησε και δημιουργεί προβλήματα δυσεπίλυτα, καταστάσεις και συμπεριφορές μεταξύ τους αντιφατικές που τελικά παραπέμπουν στην εικόνα ενός δήμου μη σύγχρονου, μη λειτουργικού και σχεδόν ξεπερασμένου! Το τελευταίο διάστημα είδαμε αρκετές κόντρες ανάμεσα στο δήμαρχο και τον επικεφαλής της παράταξής σας Χρήστο Πούλιο, με αντικείμενο κυρίως τη διαφάνεια στο δήμο. Προσωπικά πιστεύετε ότι σε θέματα πρόσληψης υπαλλήλων, ανάθεσης έργων ή και σε άλλους τομείς, υπάρχουν από τη μεριά της δημοτικής αρχής αδιαφανείς διαδικασίες και αν ναι, έχετε στοιχεία για αυτά;
Μετά την ανάδειξη, κυρίως από τη δική μας παράταξη και από τον επικεφαλής της Χρήστο Πούλιο, όλων εκείνων των ζητημάτων αλλά και των διαδικασιών που αφορούν προσλήψεις προσωπικού, αναθέσεις έργων και δαπάνες για προμήθειες προϊόντων, έχω την αίσθηση ότι οι κόντρες πια για τέτοιου είδους ζητήματα δεν αφορούν το δήμαρχο Ξάνθης και τον κ. Πούλιο, αλλά το δήμαρχο Ξάνθης και την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, οι οποίοι «απαιτούν», ισονομία, διαφάνεια, αξιοκρατία, δημοκρατικές διαδικασίες και όχι καταστάσεις μεροληψίας και εύνοιας των «ημετέρων».
Θα ήθελα να σας αναφέρω ότι για την τήρηση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας ήταν πολλές οι φορές που προσπάθησα και εγώ, τόσο στις επιχειρήσεις και στα νομικά πρόσωπα του δήμου όπου συμμετέχω όσο και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να μην περάσουν αυθαιρεσίες της δημοτικής αρχής, περισώζοντας έτσι την τελευταία στιγμή την αξιοπιστία του δήμου μας.
Όσον αφορά για το εάν τελικά προέκυψαν ζητήματα αδιαφάνειας σε θέματα και διαδικασίες που αφορούσαν ενέργειες της δημοτικής αρχής, σας παραπέμπω στις καταγγελίες μας τόσο στα δημοτικά συμβούλια όσο και στις δηλώσεις και στις συνεντεύξεις τύπου που πραγματοποίησε η παράταξή μας και ο επικεφαλής της στα ΜΜΕ!
Ένα θέμα που το τελευταίο διάστημα συζητείται πολύ έντονα είναι αυτό της κεντρικής πλατείας. Πιστεύετε πρώτον ότι η πόλη μας χρειαζόταν το συγκεκριμένο έργο και δεύτερον ότι αυτό έγινε με τις σωστές προδιαγραφές;
Κύριε Σεμπαϊδήν δεν είναι μόνο η πλατεία. Λυπάμαι που θα το πω, αλλά η πλατεία είναι το «κερασάκι» στην τούρτα, σε μία πληθώρα έργων που στερούνται γενικότερου σχεδιασμού και πρόβλεψης, επικαιροποιημένης μελέτης, στόχευσης και κατεύθυνσης.
Πρέπει να σας πω ότι τόσο εγώ προσωπικά – κάτι που είναι στοιχείο της δικής μου φιλοσοφίας και συμπεριφοράς – όσο και άλλοι συνάδελφοί μου, αποδεχόμαστε και υποστηρίζουμε όλα τα έργα που πραγματοποιούνται πραγματικά προς το συμφέρον των συμπολιτών.
Για το συγκεκριμένο όμως έργο, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι κατά τη γνώμη μου οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις που διατυπώνονται δεν αφορούν τόσο στο αισθητικό κομμάτι της νέας ενοποιημένης πλατείας. Έχει βέβαια και αυτό την αξία του. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι η λειτουργικότητά της με βάση την καθημερινή ζωή και την κίνηση της πόλης.
Μένει δηλαδή να αποδειχθεί εάν έχουν προβλεφθεί όλες οι απαραίτητες κυκλοφοριακές μελέτες γύρω από αυτήν, έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτό το κυκλοφοριακό χάος που παρατηρούμε καθημερινά στην πόλη μας, ιδιαίτερα από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο, εάν έχουν προβλεφθεί να κατασκευαστούν υπόγειες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, εάν υπάρχει αύξηση του λειτουργικού πράσινου στην επιφάνειά της, εάν ενισχύεται, μετά την ολοκλήρωση του έργου, η επιχειρηματικότητα στον κεντρικό ιστό της πόλης ή όχι, εάν τέλος πάντων μετά την ολοκλήρωση ενός τόσο δαπανηρού έργου είναι κατά πολύ θετικότερο το τελικό αποτέλεσμα μεταξύ θετικών λειτουργιών και αρνητικών συνεπειών που αφορούν στον πολίτη.
Στο γενικό αυτό ερώτημα ούτε ο δήμαρχος «βάζει» το χέρι του στη φωτιά, αφού όπως ανέφερε και ο ίδιος εάν χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις, αυτές θα γίνουν… Δηλαδή... βλέποντας και… κάνοντας! Αφού λοιπόν δεν είναι βέβαιος ο ίδιος για τη λειτουργικότητα του έργου στην ολότητά του, εγώ πώς μπορώ να είμαι; Οι αμφιβολίες μου πάντως για την αξία του συγκεκριμένου έργου αλλά και για τις παράπλευρες δυσκολίες που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωσή του, όπως σας προανέφερα, είναι σήμερα και ισχυρές και συγκεκριμένες και μεγάλες!
Ένα τεράστιο πρόβλημα που συναντάμε στους δρόμους της Ξάνθης σε καθημερινή βάση είναι η έλλειψη χώρων στάθμευσης. Ποιες είναι οι προτάσεις της παράταξής σας για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος;
Το κυκλοφοριακό ζήτημα, η διέλευση οχημάτων και πεζών αλλά και οι χώροι στάθμευσης των οχημάτων αυτή την περίοδο, έχουν εξελιχθεί ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης μας. Και το λέω αυτό επειδή οι καθημερινές εικόνες που συναντούμε ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης είναι σχεδόν απογοητευτικές, για να μην πω φρικτές. Απίστευτο μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων ορισμένες ώρες της ημέρας, πεζόδρομοι και πεζοδρόμια που έχουν καταληφθεί από τροχοφόρα – κυρίως δίκυκλα – και φυσικά παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης.
Έτσι δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πεζών και οχημάτων που συνωστίζεται στον κεντρικό ιστό της πόλης, δημιουργώντας συνθήκες εκνευρισμού, πίεσης, συνωστισμού και εν τέλει συνεχούς και διαρκούς παραβατικότητας των οχημάτων η οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί.
Οι προτάσεις μας ;
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να επαναληφθούν, αρκεί μόνο να σας πω ότι ζητήσαμε εκ νέου επικαιροποιημένη κυκλοφοριακή μελέτη για ολόκληρη την πόλη, νέο πάρκινγκ στο χώρο του παζαριού, επέκταση του υφιστάμενου δημοτικού πάρκνγκ, νέα ευέλικτα μεταφορικά μέσα που θα μετακινούν τους πολίτες με ταχύτητα και προσβασιμότητα σε όλες τις γειτονιές της πόλης, ποδηλατοδρόμους και τόσες άλλες προτάσεις…
Για όλες αυτές, αλλά κυρίως για τους χώρους στάθμευσης που με ρωτάτε υπάρχει από μέρους της παράταξής μας συγκεκριμένο σκεπτικό, προτάσεις, αλλά και προτεινόμενοι τρόποι υλοποίησής τους.
Σας πληροφορώ ότι από όλα αυτά, τα περισσότερα δεν έγιναν αποδεκτά από τη σημερινή δημοτική αρχή ούτε καν για συζήτηση και όσα συμπεριλήφθηκαν στο σχεδιασμό του δήμου εγκρίθηκαν καθυστερημένα, γεγονός που θα καθυστερήσει κατά πολύ και την υλοποίησή τους!
Έχετε ζητήσει πολλές φορές μέχρι τώρα αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά και όχι μόνο στοιχεία της ΔΕΥΑΞ. Παρόλα αυτά όμως, όπως καταγγείλατε δημόσια και εσείς ο ίδιος, τα στοιχεία αυτά δε σας δόθηκαν ποτέ. Πιστεύετε ότι αυτό γίνεται από τη μεριά της διοίκησης της ΔΕΥΑΞ με σκοπό να κρύψει κάτι;
Εάν επιχειρούσα να σας αναφέρω την κατάσταση που επικρατούσε αλλά και επικρατεί σήμερα στη ΔΕΥΑΞ, θα έπρεπε να συγγράψω ένα ολόκληρο βιβλίο! Οι συνεχείς ενστάσεις, παρατηρήσεις, καταγγελίες, αλλά και βελτιωτικού τύπου προτάσεις που πραγματοποίησα τα τρία αυτά χρόνια παρουσίας μου στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ και αφορούσαν πλήθος παρατυπιών, αυθαιρεσιών και άστοχων χειρισμών που συνάντησα εκεί, κοντεύουν ειλικρινά να κουράσουν τόσο εμένα όσο και τους συμπολίτες μου, οι οποίοι ακούν ΔΕΥΑΞ και μειδιούν...
Η οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΞ είναι σήμερα τόσο απογοητευτική που ειλικρινά μόνο με συναίνεση, λογική, συλλογική προσπάθεια και ενότητα όλων των συμμετεχόντων θα μπορούσε να αποφευχθεί η τελική και πλήρης κατάρρευσή της! Όλα αυτά που σας αναφέρω είναι έννοιες παντελώς άγνωστες τόσο στο σημερινό πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή οι οποίοι στα πλαίσια του εγωκεντρισμού και της «ιδιοκτησιακής» αντίληψης που διακατέχονται για όλες τις επιχειρήσεις και τα νομικά πρόσωπα του δήμου, ενεργούν μόνοι τους, εν κρυπτώ πολλές φορές, ακροβατώντας στα όρια της νομιμότητας. Και τελικά πελαγοδρομούν και αποτυγχάνουν να δώσουν λύσεις.
Σε αυτή λοιπόν τη λογική ούτε τη βοήθειά μας επιζητούν ούτε τη συναίνεση μας ποτέ επιδίωξαν, αλλά αντίθετα όταν τους ζητούμε στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, κάνουν μέχρι και 11 μήνες να μας τα δώσουν, τόσο εμένα όσο και τον κ. Πούλιο που τους τα ζητήσαμε! Επιτέλους εδώ και ένα 20ήμερο περίπου έχουμε καταφέρει να πάρουμε μερικά από αυτά, τα μελετούμε και σύντομα θα έχουμε να πούμε περισσότερα... Η λογική όμως της σημερινής διοίκησης της ΔΕΥΑΞ συνεχίζει, παρά τις δικές μας έντονες πολλές φορές αντιδράσεις, να είναι η ίδια. Κάθε φορά που προκύπτει οικονομικό πρόβλημα – και από εδώ και πέρα θα συμβαίνει δυστυχώς συχνά – η λύση και η συνταγή είναι μία: Αυξήσεις, αυξήσεις, αυξήσεις! Τα βάρη στους ανυπεράσπιστους πολίτες!
Βέβαια, σχετικά με τα υπό κατασκευή έργα της επιχείρησης, έχω να πω ότι κάποια από αυτά είναι αναγκαία και φυσικά δεν είναι ποτέ στις προθέσεις μου να μηδενίζω τα πάντα! Τα αναγκαία όμως αυτά έργα υποδομής, που καθυστέρησαν για χρόνια και χρόνια, όσα λοιπόν μετά κόπων και βασάνων κατασκευάζονται επιτέλους σήμερα, δε θα πρέπει να παρουσιάζονται ως λαοπρόβλητο έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, θαρρείς και δεν ήταν αυτή που ήταν στο «τιμόνι» του δήμου μας και χθες και προχθές, άρα και εκείνη που παρέλειψε αλλά και καθυστέρησε την κατασκευή τους!
Ένα θέμα που τέθηκε πολλές φορές προς συζήτηση είναι ο ρόλος αλλά και η αναγκαιότητα ή μη της ύπαρξης της ΕΑΠΑΞ. Πιστεύετε ότι υπάρχει λόγος συνέχισης λειτουργίας της εταιρείας αυτής;
Το γεγονός και μόνο ότι και ο ίδιος ο δήμαρχος την έχει χαρακτηρίσει «αμαρτωλή» από μόνο του κάτι λέει. Αλλά μη στεκόμαστε σε αυτά. Ίσως, υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο, σήμερα όμως και με τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα από τη δημοτική αρχή, μόνο ερωτηματικά προκαλεί η λειτουργία της και για το λόγο αυτό η συρρίκνωσή της, αλλά και η εξάλειψή της είναι πια μια νομοτελειακή υπόθεση.
Μήπως ανάλογα με τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής η ΕΑΠΑΞ, τη μια είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και κατά συνέπεια δεν επιδέχεται κανέναν έλεγχο και την άλλη γίνεται δημοτική επιχείρηση; Τελικά τι από όλα αυτά είναι η ΕΑΠΑΞ;
Αυτό δε συμβαίνει μόνο στην ΕΑΠΑΞ, αλλά και στη ΔΕΥΑΞ! Όποτε συμφέρει στην παράταξη του κ. Στυλιανίδη αυτές είναι εταιρίες ιδιωτικού δικαίου και άλλες φορές παρουσιάζονται ως «παιδιά» του δήμου, ως δημοτικές επιχειρήσεις που χρειάζονται τη συνδρομή μας, για να μην πω την κάλυψή μας για συγκεκριμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Επιτέλους, ας αποφασίσουν…
Σε κάθε περίπτωση όμως η συνολική πολιτική ευθύνη λειτουργίας αυτών των εταιριών «ανήκει» στον εκάστοτε δήμαρχο και στη δημοτική παράταξη που διοικεί ένα δήμο.
Κλείνοντας κύριε Μελισσόπουλε, ένα πολύ σημαντικό θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα Τόλμη της Θράκης, είναι αυτό με τους επί πολλούς μήνες απλήρωτους εργαζόμενους της Αναπτυξιακής Ξάνθης. Τελικά ποιοι φταίνε στην περίπτωση αυτή και πως μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό;
Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η πατρίδα μας αλλά και η ελληνική οικογένεια, οι εργαζόμενοι αποτελούν κατά τη γνώμη μου το πολύτιμο εκείνο συστατικό, αλλά και το πιο αξιόπιστο, πάνω στο οποίο θα στηριχθούν όλες οι προσπάθειες της πολιτείας έτσι ώστε να ξεπεράσουμε την κρίση. Με βάση αυτό και ως μία γενική αρχή, δε θα πρέπει εργαζόμενοι, άνθρωποι της καθημερινότητας, που συντηρούν τις οικογένειές τους, να μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η λύση του προβλήματος αφορά την Αναπτυξιακή και ενδεχομένως τη γενική συνέλευση των φορέων που την απαρτίζουν.
Κλείνοντας όμως κύριε Σεμπαϊδήν, θα μου επιτρέψετε να καταχραστώ το δικαίωμα που μου δίνετε, απευθυνόμενος μέσα από τις σελίδες σας στους συμπολίτες μας, για να σας πω ότι, κατά τη γνώμη μου, η συγκεκριμένη δημοτική αρχή ό,τι ήταν να προσφέρει στον τόπο, το έχει προσφέρει.
Εδώ και καιρό όμως έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της, το μόνο που κάνει είναι να «ξοδεύει» χωρίς πρόγραμμα όλο αυτό το πολιτισμικό κεφάλαιο που παράγεται σε μια κοινωνία, να κακοδιαχειρίζεται τις ανάγκες των πολιτών και να διαψεύδει καθημερινά τις ελπίδες τους για συνολική ανάπτυξη και προκοπή.
Πρέπει στο μέλλον να υπάρξει αλλαγή και να έρθουν στο επίκεντρο των αποφάσεων εκείνοι οι πολίτες οι οποίοι παράγουν, χρησιμοποιούν, αντιστέκονται και διαχειρίζονται προς όφελος του κοινού συμφέροντος ό,τι «υλικό» παράγεται από ένα κοινωνικό σύνολο, είτε αυτό αφορά οικονομικούς πόρους είτε πολιτισμό και κουλτούρα! Η χρονιά που διανύουμε είναι από κάθε άποψη κρίσιμη. Οι αλλαγές που επίκεινται στη δομή της αυτοδιοίκησης είναι ριζικές και πρέπει να τις λάβουμε υπ’ όψη μας όλοι, γιατί αύριο θα κληθούμε όλοι εμείς να συνθέσουμε διαφορετικές νοοτροπίες και προβλήματα.
Αφού ευχηθώ Καλή Χρονιά σε όλους τους συμπολίτες μου θα ήθελα επίσης, ολοκληρώνοντας αυτή την κουβέντα μας, να σας πω ότι εκλέχθηκα στο δήμο Ξάνθης με την εμπιστοσύνη των πολιτών, για να επιτελέσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, να ελέγξω χωρίς εμπάθεια τη δημοτική αρχή και να προσθέσω και όχι να αφαιρέσω σε ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει για την πόλη μας. Και αυτό προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα να κάνω.
Με τον ίδιο τρόπο δεσμεύομαι να συνεχίσω, με όλες μου τις δυνάμεις, και με την ίδια ειλικρινή διάθεση για προσφορά, να υπηρετώ την πόλη μας και τους πολίτες της, έτσι ώστε η Ξάνθη να γίνει ξανά σημείο αναφοράς, να γίνει όχημα ανάπτυξης και προοπτικής για ολόκληρη τη Θράκη και την περιφέρεια, γνωρίζοντας πάντα ότι μια τέτοια εξέλιξη και επιτυχία είναι συνάρτηση και αποτέλεσμα της συνεργασίας όλων μας!
Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου