Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Ολοκληρώθηκαν οι εκκρεμότητες σε Γ΄ και Α1 ΕΠΣ Ξάνθης
Αγωνιστική κίνηση στα ερασιτεχνικά γήπεδα του Νομού μας είχαμε μόνο την Κυριακή με το μενού να περιλαμβάνει αναβληθέντες αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής της Γ΄ και Α1 ΕΠΣ Ξάνθης. Οι αγώνες αυτοί είχαν αναβληθεί είτε με απόφαση της Επιτροπής πρωταθλήματος είτε με απόφαση των διαιτητών οι οποίοι βρήκαν τα γήπεδα ακατάλληλα λόγω της βροχής.
Στις 11 το πρωί έγιναν δύο αγώνες της Γ΄ ΕΠΣ και το απόγευμα στις τρεις ολόκληρη η προτελευταία αγωνιστική της Α1 με ενδιαφέροντα παιχνίδια τόσο στην κορυφή (Πετεινό και Φελώνη) όσο και στην ουρά (Αμοιρίδειο) του βαθμολογικού πίνακα.
Α1 ΕΠΣ: ΤΖΑΚ ΠΟΤ ΣΤΟ 7 ΓΙΑ ΕΥΜΟΙΡΟ
Η προτελευταία αγωνιστική της Α1 που αναβλήθηκε λόγω της βροχόπτωσης, αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε κανονικά την Κυριακή 10-1-2010 και ώρα 15.00΄, με την πρωτοπόρο ΑΕΠ Ευμοίρου να είναι τριπλά κερδισμένη. Πρώτον κέρδισε με 7-0, ξέφυγε επτά βαθμούς από την δεύτερη θέση, αναδεικνύεται πρωταθλητής χειμώνα μία αγωνιστική πριν το τέλος και αν φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Θαλασσιά στην αυλαία του πρώτου γύρου, τότε η διαφορά δύσκολα θα καλύπτεται.
ΕΠΙΔΕΙΞΗ δύναμης πραγματοποιείσαι η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου στην έδρα της απέναντι στην Θράκη Συδινής, κερδίζοντας την μισή ντουζίνα γκολ + 1. Βέβαια στην εύκολη επικράτηση συνετέλεσαν και οι φιλοξενούμενοι που παρουσιάστηκαν με μόλις 14 παίκτες εκ των οποίων ο ένας αναπληρωματικός τερματοφύλακας. Σε όλα τα παραπάνω καθοριστικό σημείο ήταν το πρώτο γκολ των νικητών που μπήκε μόλις στο 3΄ λεπτό και έδωσε την ώθηση στους παίκτες του Νίκου Ανθόπουλου να «καθαρίσουν» τον αγώνα από το πρώτο μέρος οπότε προηγήθηκαν με 5-0.
ΣΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ φιλοξενήθηκε το ντέρμπι κορυφής της αγωνιστικής. Ο 4ος Άρης υποδέχθηκε την 2η Αναγέννηση και παρά το στείρο 0-0 του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με σκορ θριάμβου, το οποίο όμως αδικεί τους ηττημένους, που δεν είχαν παθητικό ρόλο σε κανένα σημείο του αγώνα. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη ανέβηκε στην 3η θέση αφού την ίδια ώρα η Βιστωνίδα δεν μπορούσε να κάμψει την αντίσταση της Ασπίδας.
ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ κορυφής ήταν και η συνάντηση στην Φελώνη μεταξύ της Βιστωνίδας και της Ασπίδας, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν την νίκη για να συνεχίσουν τα ακολουθούν την πρωτοπόρο ΑΕΠ. Δυστυχώς οι παίκτες του Παναγιώτη Καμαράκη τους στέρησαν το δικαίωμα της νίκης αφού ήταν καλύτεροι προηγήθηκαν με 0-1 στο 20΄ αλλά δεν μπόρεσαν να φύγουν με το 3ποντο. Οι παίκτες του Φόρη Καλτσίδη ισοφάρισαν στο επόμενο λεπτό και παρά το παθητικό τους παίξιμο θα μπορούσαν να φύγουν νικητές αν στο τελευταίο λεπτό σουτ του Γουσγουριώτη δεν αποκρουόταν από την δοκό.
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ήταν καταλυτική για τον Ηρακλή Ν. Ζυγού που μετέτρεψε το ντέρμπι ουραγών σε περίπατο, κόβοντας παράλληλα την φορά στην νεανική ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ. Μετά το 0-0 του πρώτου μέρους κανείς δεν περίμενε την εξέλιξη του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι σε διάστημα 20 λεπτών πέτυχαν τέσσερα γκολ βάζοντας υποθήκη για την πρώτη εκτός έδρας νίκη, που την δίνει την ψυχολογία για την δύσκολη συνέχεια.
ΕΣΠΑΣΕ …ΤΟ ΡΟΔΙ ο Αστέρας Μαγικού. Με την ανατολή του 2010 η ομάδα του Φάνη Τσουβαλίδη είδε το … χρώμα της νίκης στην έδρα της για πρώτη φορά στην φετινή περίοδο και ελπίζει σε καλύτερες μέρες. Οι νικητές πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πήραν δίκαια την νίκη, απέναντι στον Π. Μελά Κουτσού που βρέθηκε για πρώτη φορά από το ξεκίνημα σε δυσμενή βαθμολογική θέση, αφού τέσσερις ομάδες ισοβαθμούν με 16 βαθμούς, εκ των οποίων ο ένας θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.
ΓΛΙΤΩΣΕ την ήττα ο Ερμής Μάνδρας από τον Ατρόμητο Χρύσας που σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι κέρδισε τις εντυπώσεις χωρίς όμως και τη νίκη. Το πρώτο μέρος βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 με τους γηπεδούχους να προηγούνται και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν. Στο δεύτερο μέρος οι του Ατρόμητου έμειναν με 8 παίκτες (τρεις αποβολές), χωρίς αυτό όμως να τους πτοήσει που πήραν το προβάδισμα με 1-2 στο 87΄ για να δεχθούν την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.
ΤΟ ΣΚΟΡ της ημέρας επιτεύχθηκε στα Μάγγανα. Η Θύελλα για ακόμη μια φορά έμεινε χωρίς νίκη αν και προηγήθηκε στα μέσα του ημιχρόνου με 2-1 εν τούτοις έφυγε με βαριά ήττα αφού στο δεύτερο ημίχρονο οι της Κεντητής μετέτρεψαν το 2-2 του πρώτου μέρους σε 3-8 με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος να πετυχαίνει έξι γκολ και να βρίσκεται μόνος πρώτος στον πίνακα των σκόρερ.
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος με την διεξαγωγή της 15ης αγωνιστικής, με την Θαλασσιά να φιλοξενεί το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της 2ης Αναγέννησης και της πρωτοπόρου Α.Ε.Π. Ευμοίρου.
Γ΄ ΕΠΣ: ΝΙΚΗ ΜΕ 3ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΧΝΗ
Με την διεξαγωγή των δύο αγώνων που είχαν αναβληθεί λόγω της ακαταλληλότητας των γηπέδων από την βροχόπτωση, ολοκληρώθηκε η προτελευταία αγωνιστική, χωρίς να επηρεαστεί η κορυφή από τα αποτελέσματα των δύο ομάδων.
Το Σαμακώβ ήταν το φαβορί απέναντι στις Θέρμες και το επιβεβαίωσε από το πρώτο μέρος, όταν πέτυχε το 2-0, οριστικοποιώντας τον νικητή της συνάντησης που έγινε στο Π. Κατράμιο. Μετά την νίκη του αυτή το Σαμακώβ ανέβηκε στην 5η θέση και ελπίζει βάσιμα για μία από τις τρεις προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Β΄ΕΠΣ.
Στον άλλο αγώνα που έγινε στην Κοτύλη, η Πάχνη κέρδισε το Π. Κατράμιο με 2-1 αν και έχανε μέχρι το 84΄ με 0-1. Πάντως θα υπάρξει και 3ο ημίχρονο του αγώνα αφού οι φιλοξενούμενοι υπέβαλαν ένσταση για αντικανονική συμμετοχή παίκτη των γηπεδούχων
ΠΑΙΔΙΚΟ
Τέλος με αναβληθέντες αγώνες συνεχίστηκε και το παιδικό πρωτάθλημα και στις τέσσερις κατηγορίες, ενώ οι εκκρεμότητες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου