Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Με υπογραφή Σισέ η νίκη 1-2 του Παναθηναϊκού επί της Skoda Ξάνθη
Απ' το χέρι έχει πάρει τον Παναθηναϊκό ο Τζιμπρίλ Σισέ, οδηγώντας τον εκ του ασφαλούς σε μονοπάτια τίτλου. Ο Γάλλος επιθετικός έβαλε και στα Πηγάδια την υπογραφή του, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ της ομάδας του στο 2-1 επί της Skoda Ξάνθης για τη δέκατη έβδομη αγωνιστική της Super League.
Οι πράσινοι είχαν και τρία δοκάρια με τους Σισέ, Κατσουράνη και Καντέ.
Οι Ξανθιώτες αφυπνίστηκαν στην επανάληψη, έκλεισαν τον Παναθηναϊκό, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα δοκάρι με τον Τζάγκι στο 80ο λεπτό και μείωσαν ένα λεπτό πριν την κανονική διάρκεια με τον Σουάνη.
Πλέον το επόμενο εντός έδρας ματς με τον Εργοτέλη μοιάζει σαν τελικός για τη Skoda Ξάνθη, αφού τα περιθώρια στένεψαν και είναι σε οριακό σημείο της βαθμολογίας.
H ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Με τρία νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα από αυτή που είχε παρατάξει στα Γιάννινα, προτίμησε να εμφανίσει ο Γιάννης Ματζουράκης στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο «Ρουμάνος» θέλοντας να δώσει πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του έριξε στο ματς τους Στρμπά, Μαρσελίνιο και Λουτσιάνο με τον Αργεντίνο και Βραζιλιάνο στα άκρα της επίθεσης, ενώ ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του παρέμεινε πιστός στο 4-3-3 με μόνο μία αλλαγή από την αρχική ενδεκάδα με τον Εργοτέλη. Τη θέση του Νίνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης πήρε ο Λέτο.
Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πιέσουν ψηλά τον Παναθηναϊκό έτσι ώστε να τον εξαναγκάσουν σε λάθη και σε μείωση της τροφοδότησης του Σισέ. Οι παίκτες του Μαντζουράκη υπηρέτησαν με συνέπεια το σχέδιο μόνο που έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Ανέβασαν πολύ ψηλά την άμυνά τους και έδωσαν το δικαίωμα στον Σισέ και στον Σαλπιγγίδη να βρουν χώρους έτσι ώστε να βγουν τετ-α-τετ.
Ο Μακεδόνας φορ δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση στο 10΄ ωστόσο στο 26΄ ο Σισέ (τέσσερα λεπτά πριν είχε σουτ στο δοκάρι) κινήθηκε έξυπνα ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς της Skoda Ξάνθης, πήρε την μπάλα που εξοστρακίστηκε στο πόδι του αργού Βάλλα και άνοιξε το σκορ χωρίς ο Παναθηναϊκός να πιέσει ιδιαίτερα. Αυτό που ήθελαν οι πράσινοι το πέτυχαν με χαρακτηριστική ευκολία. Έβαλαν από νωρίς τη Skoda Ξάνθη στη θέση του κυνηγού.
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έπαιξαν πιο μπροστά, δούλεψαν από τις πτέρυγες, βρήκαν κάποιους χώρους, αλλά τους έλειψε η καλή τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά τον Τζόρβα. Ο Παναθηναϊκός επιχειρούσε με κάθετες μπαλιές να βρει πάλι την ευκαιρία, μία δύο φορές τα κατάφερε, ωστόσο η κακή υποδοχή της μπάλας από τον τελευταίο παίκτη τους στέρησε τη δυνατότητα για το 0-2.
Bλέποντας ότι ο αντίπαλος δεν ήταν επικίνδυνος, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε πολύ κατά τη διάρκεια των πρώτων 25 λεπτών της επανάληψης. Χωρίς ίχνος υπερβολής ζήτημα είναι αν πέρασαν τρεις φορές με αξιώσεις τη σέντρα οι πράσινοι σ’ αυτό το διάστημα. Η Skoda Ξάνθη πάντως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτή την αγωνιστική χαλαρότητα του αντιπάλου της, αν και ο Μαντζουράκης επιχείρησε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο.
Ο Νίκος Νιόπλιας άργησε να κάνει αλλαγές (στο 71΄ η πρώτη) αλλά όταν το επιχείρησε (φρέσκαρε τις πτέρυγες με Νίνη και Χριστοδουλόπουλο) η ομάδα του κινήθηκε καλύτερα και πιο γρήγορα μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το 80΄. Από εκεί και πέρα η Skoda Ξάνθη είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια της και δημιούργησε ευκαιρίες (μεταξύ αυτών και το δοκάρι του Τζάκι) γεγονός που ανάγκασε τον Νιόπλια να θωρακίσει την ομάδα του με ένα τρίτο αμυντικό χαφ (Τζιόλης).
Ο Παναθηναϊκός έδειξε να σφιχταγκαλιάζει τη νίκη στο 88΄ με το δεύτερο γκολ του Σισέ μετά από πάσα του Νίνη αλλά ο Σουάνης έδωσε παράταση στην αγωνία μειώνοντας σε 1-2 ένα λεπτό αργότερα. Παρά το γεγονός όμως ότι οι ακρίτες γέμισαν αρκετές μπάλες μέσα στην περιοχή, δεν υπήρξαν περαιτέρω συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός έφυγε αλώβητος από τα Πηγάδια.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
Στο 10' ο Σαλπιγγίδης κοντρολάρει μέσα στη μικρή περιοχή, ο Ζάγκι τον παρεμποδίζει και η ευκαιρία χάνεται. Οι του Παναθηναϊκού διαμαρτύρονται για πέναλτι.
Στο 12' ο Ελιγκτον δέχεται πάσα μέσα στην περιοχή, περνάει τον Τζόρβα αλλά από πολύ πλάγια πλασάρει άουτ.
Στο 22' σουτ εκτός περιοχής του Σισέ, η μπάλα κοντράρει και σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Γκσμπούρνιγκ.
Στο 26' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Κατσουράνης πασάρει κάθετα, ο Βάλλας παρεμβαίνει, η μπάλα στρώνεται στον Σισέ που τελειώνει τη φάση με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.
Στο 28' σουτ του Κατσουράνη έξω από την περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 33' ο Μαρσελίνιο σουτάρει από το ύψος της περιοχής, ο Τζόρβας μπλοκάρει.
Στο 76' σέντρα του Λέτο, κεφαλιά του Σισέ, δύσκολη απόκρουση του Γκσπούρνινγκ.
Στο 77' σέντρα του Καραγκούνη, προβολή του Καντέ, η μπάλα στο δοκάρι.
Στο 80' σουτ του Τζάκι, η μπάλα κοντράρει και καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζόρβα.
Στο 85' σουτ του Έλιγκτον, η μπάλα μόλις άουτ.
Στο 88' γκολ για τον Παναθηναϊκό! Πάσα στον κενό χώρο του Νίνη, ο Σισέ περνάει τον Γκμπούρνινγκ και σκοράρει.
Στο 89' γκολ για τη Skoda Ξάνθη! Ο Σουάνης γυρίζει μέσα στην περιοχή και κάνει το 1-2 με σουτ.
ΜVP
Συνεχίζει απτόητος ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος στράικερ πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του κινούμενος έξυπνα στον κενό χώρο και έφτασε τα 15 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το τελευταίο δίμηνο είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ
Το κέντρο άμυνας της Skoda Ξάνθης πρόδωσε την όποια προσπάθεια των ακριτών για κάτι καλό. Οι αργές αντιδράσεις της έδωσαν το δικαίωμα στον Σισέ να βγει τετ-α-τετ με τον Γκσμπούρνινγκ ουκ ολίγες φορές και να τελειώσει δύο από αυτές τις φάσεις.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή διαιτησία από τον Κερκυραίο Τάσο Κάκο, που δεν είχε ωστόσο δύσκολες φάσεις, αλλά του πιστώνεται η σωστή διαχείριση ενός παιχνιδιού με αρκετή ένταση. Κίτρινες: Μαρσελίνιο, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Βάλλας, Λέτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Χριστοδουλόπουλος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Βάλλας, Τζάγκι, Κωστούλας, Στρμπα, Πόι, Φλίσκας (80' Βασιλακάκης), Έλιγκτον, Μαρσελίνιο (71' Σουάνης), Λουτσιάνο (63' Φαμπιανέσι)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Μπιάρσμιρ, Καραγκούνης (85' Τζιόλης), Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Λέτο (78' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (72' Νίνης), Σισέ.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Ικανοποιημένος παρά την ήττα, εμφανίστηκε ο Γιάννης Ματζουράκης στη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ο «Ρουμάνος» έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια που κατέβαλαν και επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του αναζητά έναν ακόμη παίκτη στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.
«Απέναντι στον πρωτοπόρο είχαμε μια ομάδα που δούλεψε καλά, έδωσε πάρα πολλά στον αγωνιστικό χώρο αλλά έφυγε με λίγα. Τους συγχαίρω για την προσπάθειά τους και πρέπει να προσανατολιστούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς» σχολίασε αρχικά ο Ματζουράκης για να προσθέσει: «Να βάλουμε αυτή την καλή εμφάνιση και να στηρίξουμε την προετοιμασία του επόμενου παιχνιδιού. Θεωρώ ότι ο Κάκος είναι ένας πολύ καλός διαιτητής και τον εκτιμώ ιδιαίτερα αλλά στο δεύτερο μέρος του χάλασε η ζυγαριά και δεν τα ζύγισε καλά τα σπόρια. Κυρίως το δεύτερο γκολ ξεκινάει από ένα φάουλ. Αλλά δε θα μείνω εκεί».
Για την πιθανότητα επιπλέον ενίσχυσης της ομάδας στη συνέχεια, ήταν ξεκάθαρος: «Ναι ψάχνουμε και έναν τρίτο παίκτη και επειδή ψάχνουμε καλό παίκτη όπως αργήσαμε με τον Μπούγκα έτσι θα τον ψάξουμε και αυτή την εβδομάδα και ενδεχομένως αλλά δύσκολα για έναν τέταρτο. Πρέπει να υποστηριχθεί η δουλειά που κάνουμε τους τελευταίους μήνες. Θέλουμε ποιοτικούς παίκτες». ΚΑΙ Ο ΡΕΧΑΓΚΕΛ
Στα χαρακτηριστικά της συνάντησης η παρουσία στο γήπεδο της Skoda Ξάνθη του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Ότο Ρεχάγκελ μαζί με το συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη.
ΜΠΟΥΓΚΑ O ΔΕΥΤΕΡΟΣ
Την απόκτηση του Μουγκουρέλ Μιχάι Μπούγκα ανακοίνωσε σήμερα η ΠΑΕ Ξάνθη. Ο Ρουμάνος επιθετικός, ο οποίος είχε μείνει πριν από λίγες ημέρες ελεύθερος από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, υπέγραψε συμβόλαιο με τον ακριτικό σύλλογο, χωρίς να γίνει γνωστό το χρονικό μέρος της συμφωνίας. Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής, ο 32χρονος άσος τόνισε με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Ξάνθης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στη Skoda Ξάνθη. Είχα καιρό επαφές με το σύλλογο και σε αυτό το διάστημα διέκρινα την πίστη του συλλόγου στο πρόσωπο μου, πράγμα που με βοήθησε να πάρω την απόφαση να φύγω πρώτη φορά από την πατρίδα μου. Τις λίγες ώρες που βρίσκομαι στην Skoda Ξάνθη διαπιστώνω ότι η ομάδα έχει όλα τα εφόδια να βρεθεί σε υψηλότερη θέση και θα προσπαθήσω να συμβάλλω και εγώ σε αυτό. Είμαι σε καλή κατάσταση, γυμνάζομαι καθημερινά αυτό το διάστημα και πιστεύω ότι σε λίγες μέρες θα είμαι στη διάθεση του προπονητή.»
ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ
Αναβολή προς το παρόν παίρνει η μεταγραφή του Σερζ Ντιέ στην ομάδα της Skoda Ξάνθης. Ο Ιβοριανός δεν έχει μείνει ακόμη ελεύθερος από τον Ηρακλή κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο, η πρόταση της ξανθιώτικης ομάδας δεν φάνηκε να ικανοποιεί απόλυτα τον Ντιέ, τόσο σε ό,τι αφορά στο οικονομικό κομμάτι όσο και σε ό,τι αφορά στην χρονική διάρκεια. Δεν αποκλείεται πάντως τις επόμενες ημέρες να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα και η μεταγραφή να προχωρήσει.
ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ Ο ΤΑΪΝΤΕΡ
Οριστικά παρελθόν αποτελεί από τη Skoda Ξάνθη ο Ταϊντέρ. Ο Τυνήσιος ποδοσφαιριστής έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα και θα συνεχίσει στην Τουρκία και την Σίβασπορ, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου