Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Πρώτη εντός έδρας ήττα για την Skoda Ξάνθη από τον Πανιώνιο με 1-2
Την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα υπέστη την Κυριακή το μεσημέρι η Skoda Ξάνθη που έχασε από τον Πανιώνιο με 1-2. Η ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη έδειξε να μην έχει σωστό προσανατολισμό στο παιχνίδι. Αν και θα έπρεπε σαν γηπεδούχος να αναλάβει τον έλεγχο του αγώνα παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, άφησε στον Πανιώνιο τον ρόλο αυτό και στο τέλος το πλήρωσε ακριβά.
Ορεξάτες μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο δημιουργώντας από τα πρώτα κιόλας λεπτά τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Πιο δραστήριος ήταν ο Πανιώνιος ο οποίος με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του, τον Μπόσκο Μπάλαμπαν ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα της Skoda Ξάνθης.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
4': Ο Μπάλαμπαν σουτάρει δυνατά από πλάγια και ο Γκσπούρνινγκ διώχνει με τις γροθιές.
9': Ο Πόϊ σουτάρει έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.
18' 0-1: Ο Μπάλαμπαν με όμορφη λόμπα έξω από την περιοχή, κρεμάει τον Γκσμπούρνινγκ ανοίγοντας το σκορ για τους κυανέρυθρους.
29΄: Καλό φάουλ του Λουτσιάνο, άουτ
30΄: Σουτ του Κιντάνα, η μπάλα πάνω από τα δοκάρια
34΄: Δυνατό σουτ του Φλίσκα έξω από την περιοχή, άουτ
37': Νέα ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Μπόσκο Μπάλαμπαν να μην μπορεί από κοντά να νικήσει τον Γκσμπούρνινγκ.
55' 1-1: Γύρισμα του Λουτσιάνο από δεξιά, ο Πόι τσίμπησε την μπάλα προ των αμυντικών και ο Ζίεντσουκ με έναν κεραυνό μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας ένα υπέροχο γκολ.
75΄: Συρτό σουτ του Πόι έξω από την περιοχή με το αριστερό, άουτ
76΄: Σουτ του Ζίεντσουκ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Μπέλιτς
85' 1-2: Ο Ριέρα σεντράρει από αριστερά και ο Μπάλαμπαν μόνος στο δεύτερο δοκάρι με προβολή κάνει το 2-1 για την ομάδα του.
Καλή ήταν η διαιτησία του Απόστολου Αμπάρκιολη από την Θεσσαλονίκη. Κιτρίνισε τους Στιβαρ και Ριέρα, Μανιάτη.
Skoda Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (63' Ταϊντέρ), Στρμπα (27' Σταθάκης), Κιντάνα, Πόι, Λουτσιάνο (72' Στίβαρ), Ζίεντσουκ.
Πανιώνιος (Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Σκούφαλης (77' Εστογιανόφ), Ριέρα, Μπάλαμπαν (90' Σιόβας), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (88' Αναστασόπουλος), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Γιάννης Ματζουράκης: Ξεκινήσαμε το παιχνίδι πολύ άσχημα, ήμασταν μουδιασμένοι και μπήκαμε φοβισμένοι στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς αν ξέρω το γιατί. Δεν μπορώ πραγματικά να το εξηγήσω. Θέλαμε να μπούμε στο δεύτερο ημίχρονο πιο δυνατά και να διεκδικήσουμε περισσότερα πράγματα, όμως το μόνο που μπορέσαμε να κάνουμε ήταν να ισοφαρίσουμε. Μέχρι να δεχτούμε το δεύτερο γκολ είχαμε λίγο ρυθμό, μετά όμως από-συντονιστήκαμε», σχολίασε ο «Ρουμάνος», που εμφανώς στεναχωρημένος έκλεισε αναφερόμενος στο αήττητο σερί που απώλεσε: «Ήμουν αήττητος για 36 ολόκληρα παιχνίδια, ωστόσο σήμερα γνώρισα την ήττα με τους παίκτες μου. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γι΄ αυτό».
Θανάσης Κωστούλας: «Τα τελευταία χρόνια γίνονται συνέχεια αλλαγές στην ομάδα. Τόσο σε επίπεδο παικτών όσο και σε επίπεδο προπονητών. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για μας και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βρούμε τη σταθερότητα του παρελθόντος. Πρέπει όλοι μαζί να καθίσουμε και να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος και να το διορθώσουμε όσο γίνεται γρηγορότερα. Δεν αποτελεί δικαιολογία ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει σε εμάς πολλές αλλαγές, αλλά θεωρώ ότι μας επηρεάζει σε κάποιον βαθμό. Σε δύο παιχνίδια, δεχτήκαμε γκολ το τελευταίο λεπτό και χάσαμε δύο σημαντικούς βαθμούς, που θα μπορούσαμε να πάρουμε κόντρα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Αν ήμασταν πιο τυχεροί δεν θα ήμασταν τώρα σε αυτή τη θέση. Τα πάντα κρίνονται όμως στις λεπτομέρειες και πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε».
Μιχαελ Γκσπούρνιγκ: «Θέλαμε τη νίκη και τους βαθμούς, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα είχαμε πολύ κακή εμφάνιση και είμαστε στεναχωρημένοι που το παιχνίδι αυτό είχε για μας τέτοια κατάληξη. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην επόμενη αναμέτρησή μας με τον Λεβαδειακό, να δουλέψουμε πολύ στη διακοπή που μεσολαβεί και να είμαστε πιο προσεκτικοί. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η πίεση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για μας την επόμενη αγωνιστική. Πρέπει να ανακτήσουμε το χαμένο βαθμολογικό έδαφος».
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ο Πανιώνιος σημείωσε την τέταρτη νίκη του στους πέντε τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Παράλληλα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, έμεινε αήττητος στην Ξάνθη.
Η Skoda Ξάνθη από την άλλη πλευρά γνώρισε την πρώτη της ήττα στα Πηγάδια μετά από τρεις νίκες και μία ισοπαλία ενώ έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της. Επιθετικά παράλληλα δεν έχει τις καλύτερες επιδόσεις με μόλις έξι τέρματα στο ενεργητικό της, έχει την χειρότερη επίθεση μαζί με τον Λεβαδειακό και τον Πανθρακικό.
Ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει πλέον την μοναξιά της κορυφής στο 1/3 του φετινού πρωταθλήματος και οι αριθμοί αποδεικνύουν την μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι "πράσινοι" βρίσκονται στην πρώτη θέση μόνοι τους για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια στην 10η αγωνιστική πρωταθλήματος ενώ σε σχέση με πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο έχουν 12 βαθμούς περισσότερους.
ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ
Με έγγραφα που στάλθηκαν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σλοβακίας ζητάει τον Στρμπα για τα φιλικά παιχνίδια που πρόκειται να δώσει, ενώ οι Παντελής Ριζογιάννης και Πέτρος Μάνταλος θα αγωνιστούν με την Εθνική ομάδων Ελπίδων και Νέων αντίστοιχα. Ο πρώτος εναντίον της Πορτογαλίας στις 17 Νοεμβρίου ενώ ο δεύτερος σε διεθνή τουρνουά από τις 10 έως τις 16 Νοεμβρίου.
ΝΕΟΙ-ΕΦΗΒΟΙ
Μία νίκη και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ομάδων Νέων και Εφήβων της Skoda Ξάνθη. Οι έφηβοι κέρδισαν 0-1 την Κυριακή το μεσημέρι στο γήπεδο Δένρων στην Λάρισα και οι Νέοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι στα Πηγάδια με τον Πανιώνιο με 1-1. Οι Αθηναίοι μπορεί να αιφνιδίασαν στο 4΄ όταν προηγήθηκαν όμως οι παίκτες του Σαββίδη ισοφάρισαν στο 30΄με τον Καραπατσιά και έχασαν σωρεία ευκαιριών και χαμένο πέναλτι για να πάρουν την νίκη.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Πανιώνιο για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League το πρόγραμμα της ομάδας δεν περιλάμβανε κάποια προπόνηση ή φιλικό παιχνίδι που συνηθίζεται στις αρχές κάθε εβδομάδας.
Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές απόλαυσαν λίγες ώρες ξεκούρασης προτού αρχίσουν την προετοιμασία τους για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό για την 11η αγωνιστική. Φυσικά στόχος όλων είναι η επιστροφή στις νίκες και η βαθμολογική ανάκαμψη καθώς μετά τις τελευταίες ήττες η Skoda Ξάνθη έχει βρεθεί οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
Απογευματινή προπόνηση είχαν την Τρίτη ενώ Τετάρτη και Πέμπτη έχει προγραμματιστεί διπλή προπόνηση
ΦΙΛΙΚΟ
Φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στις 15:00 στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA με τον Πανθρακικό, καθώς δεν υπάρχει αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Superleague, εξαιτίας των αγώνων μπαράζ της Εθνικής ομάδας με την Ουκρανία για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2010 στη Ν. Αφρική.
ΔΟΚΙΜΕΣ
Τον 24χρονο επιθετικό από την Γκαμπόν, Ζιλ Μμπανγκ Όντο δοκιμάζει τις επόμενες μέρες στις προπονήσεις της Skoda Ξάνθης, ο Γιάννης Ματζουράκης.
Ο ποδοσφαιριστής ανήκε στις Ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν και της Οσέρ στο παρελθόν ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στην Ισλανδική Γκριντάβικ έχοντας 32 συμμετοχές και 18 γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου