Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Νικητής και πάλι το ρεπό και πρωτιά για ΑΕΠ Ευμοίρου
Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο στις τρεις έγιναν η 8η αγωνιστική της Α1 και τέσσερις αγώνες της 4ης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣ, με την πρωτοπόρο Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου να μένει μόνη πρώτη εξαιτίας του ρεπό της συγκατοίκου Αναγέννησης Θαλασσιάς. Το είχαμε πει από την προηγούμενη έκδοσή μας ότι η καθιερωμένη ανάπαυση της αγωνιστικής «παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της βαθμολογίας».
Την Κυριακή το πρωί έγινε η 4η αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ με το ντέρμπι από τα παλιά των Κιμμερίων μεταξύ του Εθνικού και του Ορφέα Ν. Αμισσού, να έχει πρόωρο τέλος στο 44΄, λόγω επεισοδίων των φιλάθλων εις βάρος του διαιτητή.
Το απόγευμα της Κυριακής στις τρεις είχαμε την όγδοη αγωνιστική της Α2 με τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών να χάνει τους πρώτους του βαθμούς και μάλιστα στην έδρα του και το ντέρμπι κορυφής της Β΄ ΕΠΣ που έγινε στο ΔΑΚ μεταξύ των δύο αήττητων των τριών πρώτων αγωνιστικών Ορφέα 2005 και Άρη Αβάτου.

Α1 ΕΠΣ:
Αήττητη μόνο η Βιστωνίδα
ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ από την περασμένη αγωνιστική ότι η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου σε περίπτωση νίκης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής θα έμενε μόνη πρώτη αφού ήταν η σειρά της Αναγέννησης Θαλασσιάς να κάνει το καθιερωμένο ρεπό. Η ομάδα του Ανθόπουλου μπορεί να δυσκολεύτηκε, όμως κατάφερε στην επανάληψη να πετύχει πρώτη γκολ που στάθηκε αρκετό να της δώσει τη νίκη και την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Η ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ είναι πλέον η μοναδική αήττητη ομάδα της Α1 μετά την πρώτη ήττα του Ατρόμητου Χρύσας και μάλιστα στην έδρα του. Η ομάδα του Φόρη Καλτσίδη κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος τη Θράκη Συδινής σε έναν πολύ καλό αγώνα σε βαρύ γήπεδο. Οι γηπεδούχοι παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αφού ισοφάρισαν στο πρώτο μέρος πήραν τη νίκη στην επανάληψη που τους φέρνει στη δεύτερη θέση, ένα βαθμό πίσω από την κορυφή.
Η ΠΡΩΤΗ εντός έδρας νίκη είναι γεγονός για τον Π. Μελά Κουτσού επί του Κενταύρου, που έφερε την ομάδα του Σάκη Καρασερίδη στη δεύτερη θέση. Ένα γκολ λοιπόν ήταν αρκετό να κρίνει τη συνάντηση του Κουτσού το οποίο πέτυχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο 20λεπτο και παρά την ασφυκτική πίεση των φιλοξενουμένων οι γηπεδούχοι το κράτησαν και βλέπουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.
ΤΟ ΡΕΠΟ που έκανε η ομάδα της Θαλασσιάς της στοίχισε τρεις θέσεις μακριά από την κορυφή, αφού βρέθηκε στην 4η θέση ισόβαθμη με τον Ερμή Μάνδρας που υποτίμησε τους νεαρούς της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ, αφήνοντας δύο βαθμούς στο Αμοιρίδειο. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και έφεραν σε δύσκολη θέση τους αμυντικούς του Ερμή με το τελικό 0-0 να αφήνει ικανοποιημένες στο τέλος και τις δύο ομάδες.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ήττα υπέστη ο αήττητος Ατρόμητος και μάλιστα μέσα στην έδρα του, τη Χρύσα από τον Άρη Πετεινού και μάλιστα με το ευρύ 0-4 που είχε κερδίσει στην πρεμιέρα μέσα στο Δημοτικό την Ασπίδα.
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΣ ήταν ο αγώνας στο Ν. Ζυγό όπου Ηρακλής και Αστέρας μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν παράπονα από τη διαιτησία και ιδιαίτερα για το πρώτο γκολ των φιλοξενουμένων. Οι του Αστέρα προηγήθηκαν με 0-2 στις αρχές της επανάληψης και δέχθηκαν την ισοφάριση λίγο πριν το τέλος με αυτογκόλ.
ΜΕΤΑ από τέσσερις αγωνιστικές είδε το χρώμα τις νίκης η Ασπίδα που πέτυχε το σκορ της ημέρας, αλλά και το σκορ που έχει δεχθεί και πάλι η Θύελλα Μαγγάνων πριν δύο αγωνιστικές στη Θαλασσιά. Η ομάδα των Μαγγάνων βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό και σίγουρα η συνέχεια φαντάζει ακόμη πιο δύσκολη.
ΧΩΡΙΣ νίκη παραμένουν η ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ και η Κεντητή που όμως έχουν βαθμούς από τις τρεις και τέσσερις ισοπαλίες αντίστοιχα.
ΑΜΦΙΡΡΟΠΑ κρίνονται τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00 με το ντέρμπι ουραγών στα Μάγγανα μεταξύ Θύελλας και ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ να ξεχωρίζει.

Α2 ΕΠΣ:
ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΑΕΤΟΣ
Μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει ακόμη περισσότερο από τη 2η θέση έχασε ο πρωτοπόρος Αετός Τοξοτών που έχασε το απόλυτο των επτά πρώτων αγωνιστικών της Α2 παραχωρώντας ισοπαλία με 1-1 στην ΑΕΚ Κυψέλης. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό και αφού ξεπέρασαν την πίεση των γηπεδούχων (δύο δοκάρια), ισοφαρίστηκαν στο 78΄ και έχασαν μεγάλη ευκαιρία να φύγουν με το 3ποντο.
Πάντως διατήρησε τους τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ερ. Αστέρα Σελέρου ο οποίος έφυγε αήττητος από τον Κύρνο, με νέο προπονητή στον πάγκο του τον Τάσο Κελλίδη, παίρνοντας ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια κρατώντας μόνος του τη 2η θέση, εκμεταλλευόμενος και την ήττα του Δημόκριτου Αβδήρων στη Σταυρούπολη από τη Δόξα, παρότι οι γηπεδούχοι βρέθηκαν με 0-2 εις βάρος τους να κυνηγούν το σκορ αλλά στο τέλος κάνοντας την ανατροπή πήραν τη νίκη και έφτασαν στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΜΕΓΑΛΟΣ νικητής της αγωνιστικής ο Κεραυνός Λευκόπετρας που πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη και μάλιστα επί ενός αντιπάλου που στοχεύει στην άνοδο, τον οποίο έπιασε στην 6η θέση με δώδεκα βαθμούς. Πρόσωπο του αγώνα και πάλι ο παίκτης προπονητής Παναγιώτης Κουμουλίδης που πέτυχε το νικητήριο γκολ από το κέντρο του γηπέδου και με τη βοήθεια του τερματοφύλακα που χάρισε και το πρώτο γκολ με την ασταθή απόκρουση δίνοντας ουσιαστικά πάσα στον επιθετικό των γηπεδούχων. Προς στιγμή είχαν ισοφαρίσει οι της Ασπίδας με αυτογκόλ.
ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στις νίκες ο Ήλιος Ηλιόπετρας, που κέρδισε την Κεσσάνη Ερασμίου με τους φιλοξενούμενους να αιφνιδιάζουν προηγούμενοι με 0-1 αλλά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν πάρει το προβάδισμα.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ φετινή νίκη και μάλιστα εκτός έδρας πέτυχε ο Αετός Γοργόνας που πέρασε μέσα από το Αυξέντιο φεύγοντας από την τελευταία θέση όπου πέρασε ο ηττημένος που έχει μία νίκη από την πρεμιέρα επί της ΑΕΚ Κυψέλης.
ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ κορυφής δεσπόζει το ερχόμενο Σάββατο στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, όπου ο δεύτερος Ερ. Αστέρας Σελέρου υποδέχεται τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών.

Β΄ ΕΠΣ:
ΣΤΟΝ …ΑΡΗ ΤΟ ΑΒΑΤΟ
Μετά την ήττα του Άτλα Σελίνου την περασμένη αγωνιστική που εγκατέλειψε την κορυφή, σειρά πήρε και ο άλλος πρωτοπόρος Ορφέας 2005 που όμως υποχρεώθηκε στην πρώτη του ήττα στην έδρα του (Δημοτικό) από τον Άρη Αβάτου, που έμεινε μόνος πρώτος. Η ομάδα του Αβάτου έβαλε τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Επανήλθε στις νίκες ο Άτλας Σελίνου που κέρδισε με 4-2 τον ΠΑΣ Φιλίων αν και βρέθηκε να χάνει με 0-2. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη γηπεδούχου ομάδας, αφού και στους άλλους τρεις αγώνες οι φιλοξενούμενοι είχαν την τιμητική τους.
Η Κοτύλη δεν μπόρεσε να προσθέσει στο ενεργητικό της τη δεύτερη εντός έδρας συνεχόμενη νίκη χάνοντας με 0-2 από τη Σμίνθη στο ντέρμπι της ορεινής περιοχής.
Την πρώτη νίκη πέτυχε η Ελπίδα Σουνίου που κέρδισε μέσα στο Μυρωδάτο με 3-4 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0. Τέλος μειώνονται ακόμη περισσότερο τα παιχνίδια της Β΄ ΕΠΣ μετά την οριστική αποχώρηση του Ορφανού, με τις ομάδες να παίρνουν πλέον τους βαθμούς της νίκης χωρίς ιδρώτα και με σκορ 3-0. Έτσι μετά τον Άρη Αβάτου την περασμένη αγωνιστική, σειρά πήρε η Δήμητρα Δαφνώνα με τη δεύτερη φετινή της νίκη στα χαρτιά.


Γ΄ ΕΠΣ:
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Δεν τελείωσε το ντέρμπι από τα παλιά που ήταν προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή το πρωί στα Κιμμέρια μεταξύ του Εθνικού και του Ορφέα Ν. Αμισσού. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο διαιτητής απεχώρησε εξαιτίας κτυπημάτων των φιλάθλων δηλώνοντας αδυναμία συνέχισης του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 0-0. Τη στιγμή της διακοπής ο διαιτητής θα έδινε τη δεύτερη αποβολή σε παίκτη του Εθνικού, κάτι που δεν άρεσε στους φιλάθλους, με αποτέλεσμα να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο και να βιαιοπραγήσουν κατά του διαιτητή. Την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.
Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι και στην Εκτενεπόλ μεταξύ του Κόσυνθου 2005 και του Ολυμπιακού Λεύκης με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν με 2-3 αφού προηγήθηκαν με 0-3 από το πρώτο μέρος, αλλά να χάνουν στις αποβολές που ήταν 3-2 για τους γηπεδούχους.
Πρώτη ήττα για τον Κεραυνό Π. Κατραμίου, που έχασε στην έδρα του από τα Σήμαντρα με 1-2, ενώ επέστρεψε στις νίκες η νεοφώτιστη ΑΠΟΚ Θερμών που κέρδισε με 3-1 την Πάχνη, σε ένα ακόμη ντέρμπι ομάδων της ορεινής περιοχής. Τέλος στο ντέρμπι των αδυνάτων το Κάστρο Γλαύκης πήρε τη νίκη, στα χαρτιά όμως, αφού δεν μπήκε στον κόπο να πάει στην Σταυρούπολη ο Φίλιππος 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου