Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Ξάνθη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης
Μπορεί τον τελευταίο χρόνο να γίνεται μια προσπάθεια ανάπλασης του κέντρου της Ξάνθης που σύμφωνα με τη δημοτική αρχή θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πόλης, προς το καλύτερο φυσικά, ωστόσο οι πολίτες και κυρίως όσοι για οποιονδήποτε λόγο επισκέπτονται συχνά το κέντρο είναι αγανακτισμένοι από την όλη εικόνα του και από το κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί καθημερινά. Για την ώρα πάντως η μοναδική απάντηση της δημοτικής αρχής στα όποια παράπονα είναι πως θα πρέπει όλοι να περιμένουμε την ολοκλήρωση των εν εξελίξει έργων και στη συνέχεια να τα κρίνουμε, άποψη που από μια πλευρά είναι και σωστή οπότε δεν έχουμε παρά να κάνουμε λίγους ακόμα μήνες υπομονή μέχρι να δούμε το κέντρο της Ξάνθης στην τελική του μορφή.
Βέβαια Ξάνθη δεν είναι μόνο το κέντρο της και εδώ ακριβώς είναι η ένσταση πολλών Ξανθιωτών οι οποίοι βλέπουν μια δημοτική αρχή που ρίχνει όλη τη βαρύτητα και ταυτόχρονα όλο το χρήμα αδιαφορώντας για όλη την υπόλοιπη πόλη. Πρόσφατα η Τ και το Κανάλι 6 είχαν φέρει στο φως της δημοσιότητας το μαύρο χάλι της οδού Κουντουριώτη όπου θα μπορούσε να πει με μεγάλη ευκολία και πάντα με βάση την εικόνα που αντικρίζει, ότι εκεί δεν έχουμε δρόμο με λίγες λακκούβες αλλά λακκούβα με λίγο δρόμο. Φυσικά παρά τη δημοσιότητα που πήρε η κακή κατάσταση της συγκεκριμένης οδού, για την ώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δεν έχουν κινηθεί ώστε να αλλάξει η κατάσταση αυτή.
Αντιθέτως παράπονα ανάλογα με αυτά των κατοίκων της οδού Κουντουριώτη εκφράζουν και οι κάτοικοι της οδού Τζαβέλα οι οποίοι πραγματικά παρακαλούν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να φέρουν στη δημοσιότητα και το δικό τους πρόβλημα. Ειδικότερα εκφράζουν παράπονα για τον ελλιπή φωτισμό του δρόμου, για τις πολλές λακκούβες που και με το παραμικρό μαζεύουν νερό και μεγάλο κίνδυνο αποτελούν για πεζούς και οδηγούς. Σε όλα αυτά προσθέστε και τα άθλιας κατάστασης πεζοδρόμια που εδώ και χρόνια μένουν ημιτελή.
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τη συμπεριφορά αυτή του δήμου Ξάνθης ο οποίος προφανώς θεωρεί κατοίκους της πόλης μόνο όσους ζουν στο κέντρο και αδιαφορεί για όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει όμως οι του δήμου και πρωτίστως ο ίδιος ο Δήμαρχος να καταλάβει δυο πολύ βασικά πράγματα. Πρώτον ότι όλοι οι κάτοικοι μιας πόλης έχουν δικαίωμα σε καλύτερες υποδομές και δεύτερον ότι δε γίνεται μια ζωή οι πολίτες της Ξάνθης να αναζητούν λύση στα προβλήματά τους μέσα από τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια.
Καλά είναι τα έργα στο κέντρο της πόλης και πραγματικά ευχόμαστε στο δήμαρχο, οι όποιες αλλαγές να έχουν σαν αποτέλεσμα ένα ανθρώπινο κέντρο αλλά μαζί με αυτό θα πρέπει η δημοτική αρχή να ενδιαφερθεί και για τα προβλήματα των υπόλοιπων περιοχών. Εκτός κι αν στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο Δήμαρχος σκοπεύει να ζητήσει μόνο την ψήφο εκείνων που κατοικούν στο κέντρο. Και έτσι να είναι όμως, ένας δήμαρχος οφείλει να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για όλους τους δημότες του.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου