Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Στηρίζουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σταυρούπολης οι κρεοπώλες
Αναγκαία και στην Ξάνθης η ενέργεια ενός Κοινωνικού Παντοπωλείου
Αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο, ο δήμος Σταυρούπολης, ένας από του λίγους δήμους στην Ελλάδα και ο μοναδικός στην περιοχή μας, έχει θέσει σε λειτουργία από πέρσι το Κοινωνικό Παντοπωλείο που ως στόχο έχει τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο παρέχει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε απόρους, όπως είδη ένδυσης και παπούτσια. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής δράσης της δημοτικής αρχής και βασίζεται στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους νομούς Ξάνθης - Καβάλας - Δράμας από τις οποίες έχει ζητηθεί να προσφέρουν τα αγαθά τους.
Συγκεκριμένα, σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια για την ανακούφιση αλλά και τη στήριξη των ανθρώπων της περιοχής που έχουν άμεση ανάγκη από ηθική αλλά και από υλική υποστήριξη, η δημοτική αρχή, πέρα από τις συνεισφορές των απλών πολιτών, ζήτησε τη βοήθεια κοινωνικά ευαισθητοποιημένων βιομηχανιών, καταστημάτων τροφίμων, ομοσπονδιών εμπόρων, σωματείων και διαφόρων άλλων φορέων του νομού Ξάνθης.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δήμου Σταυρούπολης, το Σωματείο Κρεοπωλών Ξάνθης συνεισφέρει με τα δικά του προϊόντα, θέλοντας να αναδείξει και το δικό του ευαισθητοποιημένο χαρακτήρα, κάτι που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία, βοηθώντας φτωχές οικογένειες, ιδιαίτερα κατά τις γιορτινές περιόδους προμηθεύοντάς τους με κρεατικά και άλλα τρόφιμα.
Ομόφωνη η κοινή γνώμη πάντως υποστηρίζει πως τέτοιες ενέργειες από πλευράς δημοτικής αρχής θα έπρεπε να υιοθετηθούν και από το δήμο Ξάνθης όπου σίγουρα υπάρχουν άπορες οικογένειες που δυστυχώς, και λόγω τις οικονομικής στενότητας της εποχής, αυξάνονται συνεχώς.
Δεν είναι μάλιστα τυχαίο που όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας καταφεύγουν στην «Τράπεζα της Αγάπης» της Μητρόπολης για το καθημερινό τους συσσίτιο ή για να προμηθευτούν ρούχα και παπούτσια που άλλοι πολίτες έχουν δωρίσει.
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα ότι από αυτή την ενέργεια του δήμου Σταυρούπολης, θα ωφεληθούν περίπου 80 άτομα.
Από ότι δείχνουν οι πράξεις πάντως, αρκετά επαγγελματικά σωματεία αλλά και πολλοί απλοί πολίτες είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα σε αυτή τη μεγάλη περίοδο κρίσης που περνάμε και καλούν όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο, διαθέτοντας ό,τι μπορούν από το υστέρημά τους.
Μπορεί και οι ίδιοι οι επαγγελματίες να μην είναι «στα καλύτερά τους», όμως πολλοί, σκεφτόμενοι πως ολόκληρες οικογένειες με μηνιαίο εισόδημα των 400 ευρώ βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση από αυτούς, προσπαθούν και προσφέρουν στην κοινωνία της Ξάνθης.
Η κάλυψη πρωτογενών αναγκών επιβίωσης απόρων οικογενειών και η στήριξη ατόμων με μειωμένες δυνατότητες αυτοσυντήρησης θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της πολιτείας, έστω και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ευτυχώς αρκετοί δήμοι και άλλοι τόσοι επαγγελματίες έχουν μπει στο νόημα, παρέχοντας τα αναγκαία σε όσους το χρειάζονται και κάνοντας πράξη την κοινωνική ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου