Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…ο νομάρχης Ξάνθης ο οποίος περιχαρής μας πληροφορεί ότι επιτέλους εγκαταστάθηκε και λειτουργεί το νέο τηλεφωνικό κέντρο στη Νομαρχία Ξάνθης το οποίο καταργεί τις 120 ανεξάρτητες γραμμές και φυσικά τα αντίστοιχα τέλη. Μα αν δεν κάνουμε λάθος γι αυτό το θέμα δεν ήταν που ζητούσε την κεφαλή μας επί πίνακι όταν τολμήσαμε να κάνουμε λόγο για ένα υπερσύγχρονο κέντρο το οποίο σκουριάζει επί σειρά μηνών στα υπόγεια; Μήπως κύριε Νομάρχα, έπρεπε τελικά να γκρινιάξει το παιδί για να το δώσει η μάνα να φάει; Μήπως λέμε!!!

…οι περιβόητοι ρομποτικοί κάδοι οι οποίοι όπως αποκαλύπτεται τελικά στοιχίζουν ο κούκος αηδόνι, όπως στην περίπτωση του δήμου Πειραιώς, θέμα μάλιστα που πήρε μεγάλες διαστάσεις αγγίζοντας ακόμη κι αυτή την έννοια του σκανδάλου. Είναι αυτοί οι κάδοι που έσπευσε να προμηθευτεί και ο δήμος Ξάνθης. Στην περίπτωση του Πειραιά ενώ το τίμημα ήταν αρχικά 55.000 € τελικά η εταιρεία προμήθειας, η οποία μάλιστα έχει και το μονοπώλιο, ανέβασε το ποσό στα… 110.000. Έκαστος παρακαλώ. Κύριε δήμαρχε εμείς με τι κόστος θα κληθούμε τελικά να τους αγοράσουμε; Και μη μου πείτε με το ίδιο που προμηθευτήκαμε τον έναν αφού το πάθημα των Πειραιωτών κάθε άλλο παρά συνηγορεί σε αυτή τη θέση. Μήπως εάν, αντί των ρομποτικών κάδων, διαθέταμε κονδύλια δέκα φορές λιγότερα από το κόστος τους και γεμίζαμε την πόλη με μπλε κάδους ανακύκλωσης θα είχαμε μεγαλύτερο όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό; Απλώς διερωτώμεθα.

…το νηπιαγωγείο Χρύσας το οποίο έγινε η αφορμή για την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχθηκε η διευθύντρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια επίθεση η οποία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, είχε προσωπικά κίνητρα και όχι την ευαισθησία για τις συνθήκες τις οποίες βιώνουν τα παιδιά. Μάλιστα, όπως τόνισε σε σχετικό ρεπορτάζ η κυρία Στυλιανίδου, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ και καιρό ανακινεί το ζήτημα χωρίς να βρίσκει ευήκοα ώτα. Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες μας, απολύτως ασφαλείς, ενώ οικόπεδο υπάρχει, και μάλιστα και εναλλακτικό πέρα από το αρχικώς καθορισμένο, εντούτοις οι διαδικασίες δεν προχωρούν με ευθύνη των αρμοδίων για την ανέγερση σχολικής στέγης. Καλό θα είναι λοιπόν τα βέλη να εκτοξεύονται προς τις σωστές κατευθύνσεις και όχι σε ανθρώπους οι οποίοι, αν μη τι άλλο, προσπαθούν χωρίς ωστόσο να ακούγονται.

…η αυστηρότητα που επέδειξε το ΙΚΑ Ξάνθης απέναντι σε νεαρό παλιννοστούντα τον οποίο οδήγησε στο αυτόφωρο Παρασκευή μεσημέρι λόγω της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών για την ανέγερση του σπιτιού του. Μόνο που ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήδη είχε καταβάλει τα ποσά που αναλογούν στον εργολάβο που έχτισε το σπίτι, ο οποίος όμως εξαφανίστηκε «νύχτα» αφήνοντας πίσω του μόνο απελπισμένους ανθρώπους. Και το ερώτημα είναι; Άραγε το ΙΚΑ δείχνει τον ίδιο ζήλο και σε μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι οφείλουν ολόκληρα εκατομμύρια; Και ακόμη. Δεν μπορούσαν να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να κινήσουν την όποια διαδικασία, δίκαια ή άδικα, και ανάγκασαν τον άνθρωπο να περάσει Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο; Ούτε εγκληματίας του κοινού ποινικού κώδικα να ήταν ο άνθρωπος. Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει.

…η «ευαισθησία» που επιδεικνύουν ορισμένες υπηρεσίες για τη διασφάλιση του δημόσιου χρήματος. Μόνο που στην περίπτωση ανθρώπου που επί δεκαπέντε χρόνια έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας και ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι, ως εκ θαύματος, έγινε καλά, κάθε άλλο παρά για προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου μπορεί κανείς να μιλά. Ο άνθρωπος ζει με ψυχοφάρμακα τα οποία ωστόσο θεωρούν ότι δεν οφείλονται σε ψυχιατρική πάθηση αλλά σε νευρολογική ενώ και χαρτί ορθοπεδικού αποδεικνύει κακή σωματική υγεία που κάνει απαγορευτική κάθε εργασία. Και το μόνο που βρήκαν να ρωτήσουν οι αρμόδιοι ήταν αν πηγαίνει στην πλατεία για καφέ. Το πώς επιβιώνει και αυτός και οι δικοί του, οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το ρεύμα, άραγε το ρώτησαν; Το αν έχουν να δίνουν πενηντάευρα προκειμένου να τρέχουν σε γιατρούς για να πιστοποιήσουν τα προβλήματά τους το ρώτησαν; Ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι του; Εκτός κι αν θεωρούν ότι κάποιος που παίρνει ψυχοφάρμακα για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μπορεί ξαφνικά να γίνει καλά. Έλεος. Κανένας δεν είναι υπέρ των συντάξεων μαϊμού ωστόσο ας ψάξουν καλύτερα τα αρχεία τους και τις περιπτώσεις και ας κόψουν κάποιους που βγήκαν σύνταξη αναπηρίας από τα σαράντα πέντε τους γιατί λέει έσπασαν το πόδι τους στη δουλειά!!! Εκεί πραγματικά θα επικροτήσουμε όλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου