Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Αρνητικό εκτός έδρας το πρώτο καρέ για την Skoda Ξάνθη
Mε αμυντικούς προσανατολισμούς παρουσιάστηκε η Skoda Ξάνθη στο Αλκαζάρ κόντρα στη διψασμένη για την πρώτη νίκη, Λάρισα και τα κατάφερε μέχρι το 52΄ λεπτό.
Στο σημείο εκείνο ο Μετίν εκμεταλλευόμενος λάθος του Κωστούλα, έβαλε μπροστά την ομάδα του και πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Αμπουχατζίρα, σε μια νέα ολιγωρία της αμυντικής γραμμής της Skoda, κλείδωσε την πρώτη τους νίκη.
Αυτή ήταν η τέταρτη έξοδος της Skoda Ξάνθη, με απολογισμό ισάριθμες ήττες, ενώ προβλημάτισε έντονα με την απόδοσή της και ιδιαίτερα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ φάνηκε να μην έχει σχέδιο αντίδρασης και μοιραία έδειξε να περιμένει το τελικό σφύριγμα μη μπορώντας να αποφύγει την ήττα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, θέλοντας να διαφυλάξουν το «μηδέν» στην άμυνά τους πρώτα και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν ότι περισσότερο μπορούν, από τις στημένες φάσεις κυρίως. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν «βαρύς» από τη συνεχή βροχή, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δυσκολεύονται στις προσπάθειές τους. Οι ατομικές ενέργειες ήταν ελάχιστες, ενώ καμία ομάδα δεν προσπάθησε να απειλήσει με μακρινά σουτ. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη σημάδευαν το κεφάλι του Ντε Νίγκρις, ο οποίος όμως ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των Ξανθιωτών και δεν μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους στην αντίπαλη περιοχή.
Οι φιλοξενούμενοι, από την πλευρά τους, έψαχναν τον μοναδικό προωθημένο της ομάδας τους Μάουρο Πόϊ, ο οποίος όμως δεν ήταν δυνατό να αναστατώσει μόνος του την άμυνα των γηπεδούχων. Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα λάθος από τον Θανάση Κωστούλα στο 52΄ έμελλε να αλλάξει τη ροή του ματς. Έχοντας φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους πλέον οι γηπεδούχοι, «έσφιξαν» την άμυνά τους και περίμεναν την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, με σκοπό να τη «χτυπήσουν» με αντεπιθέσεις. Η ατυχία ξαναχτύπησε την ομάδα της Skoda Ξάνθης, αφού ο πιο δραστήριος παίκτης της, ο Μαρσελίνιο, τραυματίστηκε, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τους «βυσσινί».
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
21΄: Ο Πόϊ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όμως ο ρέφερι Καλόπουλος δεν σφύριξε παράβαση, καθώς θεώρησε ότι έπεσε μόνος του.
24΄: Ευκαιρία για την ΑΕΛ με την κοντινή κεφαλιά του Ντε Νίγκρις να μη βρίσκει στόχο.
32΄: Σουτ του Κιντάνα μέσα από την περιοχή απελπιστικά άουτ.
52΄Γκολ: Απρόσεχτο γύρισμα του Κωστούλα, ο Μετίν κλέβει τη μπάλα, περνάει τον Γκσμπούρνινγκ και ανοίγει το σκορ για την ΑΕΛ.
54΄: Κοντινή προβολή του Μαρσελίνιο, με τον Μάλαρτζ ωστόσο να αποκρούει και να σώζει την εστία του από παραβίαση.
86' Γκολ: Ο Αμπουχατζίρα επωφελείται από την ολιγωρία των αμυντικών της Skoda Ξάνθης οι οποίοι δεν απομακρύνουν τη μπάλα και με κοντινή προβολή κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας του.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Η διαιτησία του Δημήτρη Καλόπουλο από την Θεσσαλονίκη που είχε βοηθούς τους Πάνου (Αιτ/νίας) - Σωτηρόπουλος (Αχαΐας), ελέγχεται για τον μη καταλογισμό του πέναλτι στον Πόϊ. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Ρομέου, Ααράμπ, Αμπουχατζίρα, Σίμιτς και Κωστούλας, Κουκιέλκα, αντίστοιχα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Ουζουνίδης): Μάλαρζ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ντε Νίγκρις (63' Ινγκλέσιας), Τουάμα (74' Αμπουχατζίρα), Μετίν (80' Κάσας), Σίμιτς, Ααράμπ, Ρομέου, Μελίσσης, Κατσιαρός. SKODA ΞΑΝΘΗ (Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα, Πόϊ (82' Κουκιέλκα), Φαμπιανέσι (77' Σουάνης), Μαρσελίνιο (60' Στιβάρ).
*** Την 18άδα συμπλήρωναν οι Λυμπερόπουλος, Βασιλακάκης, Σταθάκης και Τζιωρτζόπουλος, ενώ αποκλείστηκαν οι Λουτσιάνο και Ταϊντέρ.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην κατάκτηση των τριών βαθμών στάθηκε ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο τεχνικός των «βυσσινί» παραδέχτηκε ωστόσο πως η απόδοση της ομάδας του, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, αλλά τόνισε την ψυχολογική σημασία που θα έχει η νίκη στους ποδοσφαιριστές του.
Mατζουράκης: «Το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα τη δουλειά των παικτών μου. Στο πρώτο ημίχρονο υποχρεώσαμε την ΑΕΛ σε μια μίζερη στατιστική: 1 κόρνερ, ένα φάουλ και 1 σουτ. Είχαμε την πρωτοβουλία και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν κάναμε τη μεγάλη φάση. Παρόλα αυτά ήμασταν πιο κοντά στο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις. Το ίδιο και στο 2ο ημίχρονο. Ακόμη και μετά το γκολ της ΑΕΛ η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά και είχε 1-2 ευκαιρίες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Η ΑΕΛ, όμως, βρήκε αυτή την ευκαιρία στο 87΄ να πετύχει το 2ο γκολ και να μας δημιουργήσεις ακόμη μερικές φάσεις όταν πια το παιχνίδι είχε ανοίξει και ο αντίπαλος βρήκε χώρους να κινηθεί. Κρίμα, γιατί τα παιδιά δούλεψαν καλά και έκαναν ένα μυαλωμένο και πειθαρχημένο παιχνίδι» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Έλληνας προπονητής.
ΝΕΟΙ – ΕΦΗΒΟΙ
Και οι δύο ομάδες της Skoda Ξάνθη πέτυχαν νίκες με το ίδιο σκορ, στα πρωταθλήματα της Super League που συμμετέχουν. Οι νέοι κέρδισαν με 1-2 στην Λάρισα με τα γκολ να τα πετυχαίνει ο Μάνταλος από το πρώτο μέρος και οι έφηβοι 2-1 (Ράνος, Τσομπανόπουλος) τον Πανθρακικό στα Πηγάδια αν και έχαναν μέχρι το 83΄ με 0-1.
ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Τόπε και τo έκανε ο Γιάννης Ματζουράκης, ότι κάθε Δευτέρα η ομάδα του θα δίνει φιλικό αγώνα. Την αρχή έκανε ο Ορφέας Puma που βρέθηκε αντιμέτωπος της Skoda Ξάνθη.
ΤΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ
Επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Skoda Ξάνθης ανέλαβε ο Κώστας Κωνσταντινίδης. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Βόλφγκανγκ Βολφ έχει ήδη επισκεφτεί διάφορα γήπεδα Β΄& Γ΄ Εθνικών κατηγοριών, προκειμένου να παρακολουθήσει νεαρούς παίκτες που έχουν μπει στο στόχαστρο τoυ ξανθιώτικου συλλόγου.
Στόχος της Skoda Ξάνθης είναι να στελεχώσει με νέα πρόσωπα το τμήμα σκάουτινγκ, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ταλέντα που και θα βοηθήσουν μελλοντικά τον σύλλογο και θα αποφέρουν χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ σε ενδεχόμενη πώλησή τους.
ΤΑ ΕΨΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Συνάντηση είχαν την Δευτέρα το μεσημέρι οι διαιτητές και οι βοηθοί Super League με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο. Ο κ. Πιλάβιος εξέφρασε τα παράπονα του στους διαιτητές αλλά ακόμη περισσότερο στους βοηθούς, στους οποίους τόνιζε χαρακτηριστικά ότι: «δουλειά σας είναι να βοηθάτε τους διαιτητές στο έργο τους. Αυτοί έχουν την τελική απόφαση όμως εσείς πρέπει να έχετε καλύτερο πεδίο».
Ο Βασίλης Τεροβίτσας από την πλευρά του, ως πρόεδρος της ΚΕΔ ομολόγησε ότι «έγιναν αρκετά λάθη τον προηγούμενο μήνα και προσπαθούμε να βρούμε τι φταίει, ώστε να τα διορθώσουμε». Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε είχε να κάνει με τα ποσοστά που πρέπει να καταβάλλονται στους συνδέσμους διαιτητών αλλά και η ενδοεπικοινωνία, καθώς οι περισσότεροι διαιτητές τόνισαν ότι τα συγκεκριμένα εξαρτήματα δεν λειτουργούν σωστά.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η τύχη αυτή τη φορά δεν στάθηκε στο πλευρό της Εθνικής. Η κλήρωση της Δευτέρας 19/10 για τα μπαράζ πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ έφερε το ελληνικό συγκρότημα αντιμέτωπο με την Ουκρανία, που θα είναι το τελευταίο εμπόδιο για το Μουντιάλ.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Ελλάδα στις 14 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός τέσσερις ημέρες μετά στην Ουκρανία. Την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος δήλωσε: «Αντικειμενικά ήταν μια δύσκολη κλήρωση. Και ως προς τον αντίπαλο και ως προς τη σειρά των αγώνων. Όμως προσωπικά είμαι χαρούμενος και το νιώθω αυτό γιατί ήρθε η ώρα των παικτών. Περιμένω από όλους τους διεθνείς να δείξουν τι αξίζουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, σε δύσκολους αγώνες. Περιμένω να βγάλουν τον εγωισμό τους και την ποιότητά τους μέσα στο γήπεδο. Στις 14 Νοεμβρίου ελπίζω να είμαστε υγιείς και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι. Χρειαζόμαστε όλους τους Έλληνες στο πλευρό μας για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο».
Ιρλανδία-Γαλλία, Πορτογαλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη και Ρωσία-Σλοβενία τα υπόλοιπα ζευγάρια. Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής: Ζώνη της Αφρικής: Ακτή Ελεφαντοστού, Γκάνα και απομένουν τρεις ακόμα ομάδες (Καμερούν ή Γκαμπόν, Τυνησία ή Νιγηρία, Αλγερία ή Αίγυπτος). Αυτό θα γίνει γνωστό στις 14 Νοεμβρίου. Ζώνη της Ασίας: Αυστραλία, Ιαπωνία, Βόρειος Κορέα, Νότιος Κορέα Ζώνη της Ευρώπης: Δανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Σλοβακία, Ελβετία και Ισπανία Τα τέσσερα εναπομείναντα «εισιτήρια» διεκδικούν η Ελλάδα, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η Ιρλανδία, η Βοσνία και η Σλοβενία. Ζώνη της Βόρειας, Κεντρικής και Καραϊβικής: Ονδούρα, Μεξικό και ΗΠΑ Ζώνη της Λατινικής Αμερικής: Βραζιλία, Παραγουάη, Χιλή και Αργεντινή. Η Ουρουγουάη και η Κόστα Ρίκα θα διεκδικήσουν ένα «εισιτήριο» για το Παγκόσμιο Κύπελλο (αφού τερμάτισαν στην πέμπτη και τέταρτη θέση, αντίστοιχα, στους ομίλους τους). Ζώνη της Ωκεανίας: Η Νέα Ζηλανδία τερμάτισε πρώτη στο όμιλο και αντιμετωπίζει το Μπαχρέιν, που τερμάτισε πέμπτο στη ζώνη της Ασίας. Οι δύο ομάδες έπαιξαν στις 10 Οκτωβρίου και το πρώτο ματς έληξε 0-0. Ο επαναληπτικός αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 14 Νοεμβρίου. Η οικοδέσποινα χώρα: Νότιος Αφρική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου