Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Στέκια τοξικομανών τα πάρκα της Ξάνθης
Αδυναμία να τα φυλάξει δηλώνει ο δήμος
Είναι γεγονός πως τα περισσότερα πάρκα της πόλης μας έχουν μετατραπεί σε στέκια τοξικομανών και άλλων «περιθωριακών» ομάδων, με αποτέλεσμα μόνο για το λόγο για τον οποίον έχουν δημιουργηθεί να μη χρησιμοποιούνται αφού σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να πάνε εκεί με απόλυτη ασφάλεια παιδιά και γενικότερα πολίτες που θέλουν να τα απολαύσουν.
Από τη μεριά του ο δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης αναγνωρίζει την ύπαρξη του προβλήματος αυτού, τονίζοντας παράλληλα πως εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο για το δήμο να έχει ειδική υπηρεσία φύλαξης των πάρκων. Πρόσθεσε δε πως αυτή είναι κυρίως αρμοδιότητα της ελληνικής αστυνομίας η οποία όμως με τη σειρά της αδυνατεί να καλύψει την ανάγκη φύλαξης ή έστω του τακτικού ελέγχου των πάρκων εξαιτίας των ελλείψεών της κυρίως σε προσωπικό.
Έτσι η μοναδική λύση κατά τον κύριο Στυλιανίδη είναι ο ίδιος ο κόσμος να μην προκαλεί φθορές στα πάρκα και να προσπαθήσει να περιορίσει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί κυρίως αργά το βράδυ σε ορισμένα σημεία της πόλης. Μάλιστα ο δήμαρχος Ξάνθης τονίζει πως ακόμα και σε πάρκα ή άλλα έργα τα οποία ακόμα δεν έχουν δοθεί προς χρήση παρουσιάζονται φαινόμενα βανδαλισμού, γεγονός που επιβάλει τη δραστηριοποίηση δήμου και πολιτών ώστε να σταματήσει να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το θέμα όμως είναι πως μπορούν οι πολίτες μόνοι τους να κάνουν κάτι ώστε να απομακρυνθούν από τα πάρκα και από κάθε κοινόχρηστο χώρο τόσο τα άτομα που προκαλούν τις διάφορες φθορές όσο και οι τοξικομανείς, ώστε παιδιά και γονείς να μπορούν να χαίρονται χωρίς κανένα πρόβλημα όλα όσα φτιάχτηκαν για εκείνους. Είναι φυσικά απόλυτα κατανοητό πως ο δήμος δεν μπορεί να αναλάβει τη φύλαξη κάθε κοινόχρηστου χώρου, θα μπορούσε όμως μέσα από τη συνεργασία δήμου και ελληνικής αστυνομίας να υπάρχει έστω ένας υποτυπώδης έλεγχος στα σημεία αυτά.
Αν είναι να φτιάχνουν πάρκα τα οποία θα φιλοξενούν μόνο τοξικομανείς, τότε δε χρειάζεται να τα κάνουν. Έργο που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πολλούς είναι στην ουσία έργο άχρηστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου