Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Νέα αλλαγή στην κορυφή της Α1 με την Βιστωνίδα & το Εύμοιρο να συγκατοικούν Την 5η αγωνιστική της Α1 είχαμε το απόγευμα της Κυριακής όπου η πρωτοπόρος Αναγέννηση Θαλασσιάς γνώρισε την δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, δίνοντας την ευκαιρία στην Βιστωνίδα και την Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου να την προσπεράσουν και να συγκατοικούν στην πρώτη θέση.
Στις εκπλήξεις της ημέρας καταγράφονται οι νίκες του Κενταύρου και της Θράκης Συδινής με το ίδιο σκορ, ενώ στον Ζυγό είχαμε την μοναδική ισοπαλία της ημέρας.
Α1 ΕΠΣ
ΜΠΟΡΕΙ να προηγήθηκε η Αναγέννηση Θαλασσιάς στην Μάνδρα όμως ο Ερμής χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση αφού ισοφάρισε στο ημίχρονο κατάφερε στο ξεκίνημα της επανάληψης να προηγηθεί και να πάρει την νίκη υποχρεώνοντας την ομάδα του Τάσου Κελίδη να παραδώσει την κορυφή στην Βιστωνίδα και την Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου.
ΣΤΗΝ ΦΕΛΩΝΗ η ομάδα του Φόρη Καλτσίδη τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κεντητή η οποία ισοφάρισε στο 65΄ το γκολ των γηπεδούχων στο 24΄ αλλά έξι λεπτά αργότερα το δεύτερο γκολ τους έβαλε τέρμα στα όνειρα για το θετικό αποτέλεσμα.
ΟΠΩΣ πέρυσι έτσι και φέτος η Α.Ε.Π. Ευμοίρου δεν είχε κανένα πρόβλημα στα Μάγγανα ξεπερνώντας το χαμηλό εμπόδιο με πέμπτη.
ΕΧΑΣΕ την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη θέση η Ασπίδα που γνώρισε την δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και πρώτη μακριά από το ΔΑΚ στην Συδινή. Δράστιδα η Θράκη που πέτυχε την πρώτη της νίκη σε έναν επεισοδιακό αγώνα με τις δύο ομάδες να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 9 & 10 παίκτες αντίστοιχα.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ευχάριστη έκπληξη της αγωνιστικής έγινε το Σάββατο στον Κένταυρο όπου η ομώνυμη ομάδα κέρδισε τον φιλόδοξο Άρη Πετεινού, αφήνοντάς τον τρεις βαθμούς από την κορυφή, με την ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη να μην μπορεί να βρει ακόμη τα πατήματά της.
ΕΝΑ γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκρινε της συνάντηση του Αμοιρίδειου, μεταξύ της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ και του Π. Μελά με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν με το δεύτερο 3ποντο μακριά από το Κουτσό σε ισάριθμους αγώνες.
ΤΕΛΟΣ η μοναδική συνάντηση που έληξε ισόπαλη και μάλιστα χωρίς γκολ, ήταν αυτή στον Ν. Ζυγό μεταξύ του Ηρακλή και του Ατρόμητου Χρύσας, που όμως αποζημίωσε τους εκατό φίλους του ερασιτεχνικού με τις πολλές φάσεις στις εστίες των δύο τερματοφυλάκων που είχαν πολύ δουλειά.

Α2 ΕΠΣ: ΤΡΑΙΝΟ ΤΟ ΣΕΛΕΡΟ
Ούτε ο Αετός Γοργόνας κατάφερε να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του Ερ. Αστέρα Σελέρου, που πέτυχε την 5η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα με την γνωστή ταρίφα των τεσσάρων γκολ.
Δεύτερη συνεχόμενη ήττα για τον Νέστο Κύρνου που έχασε και στους Τοξότες που και αυτός κρατά το απόλυτο των νικών σε τέσσερις αγώνες μια και έχει κάνει το καθιερωμένο ρεπό.
Η έκπληξη της αγωνιστικής έγινε στο Εράσμιο όπου η ουραγός Κεσσάνη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας την Ασπίδα Πηγαδίων που τα έχει με την τύχη της και τον άγραφο νόμου του ποδοσφαίρου που όταν δεν βάζεις το γκολ το δέχεσαι.
Μια από τα παλιά για τον Δημόκριτο Αβδήρων που «αναγκάστηκε» να ξεσπιτωθεί λόγω προβλήματος του γηπέδου της Διομήδειας, που όμως δεν τον πτόησε αφού μετά τον Κύρνο πέτυχε νέα 4άρα αυτή τη φορά επί του Αετού Αυξεντίου στο Ενωσιακό γήπεδο.
Επανήλθε στις επιτυχίες ο Ήλιος, μετά την μισή ντουζίνα γκολ που έφαγε στα Πηγάδια, ρεφάροντας την ήττα με νίκη επί του Φίλιππου Δροσερού, που συνεχίζει να αναζητά την ταυτότητα του μια και έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του.
ΤΕΛΟΣ την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε και ο Κεραυνός Λευκόπετρας που πέρασε από την Σταυρούπολη κερδίζοντας την Δόξα με γκολ του παίκτη – προπονητή Παναγιώτη Κουμουλίδη στο 83΄.

Β΄ ΕΠΣ: ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ
Πρεμιέρα είχαμε το Σάββατο στην Β΄ ΕΠΣ με τα φαβορί να κάνουν επίδειξη δύναμης. Οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους, αφού από τους πέντε αγώνες, τους τέσσερις κέρδισαν οι γηπεδούχοι και μόνο ένας τελείωσε ισόπαλος με χορταστικό σκορ. Συνολικά επιτεύχθηκαν 27 γκολ.
Το σκορ της ημέρας έγινε στο Σέλινο με τον φιλόδοξο Άτλα να κερδίσει την Δόξα Μυρωδάτου με εγγλέζικο σκορ 5-3, αφού σ΄ αυτό συντέλεσε και ο κακός αγωνιστικός χώρος από την συνεχή βροχόπτωση. Οι της Δόξας προηγήθηκαν με 0-1 αλλά η συνέχεια ανήκει στους γηπεδούχους που πήραν γρήγορα το προβάδισμα και αφού έκλεισαν το ημίχρονο με 3-2 δεν πτοήθηκαν ακόμη και όταν δέχθηκαν την ισοφάριση (3-3).
Εύκολο έργο είχαν ο Άρης Αβάτου που κέρδισε με 4-1 τον ΠΑΣ Φιλίων και η Σμίνθη με 5-1 το Ορφανό. Ο νεανικός Ορφέας 2005 του Νίκου Κριεζή έκαμψε την αντίσταση της Ελπίδας Σουνίου στο τέλος με 2-0, ενώ ο μοναδικός αγώνας που έληξε ισόπαλος ήταν στην Κοτύλη μεταξύ της νεοφώτιστης ομώνυμης ομάδας και της Δήμητρας Δαφνώνα με 3-3.
Γ΄ ΕΠΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ΝΙΚΗ
Με νίκη και μάλιστα μακριά από την έδρα τους επέστρεψαν στο πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣ, ο Εθνικός Κιμμερίων 0-6 στην Σταυρούπολη το Κάστρο Γλαύκης και ο Ορφέας Ν. Αμισού 1-2 στην Εκτενεπόλ τον Κόσυνθο. Πρώτη νίκη και για τις Θέρμες στην πρώτη τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα με 1-7 στο Δροσερό τον νεανικό Φίλιππο 2005. Εύκολη νίκη πέτυχαν τα Σήμαντρα επί της Πάχνης με 3-1 ενώ ο Ολυμπιακός Λεύκης δυσκολεύτηκε απέναντι στο Σαμακώβ κερδίζοντάς το με 1-0.
ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ
Με την υπ΄ αριθμό 06/15-10-2009 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης αποτελούμενη από τους ΥΦΑΝΤΙΔΗ ΣΑΒΒΑ — Πρόεδρο, ΚΥΡΛΙΔΗ ΑΝΘΙΜΟ και ΤΣΑΤΡΑΛΗ ΦΩΤΙΟ — Μέλη, η οποία συνεδρίασε στις 15-10-2009 γραφεία της Ένωσης προκειμένου να επιληφθεί των Φ/Α της 10/11-10-2009 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και των τοπικών Πρωταθλημάτων. Η ΠΕ. της ΕΠΣ Ξάνθης αφού έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του ΚΑΠ, τα ΦΙΑ της 10/11-10-2009 και τις διατυπωθείσες σε αυτά παρατηρήσεις του Διαιτητή καθώς και το αρχείο ποινολογίου ποδοσφαιριστών, επιβάλλει στους παρατηρηθέντες ή αποβληθέντες ποδοσφαιριστές τις αντίστοιχες κατά περίπτωση πειθαρχικές κυρώσεις:
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: ΣΙΣΑΜΠΕΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: ΚΙΑΜΗΛΟΓΛΟΥ ΚΙΑΜΗΛ (4) ΑΓ. & 40,00 Ε
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ: ΠΙΣΤΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ: ΤΟΓΓΟΥΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚ/ΤΡΑΣ: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (1) ΑΓ. & 10,00 Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου