Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009



Στο παρά δύο, έπεσε η μεταμορφωμένη Skoda Ξάνθη στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Άρη με 1-0

Ένα γκολ του Αμπρέου στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων της συνάντησης έκρινε τον νικητή το Σάββατο το βράδυ στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης. Ο Ουρουγουανός επιθετικός με κεφαλιά νίκησε την άμυνα και τον τερματοφύλακα της Skoda Ξάνθη και έδωσε 3 πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του. Αντίθετα το ντεμπούτο του Γιάννη Ματζουράκη αλλά και η εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης από τους Ξανθιώτες δεν είχαν ευτυχή κατάληξη καθώς λύγισαν λίγο πριν ο διαιτητής της συνάντησης σφυρίξει την λήξη.
ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ
Η Skoda Ξάνθη ξεκίνησε με τους Φλίσκα, Στρμπα και Ταιντέρ στο κέντρο, τον Σταθάκη να παίρνει την θέση του Κωστούλα στην βασική 11αδα και τους Σουάνη, Πόι και Κιντάνα να αποτελούν τα επιθετικά όπλα της ομάδας.
Αντίθετα ο Μαζίνιο ξεκίνησε τον αγώνα με τον Φλάβιο σε μία μάλλον άγνωστη σε αυτόν θέση ως αμυντικό χαφ, να δέχεται την βοήθεια του Φερνάντες αλλά και του Γκρασιάν που κινούταν σε ελεύθερο ρόλο. Μπροστά ο Κόκε άρχισε στην αριστερή πλευρά, όμως στην συνέχεια πήρε προσπάθειες και από τα δεξιά εκεί που ο Κάλβο τα βρήκε σκούρα με τον Τζάγκι.
το πρώτο ημίχρονοΈνα ημίχρονο στα σκουπίδια πέταξε ο Άρης, που ήταν φλύαρος έξω από την μεγάλη περιοχή της Skoda Ξάνθης. Οι «Κίτρινοι» μάλιστα λίγο έλειψαν να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Πόϊ βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Οι γηπεδούχοι ασκούσαν πίεση, αλλά η Skoda Ξάνθη είχε σε πολύ καλή κατάσταση τα κεντρικά της χαφ (Ταϊντέρ, Φλίσκα), με πολλά τρεξίματα, ενώ ο Γ. Ματζουράκης έδινε την εντολή τόσο στον Κιντάνα όσο και στον Πόι να γυρίζουν πίσω και να καλύπτουν τα μπακ του Άρη που κατ΄ ουσία έπαιζαν σαν εξτρέμ. Ο «Ρουμάνος» είχε κλειδώσει τους «Κίτρινους», οι οποίοι είχαν «άφαντο» τον Αμπρέου, αλλά ο Σουάνης λειτουργώντας τελείως απερίσκεπτα πήρε κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι ισορροπίες.
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις η τεχνική ηγεσία προσπάθησε να έχει τον έλεγχο απέναντι σε ένα πολύ καλό Άρη. Οι παίχτες του Μαζίνιο είχαν για πολύ ώρα την μπάλα στην κατοχή τους αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν μπόρεσαν ποτέ να πραγματοποιήσουν καθώς η αμυντική τετράδα βρισκόταν σε πολύ καλή μέρα με την συμπαράσταση των μεσαίων.
Έτσι ήρθε η φάση του 92΄ λεπτού με τον Αμπρέου να κερδίζει την άμυνα των φιλοξενούμενων και με εξαιρετική κεφαλιά να κερδίζει τον Γκσπουρνιγκ και να χαρίζει στην ομάδα του τους βαθμούς της νίκης.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
3ο λεπτό: Κεφαλιά-ψαράκι του Κόκε, η μπάλα λίγο άουτ. 8ο λεπτό: Ο Σηφάκης νίκησε τον Πόι στο τετ-α-τετ, ενώ ο Γκιάρο πρόλαβε τον Ταϊντέ προτού σκοράρει.
36ο λεπτό: Ο Αράνο απείλησε με μακρινό σουτ που έφυγε άουτ.
41ο λεπτό: Μόνος στη μικρή περιοχή ο Αμπρέου, αστόχησε με κεφαλιά.
45ο λεπτό: Ο Σηφάκης έδιωξε δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Ταϊντέ.
80ο λεπτό: Με το τακουνάκι ο Κάμπορα έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
84ο λεπτό: Οι γηπεδούχοι ζητούν πέναλτι στην μονομαχία Βάλλα - Αμπρέου, αλλά ο Τριτσώνης έδειξε παίζεται. Ακολούθως το σουτ του Φλάβιο από το κόρνερ πέρασε άουτ.
92ο λεπτό: ΓΚΟΛ!!! Με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά ο Αμπρέου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσμπούρνινγκ και λύτρωσε τον Άρη.
Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Καλή ήταν η διαιτησία του Αθηναίου Τριτσώνη και των βοηθών του Φαντόπουλου (Πειραιά) – Ευθυμιάδη (Κατερίνη). Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Ρομπέρζ - Κιντάνα, Σουάνη αποβάλλοντας τον τελευταίο με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη).ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο (42΄ Ρομπέρζ) , Κάλβο (61΄ Χαβίτο), Φερνάντεζ, Κόκε (70΄ Κάμπορα), Γκρασιάν, Αμπρέου, Νασούτι, Φλάβιο.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Παπαδημητρίου, Πόι (85΄Λουτσιάνο), Κιντάνα (72΄ Τζωρτζιόπουλος), Τζάγκι, Σταθάκης, Σουάνης, Φλίσκας, Βάλλας, Ταιντέρ (58΄ Βασιλακάκης), Στρμπα.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Στην απειρία, που οδήγησε και στην κόκκινη κάρτα που άλλαξε τη μορφή του παιχνιδιού με αντίπαλο τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», απέδωσε την ήττα της Skoda Ξάνθης ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο επανεμφανιζόμενος στον πάγκο της ομάδας τεχνικός, δεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ομάδα του δέχτηκε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στα «χασομέρια». «Παίξαμε με μία πολύ δύσκολη ομάδα, όμως οι παίκτες μου ήταν πειθαρχημένοι και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε μία καλή εμφάνιση με επιθετική παρουσία. Εμείς είχαμε την μεγαλύτερη ευκαιρία, διπλή μάλιστα με τον Πόϊ και τον Ταϊντέρ και άλλες δύο με Ταϊντέρ και Παπαδημητρίου. Η απειρία μας στην κάρτα μας δυσκόλεψε πολύ. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι οι παίκτες μου είχαν καλό καταμερισμό χώρου και προσπαθειών και κράτησαν αρκετά καλά και στο δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Όταν κλείνει η αυλαία του παιχνιδιού με αυτόν τον τρόπο εμείς φεύγουμε στεναχωρημένοι γιατί θα ήταν μία ένεση ψυχολογική για εμάς και τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι», ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της Skoda Ξάνθης.
ΝΕΟΙ – ΕΦΗΒΟΙ
Με το ίδιο σκορ (3-1) εκτός έδρας, έχασαν οι δύο ομάδες της Υποδομής της Skoda Ξάνθης. Οι Νέοι στον Άρη στο Αθλητικό Κέντρο Ατέρμων και οι Έφηβοι στα Γιάννινα από τον ΠΑΣ.
ΜΕ ΑΕΚ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ
Το παιχνίδι με τον Άρη μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Μπροστά υπάρχει ένας ακόμη αγώνας – πρόκληση κόντρα στην ΑΕΚ, όπου πρέπει να συγκεντρωθεί η προσοχή. Ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν μπορεί ήδη να υπολογίζει στον Δημήτρη Σουάνη που αποβλήθηκε στον αγώνα με τον Άρη, ενώ είναι πιθανό να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην ενδεκάδα.
Είναι πάντως φανερό ότι ο Έλληνας τεχνικός θα εμπιστευτεί και πάλι κάποιους παίκτες που γνώριζε, όπως για παράδειγμα ο Σταθάκης ή ο Φλίσκας, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή στην ενδεκάδα και του Θανάση Κωστούλα που εξέτισε την ποινή του, ενώ επέστρεψε στις προπονήσεις και ο Κουκιέλκα που αν όλα πάνε καλά θα είναι στην διάθεση του προπονητή για τον επόμενο αγώνα.
ΧΩΡΙΣ ΑΠΡΑΞΙΑ
Ένα σπουδαίο διεθνές φιλικό παιχνίδι έκλεισε η Skoda Ξάνθη, η οποία θα υποδεχθεί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στις 8 Οκτωβρίου. Η Θρακιώτικη ομάδα θέλησε με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτεί την διακοπεί. Η Γερμανική ομάδα θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της Skoda Ξάνθης για ένα διήμερο. Απών βεβαίως θα είναι ο Γιάννης Αμανατίδης λόγω υποχρεώσεων του με την εθνική μας ομάδα, ενώ αντίθετα το παρών αναμένεται να «φωνάξει» ο Νίκος Λυμπερόπουλος, που έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από την εθνική ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου