Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Ανακατατάξεις στα ρετιρέ των Α1 και Α2 ΕΠΣ Ξάνθης μετά τις ήττες Θαλασσιάς - Αβδήρων


Ανακατατάξεις είχαμε στην κορυφή των δύο πρώτων πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης, μετά την διεξαγωγή της 3ης αγωνιστικής, το Σαββατοκύριακο.
Αιτία των παραπάνω ήταν η πρώτη ήττα της Αναγέννησης Θαλασσιάς από την Ασπίδα, που έδωσε τη δυνατότητα σε Βιστωνίδα και Αστέρα Μαγικού, να περάσουν μόνοι πρώτοι.
Στην Α2 από τους τρεις πρωτοπόρους αγωνίστηκαν οι δύο εκ των οποίων ο ένας, Δημόκριτος Αβδήρων, γνώρισε την πρώτη ήττα δίνοντας την δυνατότητα στον Ερ. Αστέρα Σελέρου που πέρασε από την Ηλιόπετρα να μείνει μόνος πρώτος.
ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕ ΚΥΠΕΛΛΟ
Οι εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έχουν μερική επίπτωση στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης τα οποία διακόπτονται. Όμως η διοργανώτρια αρχή έχει ορίσει για το Σάββατο 3 Οκτωβρίου την Β΄ φάση του κυπέλλου όπου περιλαμβάνει 9 αγώνες οι οποίοι θα αρχίσουν στις 15:30.
Α1 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Αλλαγή στην κορυφή της Α1 είχαμε την Κυριακή το απόγευμα, μετά την ήττα της Αναγέννησης Θαλασσιάς από την Ασπίδα που έδωσε τη δυνατότητα σε Βιστωνίδα και Αστέρα Μαγικού, να περάσουν μόνοι πρώτοι.
Την πρώτη ήττα γνώρισε ο φιλόδοξος Άρης Πετεινού στην Μάνδρα, ενώ στο ντέρμπι της Κοινότητας Κουτσού ο Παύλος Μελάς ήταν ο νικητής επί της Θράκης στην Συδινή.
Η ομάδα του Κουτσού μαζί με την Α.Ε.Π. Ευμοίρου και τον Ερμή Μάνδρας πέτυχαν την πρώτη τους νίκη, ενώ η μοναδική ισοπαλία της ημέρας έγινε στην Χρύσα στο ντέρμπι των νεοφώτιστων.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η αναμέτρηση στο Αμοιρίδιο, όπου βρέθηκαν αντίπαλοι η πρωταθλήτρια πέρυσι χωρίς στέμμα όμως ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ και η Α.Ε.Π. Ευμοίρου που διεκδίκησε την άνοδο χωρίς όμως επιτυχία. Εκτός των άλλων είχαμε στον πάγκο της ομάδας του Ευμοίρου τον Νίκο Ανθόπουλο, αρχηγό πέρυσι της Ακαδημίας και ένας από τους θεμέλιους λίθους της πρωτιάς χωρίς άνοδο. Νικήτρια η ΑΕΠ με 0-4 με το σκορ να διαμορφώνεται στην επανάληψη με κορυφαίο και τοπ σκόρερ τον Γιώργο Βασιλειάδη που εκτός των δύο γκολ, είχε συμβολή σε άλλο ένα, ενώ είχε και ένα δοκάρι στο ξεκίνημα του αγώνα.
Σε ένα υγιεινό περίπατο μετέτρεψε το ντέρμπι η Ασπίδα κερδίζοντας άνετα την πρωτοπόρο και αήττητη Αναγέννηση Θαλασσιάς. Η ομάδα του Παναγιώτη Καμαράκη με κεκτημένη ταχύτητα από την εκτός έδρας νίκη στο Εύμοιρο, από το ξεκίνημα επέβαλε τον ρυθμό της και η νίκη ήρθε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε και ο πιο δύσπιστος οπαδός της.
Η απουσία του Καραγκιόζη την περασμένη αγωνιστική (λόγω αποβολής με Βιστωνίδα) στο Μαγικό, στοίχισε αφού η ομάδα του Ερμή ήταν καλύτερη αλλά κατάφερε να φύγει με τον βαθμό δύο λεπτά πριν το τέλος με την απουσία του Καραγκιόζη να είναι αισθητή. Η νίκη επί του φιλόδοξου Άρη Πετεινού δεν είναι έκπληξη αφού η ομάδα της Μάνδρας με τον Καραγκιόζη στη σύνθεσή της δεν έχει να φοβηθεί κανένα αντίπαλο. Ο εν λόγω παίκτης με δύο γκολ στο πρώτο μέρος έβαλε τα θεμέλια της πρώτης νίκης.
Μπορεί να φαίνεται αδύναμη η ομάδα της Θύελλας Μαγγάνων αλλά όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει. Ο Αστέρας Μαγικού ήταν καλύτερος αλλά κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του μετά το 70΄ και σε διάστημα έξι λεπτών πέτυχε το 0-2 βάζοντας τέλος σε όποια όνειρα των γηπεδούχων για κάποιο βαθμό.
Ανοιχτό παιχνίδι με θέαμα, πέντε γκολ και δύο δοκάρια είχε ο αγώνας της Φελώνης μεταξύ της Βιστωνίδας και του Κενταύρου με την ομάδα της Φελώνης να κερδίζει και να πατά στην κορυφή, μετά την ήττα της Αναγέννησης.
Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Οικονομίδης στο 60΄ και ευστόχησε ο Κούτρας ήταν αρκετό να κρίνει την συνάντηση της πρώην Κοινότητας Κουτσού με τον Π. Μελά να είναι ο νικητής επί της Θράκης στην Συδινή. Η νεοφώτιστη ομάδα του Πάρη Πραφτσιώτη είχε άκαρπη υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 9 παίκτες.
Στην Χρύσα οι δύο νεοφώτιστοι Ατρόμητος και Κεντητή έμειναν στο 0 με τους γηπεδούχους να έχουν τις ευκαιρίες χωρίς να τις μετατρέψουν σε κάποιο γκολ.


Α2 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ
Μπορεί ο Ερυθρός Αστέρας Σελέρου να έκανε το 3Χ3, με θρίαμβο μέσα στην Ηλιόπετρα, όμως έχουμε δύο γεγονότα άξια προσοχής στην 2η θέση.
Αφενός μεν ακολουθούν πέντε ομάδες την πρωτοπόρο ομάδα του Σελέρου και αφετέρου ότι οι δύο από αυτές (Αετός Τοξοτών, Νέστος Κύρνου), έχουν κάνει το καθιερωμένο ρεπό τους, όμως έχουν το απόλυτο στις δύο αγωνιστικές που αγωνίστηκαν.
Μία αγωνιστική όπου είχαμε τέσσερις νίκες φιλοξενουμένων, δηλαδή όσες είχαν επιτευχθεί τις δύο πρώτες αγωνιστικές και δύο νίκες γηπεδούχων και καμία ισοπαλία.
Από τις τέσσερις εκτός έδρας νίκες οι δύο ήταν οι πρώτες για τις ομάδες που τις πέτυχαν και μάλιστα εντυπωσιακές.
Ο φιλόδοξος Φίλιππος Δροσερού σταμάτησε τον Δημόκριτο Αβδήρων κερδίζοντας τον με 0-1 στην Διομήδεια με σκόρερ τον Χουσεϊν Γιλμάζ στο 33΄ ή αν θέλετε καλύτερα τον «γκρέμισε» από την κορυφή και η ΑΕ Κυψέλης πέρασε με 5η από το Εράσμιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Καραγιαννίδη που εκτός των δύο γκολ που πέτυχε είχε συμβολή και στα άλλα τρία.
Στον Κύρνο ο Νέστος ήταν καλύτερος αλλά το επιβεβαίωσε στην επανάληψη όταν ο Κεραυνός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής παίκτη του. Στο διάστημα 55΄- 65΄ πέτυχε τρία γκολ και το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε στο 4-1.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Δόξα Σταυρούπολης και πρώτη στην έδρα της, με θύμα τον Αετό Γοργόνας. Μία νίκη που ήρθε στην επανάληψη αφού στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε.
Νέο μεγάλο σκορ για την Ασπίδα Πηγαδίων, που κατάφερε στην επανάληψη να κάμψει την αντίσταση του Αετού στο Αυξέντιο, μετατρέποντας το 1-1 σε 1-4.
Αναβολή έχουμε το Σαββατοκύριακο λόγω των εκλογών, ενώ η 5 η αγωνιστική έχει ορισθεί να διεξαχθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και θα αρχίσει κατά μισή ώρα νωρίτερα (16:00).

ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ
Με την υπ΄ αριθμό 03/25-09-2009 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης αποτελούμενη από τους ΥΦΑΝΤΙΔΗ ΣΑΒΒΑ — Πρόεδρο, ΚΥΡΛΙΔΗ ΑΝΘΙΜΟ και ΤΣΑΤΡΑΛΗ ΦΩΤΙΟ — Μέλη, η οποία συνεδρίασε στις 25-09-2009 γραφεία της Ένωσης προκειμένου να επιληφθεί των ΦΙΑ της 19-09-2009 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας και των τοπικών Πρωταθλημάτων. Η ΠΕ. της ΕΠΣ Ξάνθης αφού έλαβε υπόψη της τις διατάξεις του ΚΑΠ, τα ΦΙΑ της 19-69-2009 και τις διατυπωθείσες σε αυτά παρατηρήσεις του Διαιτητή καθώς και το αρχείο ποινολογίου ποδοσφαιριστών, επιβάλλει στους παρατηρηθέντες ή αποβληθέντες ποδοσφαιριστές τις αντίστοιχες κατά περίπτωση πειθαρχικές κυρώσεις:
ΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ: ΜΠΑΧΡΗΟΓΛ0Υ ΕΡΚΑΝ (3) αγων. & 30,00 ΕΚΕΝΤΗΤΗ ΞΑΝΘΗΣ: ΧΑΛΗΛΟΓΛΟΥ ΧΑΛΗΛ (4) αγων. & 40,00 ΕΑΕΠ ΕΥΜΟΙΡΟΥ: ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΡΙΟΣ (4) αγων. & 40,00 ΕΠ. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: ΜΠΑΤΖΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (1) αγων. & 10,00 ΕΠ. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: ΠΑΡΜΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (1) αγων. & 10,00 ΕΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛ0Σ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (3) αγων. & 30,00 ΕΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ: ΧΟΥΣΕΙΝ0ΓΛΟΥ ΣΕΖΓΚΙΝ (3) αγων. & 30,00 ΕΑΠΟΞ ΣΚ0ΝΤΑ: ΡΟΥΜΠΙΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (1) αγων. & 10,00 ΕΘΥΕΛΛΑ ΜΑΓΓΑΝΟΝ: ΤΕΓΟΣ )(ΛΡΑΛΑΜΠ0Σ (3) αγων. & 30,00 ΕΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚ/ΤΡΑΣ: ΕΥΘΥΜ!ΑΔΗΣ ΚΩΝ)ΝΟΣ (1) αγων. & 10,00 ΕΔΗΜ0ΚΡΙΤΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: ΓΛΕΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ (2) αγων. & 20,00 Ε.ΗΛΙΟΣ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑΣ: ΡΑΜΑΔΑΝ ΟΥΦΟΥΚ (3) αγων. & 30,00 ΕΥΡΩΈγγραφη Επίπληξη στους προπονητές Καμαράκη Παναγιώτη (Ασπίδας) – Ανθόπουλο Νίκο (ΑΕΠ Ευμοίρου) και στους εκπροσώπους Δελή Α. (Άρη Πετεινού) – Χασιώτη Νίκου (ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου