Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ / 1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ξεκόλλησαν από το μηδέν Ορφέας Puma και Εχίνος Σπορ

Τους πρώτους τους βαθμούς πήραν οι δύο εκπρόσωποί μας στον φετινό μαραθώνιο του 1ου ομίλου της Δ΄ Εθνικής, Ορφέας Puma και Εχίνος Σπορ. Η ομάδα του Δημήτρη Τηλαβερίδη κέρδισε με 4-3 το νεοφώτιστο Καλαμπάκι στο γήπεδο του ΑΟΞ ενώ ο Εχίνος Σπορ έσπασε με τον καλύτερο τρόπο την δυσμενή παράδοση που είχε με την Ελπίδα Σαππών, φεύγοντας με ένα βαθμό από την γειτονική μας Κομοτηνή, από μια ομάδα που είχε μόνο ήττες είτε σε επίπεδο πρωταθλήματος είτε σε φιλικό.
ΟΡΦΕΑΣ PUMA – ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ
Πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 4-3 ο Ορφέας Puma κέρδισε το νεοφώτιστο Καλαμπάκι Δράμας με τοπ σκόρερ τον Σταύρο Βασιλειάδη και έβαλε στο …σακούλι του, τους πρώτους τρεις βαθμούς.
Η ξανθιώτικη ομάδα προηγήθηκε μόλις στο 5΄ λεπτό με τον Βασιλειάδη και στο 25΄ ο Θωμαϊδης ανέβασε τον δείκτη στο 2-0. Οι Δραμινοί μείωσαν σε 2-1 στο 35΄ αλλά και πάλι ο Βασιλειάδης με πλασέ έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα (3-1), αλλά στην εκπνοή του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν την διαφορά στα δύο γκολ (4-2) με τον Μουμίν Τουγιάλ στο 52΄ με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν σε 4-3 στο 82΄, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος αφού ο Καραγκιόζης στην εκπνοή έχασε πέναλτι που κέρδισε ο Θωμαϊδης που ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη (κόκκινη).
ΣΑΠΠΕΣ – ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ
Τον πρώτο του βαθμό πήρε στο φετινό πρωτάθλημα ο Εχίνος Σπορ που έφυγε με 1-1 από τις Σάππες κόντρα στην κακή της «δαίμονα» Ελπίδα, σπάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την δυσμενή παράδοση που είχε δημιουργήσει η ομάδα της Κομοτηνής.
Η ομάδα του Τόλη Κουτρουλού που είχε την θερμή συμπαράσταση 70 φιλάθλων της, στάθηκε άτυχη αφού τρία σουτ επιθετικών του αποκρούστηκαν από τα δοκάρια του Μάνταλου, ενώ στο φινάλε ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Γιαπουντζή.
Με απευθείας εκτέλεση φάουλ επιτεύχθηκαν τα δύο γκολ της συνάντησης. Στο 48΄ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Φραγκούλη και οι φιλοξενούμενοι στο 66΄ ισοφάρισαν με τον Δεσσύλα, που είχε πετύχει και το γκολ της πρεμιέρας με την Ηράκλεια.
Κεντρικό πρόσωπο ο Σαπαλίδης, που φέτος επέστρεψε στις Σάππες, μετά την περσινή επιτυχημένη παρουσία με τα χρώματα του Εχίνου Σπορ.
ΤΡΙΑΔΑ ΚΟΡΥΦΗΣ
Τρεις ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους, η Ηράκλεια, οι Πιερείς 2004 και η Προσοτσάνη. Χωρίς βαθμό παρέμεινε το Γεφυρούδι Σερρών ενώ η Ένωση Θράκης συνεχίζει να έχει οφειλές από την περσινή περίοδο και βρίσκεται στο -5.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, επηρεάζουν και το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής, αφού έχουμε αναβολή. Οι επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής και διεξάγεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, όπου δεσπόζει το πρώτο ξανθιώτικο ντέρμπι που θα γίνει στον Εχίνο και θα αρχίσει στις 16.00΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου