Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009



Ιδανικό ξεκίνημα στο κύπελλο Ελλάδος για τη Makro Ξάνθη, 85-71 τον Ερμή Περάματος

Πρεμιέρα του δευτέρου τη τάξει Εθνικού Θεσμού της ΕΟΚ είχαμε το Σαββατοκύριακο. Η Makro Ξάνθη στην πρεμιέρα του κυπέλλου Ελλάδος κέρδισε τον Ερμή Περάματος με σκορ 85-71 και την Τετάρτη αγωνίζεται στις Σέρρες με τους Ίκαρους.
Η ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη φάνηκε να αιφνιδιάζεται στο ξεκίνημα του αγώνα στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με 18-31 στο 11:08. Το time out του Ξανθιώτη προπονητή φάνηκε να αφυπνίζει τους παίκτες, που με καλή άμυνα (δύο φορές έμεινε η μπάλα στα χέρια των Πειραιωτών) κατάφεραν να ψαλιδίσουν τη διαφορά και να πάνε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με 3 πόντους εις βάρος τους.
Παρά το καλό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο των παικτών του Ντίνου Καλαμπάκου, αυτό δεν πτόησε τους Ξανθιώτες οι οποίοι στο 27:05 πήραν το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα από το ξεκίνημά του με 53-52 χάρη στο 4ο εύστοχο 3ποντό του (είχε 6 συνολικά) και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος.
Λίγο μετά τη συμπλήρωση του 35ου λεπτού (35:12) η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό πόντων 73-61 με 3ποντο του Γέλενιτς και 2.18 πριν το τέλος ο αρχηγός Γιάννης Στεφανίδης με 3ποντο έγραφε τη μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα που ήταν οι 18 πόντοι (83-65), για να τελειώσει στο +14 (85-71).
Κορυφαίος των νικητών ο Αλέξης Παναγιωτόπουλος (φωτο) και κοντά του στάθηκαν οι Νησιώτης, Στεφανίδης, Κουκουράβας, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Από τον Ερμή διακρίθηκαν οι οι Μαϊστόροβιτς, Λιακόπουλος, Σκούταρης.
Καλή ήταν η διαιτησία των κ.κ. Δεσλή - Καλούτσα. Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Μαϊστόροβιτς στο 32΄ και Παναγιωτόπουλος στο 38΄.
Τα 10λεπτα: 18-23, 42-45 (ημιχ), 61-54, 85-71 τελικό.
ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 28 (6), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας 8 (2), Στεφανίδης 10 (2), Μαρουλάκης, Γέλενιτς 7 (1), Αναγνωστόπουλος 10, Νησιώτης 16, Μασλαρινός 6.
ΠΕΡΑΜΑ (Καλαμπάκος): Μαϊστόροβιτς 12 (1), Δασκαλούδης 7, Αμάτο 6, Μοτσενίγος, Σολωμός 4, Κλήμης, Λιακόπουλος 14 (1), Κυπριτζόγλου 5 (1), Τραφαλής 7, Καραλής 3 (1), Σκούταρης 13 (2), Στέφος.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Το Αιγάλεω και το Παγκράτι έπεσαν «θύματα» εκπλήξεων στην πρώτη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ των ανδρών. Οι «κυανόλευκοι» των δυτικών προαστίων έχασαν από τον Ίκαρο-Έσπερο στην Καλλιθέα, με τους νικητές να δείχνουν πως έχουν τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν στη φετινή Α2. Όσον αφορά στους «ροσονέρι», έχασαν από το Λαύριο στα ανατολικά προάστια και ίσως θα πρέπει να αναθεωρήσουν κάποιους στόχους τους για τη φετινή περίοδο. Άνετο πέρασμα είχαν: από την Κομοτηνή ο Ηρακλής, από την Αρκαδία η Νήαρ Ηστ, από το Άργος η Ολυμπιάδα Πατρών και από τον Μαντουλίδη ο Ερμής Λαγκαδά, ενώ δυσκολεύτηκε αφάνταστα το Ρέθυμνο στην Καλαμαριά.
ΠΑΡΕΛΘΟΝ;
Ο Ντανίλο Ντράσκοβιτς βρίσκεται από τη Δευτέρα το απόγευμα στο Μαυροβούνιο για να ανανεώσει τη βίζα του, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να μην επιστρέψει στη χώρα μας. Ο Μαυροβούνιος φόργουορντ τα είχε βρει σε όλα με τους ανθρώπους της Makro Ξάνθης, ωστόσο η ξαφνική διαφορά που προέκυψε στο οικονομικό θα χαλάσει όπως όλα δείχνουν τη μεταγραφή του στην ακριτική ομάδα.
Ο Ντράσκοβιτς θεωρούταν «κλεισμένος» (είχε υπογράψει προσύμφωνο) και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έκανε προπονήσεις με τη Makro Ξάνθη, ωστόσο φαίνεται πως τελικά δεν πρόκειται να φορέσει τη φανέλα της.
Η ΕΟΚ αποφάσισε τελικά να αναβάλει το ματς ανάμεσα στον Απόλλωνα Πάτρας και στον ΚΑΟΔ, όπως ανακοίνωσε και επίσημα «λόγω ειδικών συνθηκών και εν αναμονή έκδοσης απόφασης της ΕΕΑ», και τον κατακυρώνει όμως στην ομάδα της Δράμας, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Α΄ φάσης πρέπει να διεξαχθούν στις 29/30-9-09.
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ
Η αδυναμία συμμετοχής της ΑΕΛ 1964 ΚΑΕ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής, έφερε ανακατατάξεις στα εθνικά πρωταθλήματα. Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο Αρκαδικός ανεβαίνει στην Α2, η ΚΑΠ στη Β' Εθνική και ο Κ.Ο. Χολαργού ανέρχεται στη Γ' Εθνική από το Τοπικό. Για τις ομάδες αυτές, κατ’ εξαίρεση, παρατείνεται και το δικαίωμα μεταγραφών έως την Παρασκευή 09/10/2009.
ΠΡΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑ
Τα αιτήματα του ΠΣΑΚ προς την Πολιτεία και την ΕΟΚ δε φαίνεται να γίνονται αποδεκτά και ο Σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών σκέφτεται να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ώστε να γίνουν αυτά που ζητάει. Αυτά αποφασίστηκαν στη ΓΣ του ΠΣΑΚ την περασμένη Πέμπτη, με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος και τη βελτίωσή του στο μέλλον.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών πραγματοποίησε την έκτακτη Γενική Συνέλευσή του, στην οποία υπήρξε η μεγαλύτερη συμμετοχή στην ιστορία του και, με γνώμονα το καλό του ελληνικού μπάσκετ, αποφάσισε να προβεί σε απεργιακές κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξουν άμεσες λύσεις για το σύνολο των αιτημάτων του.
Προς υπενθύμιση, τα αιτήματά μας είναι τα εξής:
1α. Πλήρης εγγύηση του μίνιμουμ του προϋπολογισμού των ομάδων που επιθυμούν να αγωνιστούν στην Α1, ποσού 500.000 ευρώ.
1β. Δημιουργία ταμείου αξιοπιστίας, με τη συμμετοχή των 14 ομάδων και του ΠΣΑΚ με 100.000 ευρώ έκαστος, δημιουργώντας, έτσι, ένα ταμείο 1.500.000 ευρώ για την αποπληρωμή των χρεών προς τους αθλητές στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες, που οι αθλητές τους έκαναν χρήση του ταμείου, αν δεν καλύψουν τα χρήματα που δόθηκαν, αποβάλλονται από κάθε διοργάνωση.
2. Δικαίωμα μεταγραφής Έλληνα αθλητή μεσούσης της περιόδου και σε ελληνική ομάδα, μετά από λύση συμβολαίου ή χρέη των ομάδων, έστω και ενός μήνα.
3. Απαγόρευση μεταγραφών, αν υπάρχουν οφειλές του προηγούμενου μήνα.
4α. Επαναφορά στο παλαιό στο καθεστώς για τους ξένους αθλητές.
4β. Οκτώ γηγενείς αθλητές στη δωδεκάδα, οι οποίοι να έχουν αγωνιστεί σε εφηβικά πρωταθλήματα της χώρας.
«ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου